iknowthatmagazine.com

6 VÅRTRENDER DU KOMMER TIL Å ELSKE I 2016!

Ny sesong, nye klær = nye gleder!

Det er noe herlig forfriskende med en ny garderobe fylt med vårtrender og sommertrender, og 2016 kommer endelig med antrekk og klær vi ikke har sett på en stund!

Joda, 70-tallet er fortsatt representert; det kommer nok det herlige tiåret alltid til å være (og hurra for det), men spanske referanser og en array av materialer og silhuetter får hovedfokuset i trendbildet våren 2016.

SPANGLISH

spansk trend

Knall rødt, gjerne sammen med sorte prints, volanger, bare skuldre, timeglassfasong og en viss no lo se que – preger trendene for våren 2016, og vi ELSKER det! Heldigvis er det ikke en tro kopi av flamengodansere, men referansene er tydelige og ispedd en viss engelsk eleganse som grenser til det aristokratiske. Det vi sitter igjen med er en trend, stil og antrekk som oser styrke, kvinnelighet, eleganse og sensualitet. DET er litt av en trendbombe, om vi får si det selv.

En ildrød leppe, og løse bølger passer perfekt – og bytt ut blomsten bak øret med gedigne statement-øredobber hvis du ikke er floratypen.

Drøm deg bort til sangria ved en strand langs Costa Brava, sene tapaskvelder i Barcelona, glamparty i Malaga og late bohemdager i Sevilla. Olé

Proenza Schouler, Diane von Furstenberg, Michael Kors, Jonathan Simkai og Oscar de la Renta hadde alle herlige spanske vibber over vårkolleksjonene for 2016.

WHEN PATRICIA FIELD MET CARRIE BRADSHAW

patricia field

Det er nesten 20 år (!) siden Sex og Singelliv tok våre tv-hjerter, og tømte våre kleskontoer, men vi er fortsatt lettere besatt av geni-stylisten Patricia Field og måten hun kledde Carrie på i serien.

Designerne kan se ut til å ha latt seg inspirere av Fields sine faste referanser; nemlig retro møter moderne med massiv material-mix og overdrevne silhuetter. Med andre ord er dette trenden som får det til å se ut som om du trer rett ut av en vintagebutikk i Paris, London eller Brooklyn.

Er dette en anvendelig trend? Kanskje ikke – men herregud så morsom den er! Og ærlig talt; vi trenger litt mer humor inn i garderobene våre – uansett alder.

PYSJAMAS-FEST!

pysjamas trend vår

Endelig en god unnskyldning til å kle deg i pysjamas på jobb – eller fest for den saks skyld; det er en av sesongens største moter! Ok, ok…det høres kanskje for godt ut til å være sant, og balansen mellom å se ut som om du akkurat har stått opp til at du faktisk har planlagt antrekket slik.

Men om du ikke gidder et helt pysjamasantrekk fra topp til tå, kan en løs silkebukse med en tynn strikkagenser eller en løs silketopp med store forlommer sammen med smale jeans og heler være langt enklere å bære enn du tenker – og behagelig er bare forbokstaven!

Vil du være ekstra med på moten, blander du inn en lang silkekjole med tynne stropper, også kjent som en slip dress eller en silketopp med blonder. Men sleng gjerne over litt røffere materialer, som strikk,  skinn eller tykk bomull for å bryte opp det sarte silkematerialet.

DA BOMB!

bomberjakke vårjakke trender 2016

Ok, ok – vi har vanskelig for å gi opp skinnjakka vår om våren, og du må for all del ikke kvitte deg med den du allerede har! Men vårens heteste jakke, som også passer perfekt med flere av de øvrige trendene for sesongen, er bombejakken – eller, en mindre og smalere versjon av den.

Den flate kraven er der, strikken rundt ermene er på plass, men volumet over ermer og rygg er noe minsket slik at du ikke føler deg som en 90-talls kid.

Her har du også flere valg; gå all-in med crazy farger og prints, eller invester i en garderobeklassiker og kjør på med en ensfarget bomberjakke i semsket skinn.

NY-ROMANTIKK

romantiske klær trender vår 2016

Vi har sett det siden i fjor – designerne er i det romantiske hjørnet, og dét har vi ingenting imot! Tenk sarte og flagrende stoffer, chiffon, puddertoner og silhuetter a la det franske klesmerket Chloé under Stella McCartney-tiden.

Men hvor McCartney gikk for rene linjer, har årets designere gått for en langt mer over the top-fremtoning med viktorianske-referanser. Selv poppende farger er «lov»!

SE; QUIN!

sequin Trender vår 20162

Minimalistisk, normcore og ton-i-ton er vel og bra, men COME ON; opp med hånda de som blir litt ekstra lykkelige i motehjertet sitt når designerne trår til mer sequins, paljetter, skinnende materialer og gjerne i glorete farger?

Vi digger spesielt hvordan årets sequins har en massiv materialmiks over seg, bare sjekk paljettkjolen med oversized frakk fra Lanvin! Hvordan kan man unngå å digge sånne vårtrender?

Ton det ned til jobb, style det opp til fest – you know the drill <3

HVILKEN TREND LIKER DU BEST FOR VÅREN 2016?s

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.