iknowthatmagazine.com

SOLKREMENE DU KOMMER TIL Å GIDDE Å BRUKE

Hvert år skriver jeg så og si den samme setningen i en eller annen artikkel for et eller annet magasin:

«Husk at du blir mer brun ved å bruke en god solkrem fra første dag i solen, og brunfargen vil da også vare lengre!»

Ikke fordi jeg ikke kommer på noe bedre å si – men fordi det er sannheten.

Vi vet jo at UVA- og UVB-stråler utsetter oss og huden for en rekke skader, alt fra hudkreft til tidlig aldring av huden.

Men det er forståelig nok vanskelig å tenke på der man ligger og nyter sommerferien sin.

Men brunfargen derimot – den er hellig for oss her oppe i nord.

Så nettopp derfor er det lurt å kjøre på med solkrem fra topp til tå – nettopp fordi brunfargen blir jevnere, kraftigere og varer lengre.

Når det er sagt er det fortsatt ikke særlig gøy å bruke solkrem. Det kan jeg være enig i.

Mange har en klissete tekstur, er vanskelige å smøre utover og kjennes generelt som et herk å styre med på både stranden og i smale brosteinsgater.

Derfor har jeg samlet sammen mine favoritter når det kommer til solkrem og solbeskyttelse, og for å si det sånn – det har blitt en god del testing av dette i løpet av mine 11 år som skjønnhetsjournalist!

BEGYNN MED SMINKEN OG HUDPLEIEN

Det beste, og enkleste tipset, er å sørge for at sminken og hudpleien du bruker om sommeren inneholder SPF. Enklere blir det virkelig ikke, i det minste for ansiktet ditt!

Derfor skifter jeg alltid til mineralsminke så fort solstrålene virkelig tar tak her i Norge, som oftest rundt påsketider.

Mine favorittmerker her er, og har vært de siste 7 årene, Jane Iredale og Bare Minerals. De siste årene har jeg også blitt glad i ColoreScience, Cosmo Beauty og Gaya.

Men husk at solbeskyttelsen avtar i løpet av et par timer, så påfør gjerne litt ekstra av mineralpulveret i løpet av dagen. Det er like enkelt som å touche opp sminken.

Under sminken, eller hvis du ikke bruker sminke, er det fint at ansiktskremen inneholder SPF. Disse er da langt mykere og glattere mot huden enn det mange rene solkremer for ansiktet er, og du slipper den litt svette følelsen av solkrem mot huden.

De siste årene har stort sett de fleste skjønnhetsmerkene innført varianter av ansiktskremene sine med høy SPF, så her burde du bare sjekke om favoritten din har en SPF-variant.

Selv bruker jeg nå Aquasource SPF 15 fra Biotherm. For meg er dette den perfekte ansiktskremen om sommeren da den er utrolig lett og føles avkjølende på huden.

mineralsminke spf

GÅ FOR SOLBESKYTTENDE SPRAY

Det finnes mange solkremer på pumpeflasker og tuber som har en supergod konsistens og beskyttelse.

Men jeg vil fortsatt slå et slag for sprayflasker når det kommer til solbeskyttelse av kroppen, rett og slett fordi de er enklere å bruke og mer praktiske å slenge med seg.

For hvem av oss har vel ikke sett seg lei av solkremflasker fulle av sand og møkk? Som i tillegg flyter ut over både hånda på grunn av varmen, og gjerne i solbaggen hvis toppen ikke var godt nok lukket?

I tillegg går det hakket raskere å spraye bein (som ofte blir helt glemt) og rygg, som kan være ekstra vanskelig hvis du tar turen på stranden eller i parken alene.

SOLKREM FOR ANSIKTET

Til slutt burde alle eie en god solkrem for ansiktet, selv om hudpleie og sminke kan gi god beskyttelse.

For vi bruker jo ærlig talt ikke så mye sminke om sommeren, i allefall ikke på stranden.

Og er dere som meg er dere ute etter solkremer for ansiktet som ikke gir kviser og fet hud hud.

For meg har følgende solkremer for ansiktet fungert absolutt best:

Husk alltid å rense huden godt om kvelden, men spesielt når du bruker solkrem og har lesket deg i solen en hel  dag. En god ansiktsskrubb er også på sin plass minst 2 -3 ganger i uka i sommermånedene.

Derfor liker jeg aller helst å bruke en elektrisk rensebørste, spesielt på ferie, for å virkelig få opp og fjerne alle rester av solkrem, oljer og smuss.

Skjermbilde 2016-06-07 kl. 09.30.02

DRØMMEPRODUKTET

Men produktet jeg kanskje bruker aller mest i løpet av hele året, og selvfølgelig også om sommeren, som er så enkel å ha med seg og bruke at det nesten er for godt til å være sant, er uten tvil ColoreScience sin Sunforgettable Loose Mineral Sunscreen Brush SPF 50.

Dette er rett og slett et gjennomsiktig mineralpulver som jeg koster over ansikt, ører, nakke, skuldre og decolletage – flere ganger i løpet av dagen.

Sunforgettable erstatter ikke vanlig solbeskyttelse, så den holder ikke hvis du skal ligge en hel dag på stranden eller gå toppturer på fjellet, men fungerer ypperlig i hverdagen.

Jeg kan bruke den over sminke, over usminket hud og den får plass i en hver veske eller lomme og er garantert til å ikke renne ut og ødelegge noe som helst!

Den er rett og slett en av få produkter jeg ikke kan «leve uten».

solpudder

Alle lenker er annonselenker.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Sonja Durand

  juni 7, 2016 at 14:11

  Prøv Linda Johansens nye spf30, den trekker inn i huden med en gang, uten noe kliss!! Funker som bare det!

  • Tove Eggen

   juni 16, 2016 at 08:53

   Digg!

 2. Ingrid

  juli 10, 2016 at 12:58

  Hvor kan man kjøpe ColoreScience Sunforgettable i Norge (evt bestille til norge uten toll)?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.