iknowthatmagazine.com

PLUSSIZE-MAMA: Mammaklær i store størrelser

Om mulig er det faktisk enda vanskeligere å finne klær i store størrelser når man er gravid.

Jeg hadde kanskje en merkelig formening om at endelig kom klesvalget til å bli massivt, men den gang ei.

Det skjønte jeg raskt allerede i første trimester da jeg blid og fornøyd tok jomfruturen til mammaklæravdelingen på H&M…

«Heldigvis» trengte jeg ikke å prøve klærne for å forstå at dette bare gikk én vei.

For det første som møter en er et skilt med størrelsesguide som forteller vordende mødre om hvilke størrelser de burde prøve.

I korte trekk gikk den ut på at du kunne bruke samme størrelse som før du ble gravid i første trimester, deretter gå opp 1-2 str i andre trimester og 2-3 str i tredje trimester (eller noe i den duren).

Vel, den største størrelsen er fortsatt 46 – som jeg tør å påstå er en relativt vanlig størrelse for mange som ikke nødvendigvis er overvektige. Som jo da betyr at i andre og tredje semester har du gått tom for valg…

Joda – sorte tightser funker, og tro meg; jeg kan godt leve 50% av tiden i disse.

Men det er digg å føle seg menneskelig med jeans og bukser, en gang i blant.

Gleden var derfor veldig stor (no pun intended) da en bukse i str. 44 fra Lindex MOM passet perfekt. Det var vel og merke en «boyfriend jeans» som satt stramt, men veldig behagelig og så bra ut.

Som kjæresten min liker å påpeke; så brukte jeg den så mye at den kunne gå selv til slutt.

Elastiske overdeler som sitter kroppsnært passer heldigvis fra alle merkene jeg har prøvd, og jeg ELSKER å vise frem formen på magen min og går sjeldent med noe løst.

Og hva er det med striper og gravide – jeg ELSKER striper enda mer enn før, og det trodde jeg strengt tatt ikke var mulig!

IMG_9938

Men nå begynner jeg å vokse meg ut av mammajeansen 🙁

Heldigvis fant jeg noen veldig fine varianter på Ellos, og kjøpte tre bukser fra Vertbaudet på rappen (reklamelenker).

Disse er veldig fine og passer i størrelse 44 fordi man kan velge mellom tre forskjellige lengder på buksene, men de kunne gjerne hatt enda større størrelser og litt lengre magedeler.

Men nå er jeg tross alt 187 høy og størrelse 50.

Jeg vurderte lenge å bestille fra amerikanske og britiske butikker som tilbyr seriøse plussize størrelser i mammaklærne sine, som hos Motherhood eller Old Navy, men buksene så ærlig talt ganske kjipe ut og med toll etc har jeg droppa det.

Så får vi heller se om jeg blir mer desperat etter hvert.

Takk og lov for overdeler og kjoler fra Zizzi, som er klærne jeg bruker aller mest for å være ærlig.

Det er bare noe helt spesielt ved å endelig kunne bruke kroppsnære kjoler uten å føle at man ser gravid ut – for jeg er det jo! Så det utnytter jeg til det fulleste 🙂

Men mammabukser er rett og slett uunnværlig når man er gravid og har noen kilo for mye fra før av, så skulle ønske det fantes et bedre utvalg av det i Norge.

Har du noen tips, så tar jeg – og alle andre som leter etter dette, dem GJERNE i mot!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. ~Lin

  januar 31, 2016 at 23:54

  wow nydelige du -gratulerer med babymage <3

  Desverre ikkje mange tips å komme med så det tror eg kanskje noen lesere må ta seg av 🙂

  • Tove Eggen

   februar 1, 2016 at 21:17

   Takk, takk – veldig stas!

 2. Pingback: Ukule tilstander for kule mager | whiskyogstrikketoy

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.