iknowthatmagazine.com

Fil føttene dine nå – de vil takke deg til sommer’n!

Helt nederst på kroppen, godt gjemt under to-tre sokker som may-or-may-not-be ull, har vi noe som kalles føtter og tær.

Du veit, pælene som gjør grådig vondt etter en lang dag på jobben eller dansegulvet?

Og du er ikke alene hvis noe av det første du gjør når du kommer hjem er 1. Bytte til joggebukse, 2. Ta av deg BH’en gjennom genseren og 3. Vrenge av deg sokka.

Sistnevnte byr for min del (og ærlig talt mannen min sin del) på skrekk og gru – for det ser ikke ut der nede!

Spesielt om vinteren.

Og vinteren er jo ikke særlig kort her i Norge, så det blir fort at vi ikke fikser føttene det minste før vi frenetisk husker dem dagen før avreise til syden/sommerbryllupet/sandalvær generelt.

Her i huset har vi derfor bestemt oss for å stelle føttene (helst) hver søndag, og om jeg får si det selv er det en ganske genial idé å bruke en time eller to på sofaen, med noe morsomt på tv og pleie hverandre.

For ja – jeg gjør det på kjæresten og han gjør det på meg, that’s love! haha.

hvordan stelle føttene sine padikyr pedcure fotspa fotmassasje

Skal jeg være helt ærlig får nok jeg hakket bedre og lengre stell; mulig fordi jeg er gravid, mest sannsynlig fordi jeg sårt trenger det.

Og siden mannen min vokste opp med en mor som drev salong og jobber som manicurist, er han faktisk decent til å lakke negler – noe som er kav umulig med gravidmagen akkurat nå. (Ok – skal vi være ærlige sliter jeg med å knyte skoene…).

Men jeg har alltid hatt en snikende følelse av at mannfolkflest syns at sånne ting er litt gøy, og derfor ikke har noe mot i å gjøre det – eller prøve det i det minste. (Og hvis du er mann; GJØR DET! Det lønner seg, du vet, i lengden…litt senere på kvelden).

Spesielt den elektriske fotfilen fra Scholl er et MUST for oss i denne rutinen – den gjør jobben så mye lettere og grundigere, samtidig som det er langt mer gøy!

Fotspa:

 1. Slip den harde huden på føttene – PÅ TØRR HUD! En slipemaskin, eller elektrisk fotfil om du vil, gjør jobben laaaangt lettere, men styr unna profesjonelt utstyr hvis du ikke har negleteknikkerutdannelse. Får du kjøp sliperen/filen i en vanlig butikk eller apotek er den trygg.
 2. Fyll en balje/bøtte/det du måtte ha som rommer føttene dine med varmt vann og hell i en god fotsåpe. Grønnsåpe funker også hvis du ikke har. Synk føttene i baljen og nyt varmen og såpen en god stund.
 3. Kjør gjerne på med en skrubbende fotkrem hvis du har, eller bland olivenolje med enten sukker eller salt for en hjemmelagd versjon.
 4. Klapp én fot tørr, mens den andre får ligge i fotbadet, og smør inn med fotserum, fotkrem og fotolje – det du måtte ha, og go-to-town med fotmassasjen. Det er tross alt denne vi egentlig var ute etter.
 5. Dytt neglebåndene forsiktig ned. Dropp det hvis dere sliter med dette.
 6. Ta gjerne på et par tynne og myke sokker, så får kremene og fuktigheten jobbet seg ekstra godt inn i huden

elektrisk fotfil

Scholl elektrisk fotfil finner du HER. De øvrige fotpleieproduktene HER.

fotbad

Pedikyr:

 1. Bruk en neglelakkfjerner til å fjerne overflødig olje fra negleflaten, og gammel neglelakk så klart.
 2. Fil neglene lett.
 3. Bruk en tær-deler, eller lag din egen ved å rulle sammen litt bomull og legge inn i mellom tærne.
 4. Legg først en basecoat så neglene ikke blir missfarga. Vi droppa dette (ville og gærne).
 5. Påfør neglelakken du er ute etter. Prøv å legge lakken så nøye du klarer, men ikke stress hvis det kommer litt på huden – dette har vi et supert triks for å fikse!
 6. Pass på at lakken ser tett nok ut; ofte trenger du to runder med lakk men ikke legg for tykt. Da tørker lakken aldri.
 7. Surr litt bomull rundt en tynn pinne, og dypp i neglelakkfjerner. Bruk som neglelakk-viskelær og gå over huden rundt og under neglen for å rense opp evt. søl.
 8. Gå over med topplakk (hvis du har).

Jeg bruker en neglelakk fra Alessandro som er ment til tærne, og med den har jeg behov for hverken bascoat eller toplakk – this baby stays put!

Alessandro Neglelakker

Er det forresten bare jeg som føler at jeg går ned en skostørrelse etter fotpleie (og hvor gross er ikke det)?

fotpleie

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.