iknowthatmagazine.com

HØSTENS FINESTE INNEJAKKER ER HER!

Det er ikke bare ute temperaturen faller disse høstdagene. Selv inne kan en enkel bukse med genser over føles hakket for kjølig.

Kanskje får du mest lyst til å krype inn i ytterjakken igjen?

Men det ser nok ikke så smart ut å gå rundt med den store dunjakken på jobb, inne på restaurant og kafé eller i selskap.

Plagget som derimot er et helt fantastisk redskap for å holde på varmen, og samtidig gjøre at du ser både moteriktig og fresh ut er innejakken!

Altså, en liten jakke som er litt tynnere og lettere enn ytterjakken – men ikke en vanlig cardigan heller.

Denne høsten er disse småjakkene, som de også kalles, superpopulære og PM har fått inn et herlig utvalg som regelrett flyr ut av butikkdørene.

Men mange spør oss om hvordan de skal style disse jakkene, så det skal vi se litt nærmere på i dag.

BOMBERJAKKE

Hurra – bomberjakkene er tilbake!

Disse nostalgiske jakkene med den anerkjente pilotjakke-formen har klart å holde sin posisjon gjennom motehistorien, og flott er det.

En mer versatil innejakke skal du nemlig lete lenge etter.

Det avrundede snittet gjør at jakken ikke fremstår som altfor formell, men avhengig av stoff, farge og print blir jakken riktig så flott og elegant fordet.

Bomberjakken passer spesielt godt sammen med klassiske jeans, men er også nydelig over et blyantskjørt eller hva med et a-formet skjørt? Litt a la Sandy fra filmen Grease?

Disse to bomberjakkene fra PM har et herlig blomsterprint på seg, så du kan med hell bruke en nøytral topp på innsiden og la bomberjakken få all fokus.

For en mer avslappet look lar du glidelåsen være åpen, og til mer formelle situasjoner kan du godt lukke den 3/4 igjen.

hvordan-style-bomberjakker

Bomberjakke begge kr 499,- Jeans kr 699, Blyantskjørt kr 599.

FRYNSEJAKKE MED FAUX SEMSKET SKINN

Altså, er ikke denne jakken bare helt nydelig? Jeg forelsket meg pladask og har brukt den både som innejakke og utejakke når været har tillatt det.

Både frynser og semsket skinn drar jo assosiasjoner til 70-tallet, og det liker jeg personlig å understreke enda mer ved å style jakken med en hvit snørebluse og blå jeans.

Stoffet er helt utrolig mykt og fleksibelt, og sitter som et skudd hele dagen.

Vil du styre litt bort fra 70-tallet, kan du prøve en minimalistisk, grå eller sort t-skjorte eller singlet under med et enkelt smykke rundt halsen, smale grå jeans og et par støvletter til.

Da får du et langt mer moderne antrekk, som ikke blir for strengt.

kollasje-frynsejakke-2

Frynsejakke kr 599,95, Bluse med bånd kr 499, Wonderjeans kr 599.

PEPLUM-JAKKE

Peplum-formen er virkelig en vinner i min bok.

Uansett om du har litt ekstra fylde på kroppen som meg eller ei, så vil peplum-formen gi en perfekt balanse til kroppstypen din.

Har du litt ekstra mage og rumpe, vil peplumen – altså delen på jakken som går utover, dempe dette. Og har du smal rumpe og lår kan peplumen gi en illusjon av økt volum som er veldig flatterende.

Siden peplum-formen gjør mye ut av seg, er det fint å la fargen på jakken være ganske nøytral. Sort synes jeg er en klassisk must-have, da den passer like fint til hverdag og jobb, som til fest.

Prøv den over en kroppsnær kjole, eller til et blyantskjørt. Du kommer til å elske hva jakken gjør med antrekket!

For et stilig og moteriktig jobbantrekk, bruker du jakken sammen med dressbukser eller en elegant jeans og en hvit skjorte.

peplum-jakke

Peplumjakke kr 499, Blyantskjørt kr 399, Kjole kr 799.


Stylist, motejournalist og makeup-artist

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.