iknowthatmagazine.com

Husk å bruke vann i sminken din!

Vann + sminke er kanskje ikke det første du tenker på. Antakeligvis har du til og med forsøkt å holde toalettmappa langt unna vasken for å unngå vann fra krana – logisk nok.

I tillegg burde sminke oppbevares i et tørt rom, altså ikke badet, for å unngå fuktskader.

Men når du faktisk bruker sminkeproduktene – altså; legger sminken, DA er vann et absolutt must!

Ved i tilføre vann i sminkerutinen din vil sminken sitte lengre, se mer naturlig ut eller fremstå som mer intens – alt ettersom hvordan du bruker det.

La meg gi deg noen eksempler.

VANN + BEAUTY BLENDER

Beauty Blender, den eggformede rosa svampen som alle snakker om, skal alltid skylles godt i vann før bruk og deretter klemmes slik at den er gjennomfuktet, men ikke rennende.

Beauty Blenderen kan du bruke til å påføre foundation og klappe ut concealer, men den er også super å bruke over tørre produkter som pudder for en mer dewy finish.

Dette trikset kan du selvsagt bruke på en helt vanlig svamp også, men de tettere typene – a la nettopp Beauty Blender, funker rett og slett langt bedre en de tradisjonelle trekant-svampene.

VANN + ØYESKYGGER

Å blande litt vann inn i øyeskyggen er et kjent makeupartist-triks som gjør at fargen blir ekstra intens. Uansett om det er en mørk eller lys skygge, kommer både pigmentene og eventuelt skimmeret hakket bedre frem når den legges med vann.

Mange liker å dyppe øyeskyggekosten i vann og så ta den rett på øyeskyggen. Det funker greit så lenge du lar produktet tørke godt før du legger den bort igjen, så fuktigheten ikke ødelegger skyggen.

tove eggen sminke

For å være på den sikre siden er det derfor best å bruke dette trikset på løse øyeskygger, eller pigmenter som det ofte kalles. Legg litt skygge på bakhånden, og bland inn litt vann.

Har du veldig lyst på en korallfarget eller turkis eyeliner, men eier ikke en slik? Vel – da bruker du en tynn eyelinerkost og blander litt vann inn i en passende øyeskygge, og vips har du drømme-eyelineren på plass!

VANN + HELE ANSIKTET

Men den viktigste, og enkleste måten å innføre vann i sminkerutinen – som også gjør underverker på mange måter, er å avslutte en hver sminkelook med en runde ansiktssArtdeco-Accessoires-3IN1_Make_Up_Fixing_Spraypray. Dette er et sminkeprodukt, som ikke må forveksles med ansiktsvann – eller toner, som det også kalles.

Ansiktssprayen sprayer du lett og jevnt over hele ansiktet, slik at alt fra
foundation og pudder, til øyeskygger og rouge trekker seg ett hakk lenger inn mot huden og dermed ser langt mer frisk og naturlig ut. Samtidig som alle pigmenter – altså farger, får en lett økning i intensitet.

 

For å toppe det hele, vil ansiktssprayen også gjøre at sminken holder ekstra lenge.

Her har du mye å velge mellom i butikken, alt fra oppfriskende ansiktssprayer som kan brukes på usminket hud for rehydrering i løpet av dagen til spesifikke sminkesprayer som skal gi en shiny finish eller en matt finish, eller låse sminken på plass. Har du naturlig en fet hud, er sistnevnte å anbefale.

Bruker du vann i sminken din? Har du flere tips til hvordan blande sminke med vann? 

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.