iknowthatmagazine.com

12 GODE GRUNNER TIL Å REISE TIL BARCELONA

1. LYSET

Det er noe helt spesielt som skjer i den katalonske byen i det solen er på vei ned. Hele byen ser nesten rosa eller ferskenfarget ut takket være de gamle mursteinsbyggene som bader seg i de siste solstrålene for dagen. Dette vakre lyset er i seg selv en god grunn til å ta den tre og en halv timer korte flyturen.

2. FRIHETEN

Selv om byen er full av turister, og ja – en god del lommetyver, kommer du til å føle deg ekstremt fri i den herlige strand-storbyen. Ingen dømmer deg, alle hilser på deg – selv i heisen på kjøpesenterne, og her finner du alskens kulturer og tradisjoner. Marihuana er lovlig å både gro og røyke, men ikke selge. Går du derimot dritafull gjennom et boligstrøk og gauler midt på natten, kan du derimot forvente å få et egg kastet etter deg. Og det med god grunn!

reise ferie barcelona hva gjøre i hvordan pakke til barcelona været

3. DRIKKEN

Alle snakker om tapas, og joda – tapas kan være godt det, men det er vel egentlig drikkevarene du burde verdsette mest. Enten om du er etter de gode vinene, med turer til vingårder som omkretser byen. Eller om nyter vinens langt yngre og mer umoden, men fortsatt herlige lillesøster – Sangrian. Like god på en fortauskafé som på stranden, eller rett fra plastflaska på hotellrommet. I tillegg er Cava den spanske versjonen av Champagne, og i min bok så er den hakket bedre. For virkelig billig og god Cava stikker du ned på La Champagneria (La Xampanyeria) neders i El Borne. Trangt om plassen, og ikke en stol så langt øyet kan se, men så autentisk stemning en kan få på et populært turiststed. Vil du virkelig smake på noe autentisk å drikke, som ikke så mange turister er klar over, er det GT – altså Gin & Tonic som er det store, og du kommer til å få smake et par GT’er på en måte du aldri har smakt dem på før.

4. ARKITETKTUREN

Det er ikke til å unngå at denne Gotiske byen, med Gaudianske bygg og parker left & right, har en arktitektur ut av en annen verden. Få nesa opp fra kart, telefon og pokemon-spill og få med deg alskens herlige kriker og kroker på selv ukjente og trivielle bygg. Eller hva med et lysfontene-show på Placa Espanya?

reise ferie barcelona hva gjøre i hvordan pakke til barcelona været

5. STRANDEN

Det er ikke verdens fineste strand, og den laget i forbindelse med sommer-OL i 1992, men bystranda er fortsatt et magisk sted. Er den full av folk, selgere og tyver? Joda, men det er halve sjarmen når man først har en bystrand – du skal jo ikke ligge der hele dagen hver eneste dag! Barcelona har altfor mye å by for til å gidde det. Liker du litt mer fred og ro kan du gå ut mot ytterkantene av stranden. Og for langt finere strand og hav tar du taxi eller toget litt lenger nord for byen.

reise ferie barcelona hva gjøre i hvordan pakke til barcelona været

6. SHOPPINGEN

For å si det sånn; det er lett å bruke penger i Barcelona – og du angrer sjeldent på det. Shopping er nærmest hellig her, og shopping i de store kjedene er faktisk langt mer gøy enn her hjemme. Men i tillegg finnes det et hav a nip-naps butikker, vintage-butikker, couture og don’t get me startet on skobutikker. Et rikelig utvalg av sko er et must for enhver katalener og turst; det blir tross alt en god del gåing i denne byen.

7. BARENE

Og da mener jeg bar – ikke disko. For joda; det finnes store klubber langs strandpromenaden, og gigantiske utesteder med forskjellige danserom som holder ungdommen gående natten lang. Men det er for all del de barcelonske barene du virkelig kan kose deg i. God stemning, mat tilgjengelig hele kvelden og folk som faktisk liker å prate og le høyt sammen. Barene er ofte brune, men de liker å ha litt mer lys på en her hjemme – så ikke gå forbi i tro om at baren holder på å stenge bare fordi taklyset står på!

8. BILLIG & DYRT

Uansett hvilket budsjett du har, så lenge flybilletten er i boks så har du råd til å reise til Barcelona. Her finner du nemmelig alle prisklasser, og det er like lett å bo billig i Barcelona som det er å bo dyrt. Og billig trenger absolutt ikke å bety dårlig! Hotellrommene får du fra 45 euro natta, eller langt billigere hvis du går for hostell. En tre retters middag kan koste alt fra 12 euro til 500 euro, og alkoholen er generelt billig. Hva med en flaske rødvin til 65 cents på matbutikken Mercadona?

9. FOTBALL

Uansett om du liker fotball eller ikke, så er det gøy med fotball i Barcelona. Når hjemmelaget spiller hører du det i hele byen. Hvert eneste skudd, takling, mål – et kollektivt jubel eller JODER! janger gjennom byen. Flagg veiver fra alle lokale balkonger, og fyrverkeri sendes alltid opp når Barca vinner – som jo er stort sett alltid…

reise ferie barcelona hva gjøre i hvordan pakke til barcelona været

10. GATEKUNST

Alle storbyer har gatekunstnere, og igjen; joda – lommetyvene liker seg rundt disse også, men Barcelona har faktisk noe av de bedre opptredene, artistene og håndverkerne i Europa. Det skal faktisk en god del til for å få lov til å stå på Las Ramblas for å male eller stå dønn stille som en malt statue. I tillegg er det akrobater og capoeira grupper som reiser verden rundt, og livnærer seg av gatekunsten. Og disse er vel verdt å få med seg!

11. MATEN

Det er selvsagt mye god mat i Barcelona – spesielt hvis du styrer unna de verste turistfellene i Las Ramblas. Langs strandpromenaden og på Placa Real finner du en god del dugandes restauranter, men de virkelige perlene er som oftest noe mer bortgjemt. Så hvis du kommer for gormématen eller lokale klassikere, må du forvirre deg litt mer inn i de forskjellig bydelene. Men aller helst burde du bli kjent med noen lokale, sørge for å bli invitert med hjem på en takterrase-barbeque og kjøpe med deg ferskt kjøtt og grønt fra Boccerian (matmarkedet). Du har ikke opplevd Barcelona, ikke på ordentlig, før du har vært på en sliten takterrasse av oransje mursteiner, med utsikt over byens ganske tak, kleshengere og tv-antenner. Det er der oppe magien foregå.

reise ferie barcelona hva gjøre i hvordan pakke til barcelona været

12. FOLKENE

Litt usikker på hva du skal gjøre en dag? Slå deg ned et behagelig sted, og bare se på folkene som går forbi. Gjerne i et litt mer lokalt område av byen, som i Gracia. Katalanerne er virkelig et fascinerende folk! Her er det ikke kun mote og trender som rejerer, men heller unik kreativitet med orginale hårfrisyrer, fargerike klær og personligheter du ikke har sett makan på! Eldgamle damer som sitter på benker til langt utpå natten for å skravle, og gamle menn som går tur med fugleburene sine. Studentungdom som diskuterer politikk og kultur høy og lavt. Fram med ordboka, og heng med i svingene!

reise ferie barcelona hva gjøre i hvordan pakke til barcelona været

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.