iknowthatmagazine.com

10 ting jeg lover å aldri gjøre som syklist!

Som bilist har jeg hatt et hat/elsk-forhold til syklister. Minus elsk. Egentlig bare hat.

Og selv om reklamepanjen som har gått i sommer, som viser hvordan bilister presser syklister ut av veien har vært hysterisk morsomme, har jeg ikke kunne unngått å tenke at jeg gjerne skulle sett en kampanje som viste det motsatte.

Altså; alt det irriterende syklister gjør.

Og missforstå meg rett; jeg viser overdreven forsiktighet når det kommer til syklister. Jeg forstår tross alt at det er dem, og ikke bilen min som ville blitt skadet.

Men fortsatt er det et overtall av syklister her i hovedstaden som jeg virkelig ikke forstår meg på.

Nå som jeg har blitt sykkeleier for første gang siden videregående, er det derfor spesielt 10 ting jeg herved lover at jeg selv aldri skal gjøre som syklist:

1. Først og fremst – og viktigst av alt – skal jeg konsekvent være enten syklist eller fotgjenger, ALDRI begge to. Som fører oss til punkt nummer to.

2. Jeg skal aldri sykle i veien, slik en bil ville gjort, og plutselig svinge over et fotgjengerfelt. Jeg skal gå av sykkelen først som et normalt menneske.

3. Jeg skal forresten aldri sykle over et fotgjengerfelt, i høy fart, når det ikke er et lyskryss heller. Jeg forstår at bilisten ikke får god nok tid til å bremse.

4. Jeg lover å aldri sykle to i bredden.

5. Og har jeg et langt stykke med fortau foran meg, og det ikke finnes en eneste sjel på den, så lover jeg å bruke det.

6. Jeg skal ikke stoppe opp på fortauet for å snakke med en bekjent, som kanskje også har sykkel. Og bare stå der. Uten mening. Slik at ingen slipper forbi. Det skal jeg heller ikke gjøre hvis jeg en dag er i barselpermisjon.

7. Unden INGEN omstendigheter skal jeg legge meg MELLOM biler på Storokrysset. Når det er mørkt. Og snø.

8. Hvis jeg noensinne sykler med musikk eller telefon på øret, vil jeg at dere skal ta meg med rett inn på galehuset.

9. Jeg skal aldri kjøre på rødt lys. Det er faktisk ulovlig.

10. Jeg skal ikke tro jeg er bedre enn alle andre, bare fordi jeg har sykkel.

Og når alt dette er sagt, vil jeg også ha tips om hvor man kan skaffe sidespeil og blinklys til sykkelen – det virker for meg galskap at vi ikke skal sykle med dette!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Linda

  august 18, 2015 at 12:32

  Pkt 2 er ikke bare ålreit, det er ulovlig å ikke gå av sykkel og gå som fotgjenger over gangfelt.
  Lykke til som syklist!

  (Er det forresten lov å håpe at dere ikke fikk solgt alt på lørdag, og at det kanskje kommer en ny anledning? Kanskje til og med på nett? *KrysserFingreneHardt*

  • Tove Eggen

   august 18, 2015 at 12:45

   I know! Jeg føler syklister gjør veldig mye ulovlig – hvor er sykkelpolitiet når man trenger dem!? Haha

   • ~Lin

    oktober 1, 2015 at 22:36

    Vi har sykkevei begge veier i veien her eg bor. Alikevel SUSER syklistene på fortauet og eg må flytte meg fordi de skal forbi.

    Da sier eg med HØY stemme at det er LOV å bruke sykkelveien altså.
    Når eg skal ut av min egen inngangsdør må eg stikke hodet ut av døren først for å sjekke at det er null syklister sånn at eg kan trygt gå ut uten å bli påkjørt.

    Eg mener de må bestemme seg enten er de gående eller så er de traffikanter i bilveien .de kan ikkje leke bil på fortauet og ha null respekt for oss som går.
    Spre det glade budskap 😀

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.