iknowthatmagazine.com

NYFØDT: BABYUTSTYRET JEG FAKTISK TRENGTE (og kunne ha droppa)!

Er det  ikke rart at noe så lite kan trenge så mye?

Eller – er det ikke rart av vi store tror at noe så lite trenger så mye?

For det er mye utstyr, klær og ting jeg fint kunne klart meg uten – i det minste de første ukene i Leonora Lane sitt liv.

Sprinkelseng, for eksempel, som jeg kanskje stresset aller mest med for å få i hus, har vi ikke brukt enda – annet at vi tidvis legger henne ned i den i våken tilstand i løpet av dagen når hun akkurat har sovet+spist+skiftet bleie og kan pludre for seg selv i 15 minutter.

Men det kunne hun fint ha gjort i vogna/på sofaen/på lekematte/i senga vår også.

Ellers sover hun i babynest sammen med oss. Noe jeg virkelig ikke trodde vi kom til å gjøre, men som nå er så utrolig logisk for oss. MEN, mer om det i et annet innlegg.

Samtidig er det en del ting jeg er overlykkelig for at vi har i hus, og mye av det har vi fått, arvet eller lånt. Mens andre ting har vi måtte kjøpe etter fødsel fordi vi trodde vi ikke trengte det.

Heldigvis hadde vi fått med oss noen gode tips, og kjøpt inn det mest essensielle så klart. Men jeg skal innrømme at klesgarderoben hennes er MYE større enn det en 5-uker gammel baby trenger…what can I say, I WORK WITH CLOTHES! haha….#Noshame.

BABYUTSTYRET DU TRENGER

Ammepute:

Ganske tidlig i svangerskapet fikk jeg en stor pose med baby og gravid-utstyr på lån fra søsteren min, inkludert 2 ammeputer.

Og for å si det sånn; hvis du kunne festet ammeputene rundt deg selv og konstant hatt dem parat, så ville du gjort det! Du trenger dem hele tiden, hvor som helst og skjønner ikke hvordan du tidligere har levd uten – selv før babyen kom…haha… Og du trenger minst 2, eller en veldig tykk en!

For tro meg, ryggen din får juling under amming – uansett hvor flink du er med holdningen din. Når babyen er sulten og urolig, så klarer du rett og slett ikke la være å sitte akkurat sånn som passer babyen best – og ikke nødvendigvis deg selv best. Så du må ha noe som i det minste støtter godt opp under armene dine så ikke nakke og skuldre ryker i tillegg.

Vi legger den også over knærne for å støtte opp baby mens vi sykler med bena hennes for å hjelpe til med bommelom, og legger den ved siden av henne på sofaen som en myk babysikring. Ja – til og med når det er tid for manicure-stell fra far!

IMG_1437

Et godt tips, som kanskje ikke er revolusjonerende, men noe jeg er veldig glad jeg fant ut av en sen natt – er å legge ammeputen over nedre del av babynesten. Da er det lettere å la armen din ligge over babynesten, uten at den tynger og klemmer på babyen. En mye bedre sovestilling, trust me!

Jeg vurderer fortsatt å kjøpe de fancy ammeputene fra Cozyfix som du kan feste rundt midjen. Disse har de på helsestajsonen, og der er utrolig gode å bruke. Vi skal jo tross alt amme en god stund fremover. Denne er ikke like god i alle possisjoner, men ypperlig for å sitte riktig med ryggen i stol og sofa.

1abb8f7709479d005e528163f579c444-image

Uansett hvilken du går for er det greit at ammeputen har et greit utseende – den blir nemlig en del av stueinnventarert, enten om du vil det eller ei!

farg-o-form-moln-ammepute-gra

Babynest:

Nok en ting vi fikk i gave, og som vi ikke hadde tenkt som mye på, er babynesten vi fikk av broren til Jeferson da vi besøkte dem i Gøteborg. De var én måned lenger på vei enn oss, og hadde selv fått en hjemmelagd babynest i gave. De elsket den, og bestilte derfor en personlig utgave til oss. Derfor har den bilde av Balu fra Jungelboken. Vi kalles nemlig for Familia Balu av folk i Barcelona og Brasil…ANYWAYS.

Denne er virkelig ALT for oss. Leonora Lane sover jo i den, og selv om jeg også har sovet med henne et par ganger på dagen og to ganger på natten ved siden av meg i voksenmadrassen, og det går helt fint – er det veldig deilig at hun sover i babynesten i steden for.

Vi legger alltid et mykt, tynt pledd over så ikke babynesten i seg selv sliter seg ut.

Jeg hadde av en eller annen grunn sett for meg at hun skulle sove i sprinkelsenga vår fra Stokke, men når du får disse krabatene og tar dem med hjem skjønner du fort hvor ulogisk det er for dem å sove uten deg. Selv om det bare er en liten halvmeter unna. Og vi elsker å ha henne i sengen!

Hun sovner for natten en gang mellom 22.30 og 01 – og så sover hun helt til mellom 07 – 09 om morningen. Noen ganger våkner hun for litt mat i 03 – 04 tiden, og da skifter jeg stille og rolig bleia på reisematte i sengen og slenger bare en pupp over babynesten og så sover vi begge videre. Works like a charm!

IMG_1495

Bedside Crib:

Men er det én ting jeg angrer på, er at vi ikke også kjøpte en krybbe som kobler seg til vår seng. Vi rasjonaliserte med at den ikke kan brukes så veldig lenge, men nå tror jeg faktisk at vi kommer til å bestille Troll Bedside Crib eller Baby Dan Beside Crib som er hakket billigere fordet. Selv om vi har en 180 seng, så blir det fort trangt med så store foreldre som oss! Det skal bli godt å kunne ha babysengen helt inntil vår seng, så vi fortsatt sover sammen.

bedside-crib-03

1190-01-alfred-by-my-side-cot-with-mother-and-child

Stokke Sleepi senga vår, som vi kjøpte brukt på Finn.no, kan hun jo fortsatt bruke når hun er noen måneder større og klar for det, og den kan jo omjusteres slik at hun kan bruke den i flere år fremover!

0140217_stokke-sleepi-system-convertible-bassinet-crib-toddler-bed-inset-15.jpg

 

Bæresele / Bæresjal /Bæreslynge

Det er ufattelig koslig å bære på, holde og kose med baby. Men sannheten er at det gjør du 24 timer i døgnet, give or take.

Og tutta mi har ekstremt behov for å være veldig nære så mye som mulig, spesielt når hun skal sove. Og det skjønner jeg godt! Overlevelsesinstinktet hennes styrer jo den biten.

I tillegg liker hun best å ligge på magen min – og er ikke like glad i å ligge i armkroken, kun når hun får flaske, så her har både bæresele og bæresjal blitt brukt og elsket.

Jeg hadde heller ikke kjøpt inn bærsele. Jeg hadde dog sjekket ut bæresjal en hel del for å finne ut hva det var og hvilke som var best mens jeg var gravid, men kom aldri så langt til å bestille et.

Heldigvis arvet jeg et lass med klær og den originale bæreselen fra Baby Bjørn fra svigersøster (og bror da), og fant den frem en dag jeg rett og slett måtte komme meg opp av sofaen. Leonora var vel kanskje tre uker, hvis jeg ikke husker helt feil.

Det var IKKE kjærlighet fra første stund for hennes del – men det var ærlig talt fordi jeg kløna så fælt. NOTE TO SELF: prøv bæreselen FØR du gjør baby klar!

Etter å ha testet den en gang uten baby, var det lett som en platt og hun falt til ro med en eneste gang.

Ofte liker hun å titte seg rundt et lite kvarter før hun sovner, mens jeg kan styre med andre ting og bruke BEGGE henda! (tro meg – du aner ikke hvor mye du kommer til å savne venstrehånda…

Her om dagen bestilte jeg meg et bæresjal også – og kom litt tilfeldigvis over Baby K’Tan – og det er jeg VELDIG glad for! Dette er nemlig et bæresjal som er «ferdig knyttet» – så og si. Minimalt med kløning, med andre ord.

Denne er hakket mykere og her slokner hun fort, og for kvelder hvor hun bare vil sove på meg, så sover jeg i halvveis sittende stilling og denne på.

Litt mer behagelig enn å sove på meg i bæreselen – som vi også har gjort…HEY; you do what cha gotta do, am I right? Haha…

bære sele

OBS! Jeg passer selvsagt godt på at ansiktet hennes ikke kan skli inn og under stoffet! Baby K’Tan har også en BREEZE versjon hvor stoffet over skulderen er i mesh med små huller så baby får puste lettere hvis ansiktet skulle havne under (men vær fortsatt forsiktig), så jeg kommer nok til å bestille denne også kjenner jeg meg selv lett…(ja, jeg er blitt en babyshoppoholic…)

Selv om hun virker veldig komfortbel i bæreselen også, så er det godt med noe litt mykere.

Bæresjalet er ikke like praktisk i forhold til å være litt aktiv – så jeg er veldig fornøyd med å ha to! Spesielt siden bæresjalet var så billig og bra. Jeg bruker størrelse XL og den er nesten litt for stor, så størrelsene er romslige.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.