iknowthatmagazine.com

HVILKEN HØSTFARGE KLER DU BEST?

Endelig er høsten her!

Med sine kaldere temperaturer og nydelige farger blir jeg alltid glad for høstens ankomst.

Endelig kan vi kle oss i lag-på-lag, og virkelig få god bruk for hele garderoben vår.

Og noe av det aller vakreste med høsten er jo at den gir oss et nydelig fargekart som er like fin i naturen som på kroppen.

Bladene med sine nydelige toner – alt fra oransje til rustbrunt og burgunder, den klare blå himmelen og den dype grønnfargen fra skogens mose.

Er det ikke herlig at selv om dagene blir mørkere, så blir fargene livlige?

HVILKEN HØSTFARGE KLER DU BEST?

Høstfargene har et spekter av såkalte jordtoner, og dette er farger de aller fleste kler.

Det er heldigvis mye som skal til for at du velger en feil farge, men det er absolutt enkelte toner som kler deg ekstra godt basert på dine egne farger på hår, øyne og hudtone.

Så la oss ta en titt på tre populære høstfarger, og sjekk hvilken du kler aller best.


BURGUNDER

burgunder-overdel

Genser kr 699, Blondekjole kr 599, Jersey Bluse kr 299.

Ikke er dette bare en klassisk høstfarge, det er også den mest moteriktige fargen for høsten 2016.

Og en av grunnene til at nettopp burgunder er så populær, er fordi fargeverdien gjør at den er lett å kle.

Burgunder er nemlig en blanding av fargene rødt, brunt og et hint av blått.

Selv om fargen rødt og blått ikke alltid passer til alle, er det fargen brun som er hemmeligheten bak burgunder sin anvendelighet.

Brunt er nemlig en blanding av alle farger – og nettopp derfor er brunt en tone de aller fleste liker og kler.

Men, alle plagg i burgunder er ikke nødvendigvis like fordi noen vil inneholde litt mer rødt, mens andre har litt mer blått.

Har du en varm hudtone, grønne eller brune øyne og gyllent hår i brune eller røde toner – vil en burgunderfarge som heller mot det røde være ekstra kledelig.

Har du en kald hudtone, blå eller grå øyne, blondt, sort eller grått hår – vil en burgunderfarge som heller mot det blå være ekstra kledelig.

Burgunder passer like fint på en overdel som på en bukse, og er spesielt nydelig på blondekjoler og sjal.


BLÅ

bla-2

Bluse kr 399, Skjerf kr 399, Kjole kr 499

Høstens klare blåtoner i kongeblått, marineblått og himmeblått byr på et sprekt fargespill og glede.

De rene tonene fremstår som sterke og sender et tydelig signal om at den som bærer fargen tenker nøye igjennom hva hun kler seg i.

Nettopp fordi blå er en ren farge, som ikke blandes med så mye annet enn sort og hvitt, er det enkelte som kler denne bedre enn andre.

Igjen vil en kald hudtone, med blå eller grå øyne og blondt, sort eller grått hår se eksepsjonelt flott ut med disse kraftige blåtonene.

Men det betyr ikke at du som har rødt eller brunt hår ikke kan bruke blått! Men prøv heller en indigo-tone som da er blått ispedd litt rødt.

Og syns du det blir for mye av den kraftige fargen på overdelen eller bukser og skjørt, er et godt tips å heller la tilbehøret være blått. Slik som sjal, smykker, belter eller sko.


SKOGSGRØNN

skogsgront

Genser kr 699, Cardigan kr 599*, Overdel kr 299

Ingen høstgarderobe er komplett uten skogsgrønn, og fordi jeg selv har rødt hår og grønne øyne er det liten tvil om at dette er en av mine absolutt favoritter.

Så, hvem fler kler skogsgrønn?

Vel – fargen grønn får vi når vi blander blått med gult. Så da har vi blandet en kald farge med en varmere farge, og «skogs»-delen får vi av å spe inn litt sort.

Derfor sitter vi igjen med en farge som de aller fleste kler.

Men akkurat som ved fargen burgunder, vil den skogsgrønne tonen kunne helle mer mot blått eller mer mot gult.

Har du en varm hudtone, grønne eller brune øyne og gyllent hår i brune eller røde toner – vil skogsgrønt som heller mot det gule være ekstra kledelig.

Har du en kald hudtone, blå eller grå øyne, blondt, sort eller grått hår – vil skogsgrønt som heller mot det blå være ekstra kledelig.

Skogsgrønt passer spesielt fint til høstens deilige cardigans og jakker, men er også nydelig på bukser, sjal og overdeler generelt.

Hva kan jeg si – jeg får ikke nok av skogsgrønt!

*Kommer i butikk uke 46


 

Til syvende og sist, er selvsagt det viktigste at DU kler deg i farger du selv elsker og føler deg vel i, så husk at stylingtips er kun nettopp det; tips – og aldri en regel.

Men i PM-butikkene får du alltid god hjelp til å plukke ut hvilke farger og plagg som passer best til nettopp deg og din personlige stil!

Hvilke høstfarger liker DU aller best, og hvilke syns du det er vanskelig å kle deg i? Legg gjerne igjen en kommentar.

 

signatur tove-eggen

Stylist, motejournalist og makeup-artist

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Lill hagen

  oktober 11, 2016 at 09:35

  Elsker Pm mote , finner bestandig noe lekkert å fristende. Glade for dere har størrelser for oss med litt volum ?.

  • Tove Eggen

   oktober 11, 2016 at 09:50

   Ja, ikke sant? En sann glede å prøve på seg klær – og spesielt bukser der, når «alt» passer og sitter som det skal 🙂 Hilsen Tove

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.