iknowthatmagazine.com

OPPSUMMERING AV BABY SINE FØRSTE 3 MÅNEDER

1 UKE GAMMEL: Så herlig du er! Bare sover og spiser, bæsjer og tisser. Du får også en liten dose morsmelkerstatning om dagen siden du ble født stor og gikk litt mye ned i starten. Du tar flaske allerede, og ammer fortsatt fint. Alle venninner med barn er sjalu – score!

2 UKER GAMMEL: Ok, sover på dagen – men ikke om natten nei. Bæsjer heller plutselig ikke lenger…(intenst googling begynner og vil aldri avta for resten av livet ditt).

3 UKER GAMMEL: HVEM er DU? Og hvorfor skriker du? Har du vondt? Valgte du feil foreldre? Vil du inn i magen igjen? HVA SKJER? Far mener du må være syk. Mor mener det er vanlig at babyer gråter, at det må du jo få lov til. Men mor var også litt på randen.

4 UKER GAMMEL: Aha – du hadde låsning i nakken ja. Stakkars liten. Rett til manuellterapeut, takk staten – deretter til Kiropraktor, takk egen lommebok. Mye bedre!

5. UKER GAMMEL: Neihei – så er du bare et nattemenneske som mora di da. Det går fint, vi kan kose oss i sofaen mens vi catcher opp på ukas serier vi. Nakken er bedre da! Sovner kun liggende på brystet til mamma. Vi prøver at du sover i bæresele med mor i halvveis sittende sovestilling – i ren desperasjon, og lirker deg forsiktig ut i 01.00-tiden.

6. UKER GAMMEL: Aha…du er OVERTRØTT! Det som helsesøster har nevnt en million ganger, og ymtet om at vi må faktisk legge deg til sengs som et vanlig barn, mye tidligere og med faste rutiner. Det som virket gresk for meg? OK. Dusj, olje, sang, tran, ny bleie, pysjamas og så legging. Du sover ikke, og huset er fult av familielyder – så jeg setter på youtube-videoer med støvsugerlyder. Det funker! Men er veldig irriterende i lengden, vi skifter til lyd av regn. Funker også! Både baby og foreldre sover godt. Med youtube-video gående. Helt til batteriet er tomt, og du våkner…

7. UKER GAMMEL: Ikke så enkelt likevel nei. Vi forstår at du er trøtt og vil sove, men disse magiske babyene man bare kan legge ned og så sovner de når de er trøtte – vel, du er ikke en av disse. Men nå bor vi hos besteforeldre mens huset vårt blir klart, og det er ikke plass til deg i sengen vår lengre. Du MÅ sove! Reiving, vugging, opp og ned, vugging, reiving, funker i et par dage – HATER så reiving, mere vugging, synging, holde fast smukken i munnen. Og for hver dag som går sovner du fortere og fortere. Fra 1-2 timer innsovning til 20 minutter på under en uke. Suksess! Selv på ferie sover du!

8. UKER GAMMEL: Du sover om natten, og jeg må slutte med å konstant sjekke om du puster. Heldigvis snorker du en del. Jeg begynner å google om «baby skal sove så lenge» i frykt for at det også er feil. Siden du nå sover i 6 timer i strekk!

picmonkey-collage-11

9. UKER GAMMEL: Vi er verdens beste foreldre! Vi har nailet søvnen, alle har overskudd igjen – men så faen, du spiser ikke! Eller, rettere sagt, du vil amme hele dagen men samtidig bare vri deg fra brystet! WHAT DO YOU WANT???

10. UKER GAMMEL: Aha – var bare flere økedøgn på rad. Hvis mor bare kunne slappe litt av innimellom, og latt naturens gang gått sitt løp, ville alle blitt mindre stressa. Far er heldigvis flink til å minne om dette…

11. UKER GAMMLE: Du bæsjer ikke. Typ aldri. Det har gått 2 uker siden sist og du får en flaske med morsmelkerstating om dagen. Så du må vel bæsje? Jeg kjøper svisker og koker ned til juice. Føler meg som verste baby-eksperten. Men  du bæsjer fortsatt ikke. Googling forteller at det kan gå inntil 3 uker, og siden jeg skulle slappe av gjør jeg det. Men er innom helsesøster og hun sier at det er slettest ikke greit. Du MÅ bæsje. Hun anbefaler Maltekstrakt. Det funker som et skudd! Jeg tar det i flaska, eller smører det på puppen – alt for å få det i deg. Jeg sykler med bena og trykker dem inn mot magen, som helsesøster råder om. Jeg googler om indre organer kan bli ødelagt av all denne syklingen. Det kan det heldigvis ikke…

12. UKER GAMMEL: 3 måneder! En milepæl! Fra nå av skal faste rutiner innføres, men soverutinene dine har vært på plass lenge og nå sover du natten igjennom uten amming. Jeg savner det litt, men til gjengjeld får vi mer tid sammen på dagen. For selv om du før kunne sove i 4-5 timer i strekk på dagen, gjør du ikke det nå. Faktisk så sover du nesten ikke. Kun når jeg går tur, og våkner så fort du lukter huset. Men du er blid som en sol. Ler, pludrer, leker, bæsjer mer regelmessig (ikke hver dag alltid). Du elsker å bli holdt av andre, og klager bare når du faktisk er sulten, trøtt eller har vondt i magen. Litt når du kjeder deg – men det skal du få lov til. De første tre, intense måneden er over, og vi ler allerede litt av oss selv. Alle bekymringene, alle feiltakelsene, alle krampeaktige forsøk på legging. Vi bestemmer oss for å gå inn i de neste tre månedene med enda mer ro. Selv om vi er veldig avslappede mennesker av natur, så klarer du fint å vekke uroen i oss. Og det er helt ok det også.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.