iknowthatmagazine.com

3 hårstylingsprodukter alle med kort hår burde kjenne til!

Da jeg klippet av meg 30 centimeter med hår for et par måneder siden, var det helt ærlig den enkleste avgjørelsen jeg har tatt.

Mange spør om det var skummelt/vanskelig/trist – og enda flere lurer på om jeg angrer.

Svaret er nei, til all of the above.

Det jeg derimot var veldig, spent – eller nysgjerrig på, var hvordan jeg kom til å style det korte håret.

For skal jeg være helt ærlig, har jeg gjort minimalt med det lange håret mitt de siste fire årene.

Før kunne jeg gjerne bølge håret med en rettetang, tilføre forskjellige stylingprodukter for hold/volum/glans.

Men som et resulatat av altfor varme dager i Barcelona, hvor jeg bodde de siste fem årene før jeg flyttet tilbake til kalde Norge i fjor høst, sammen med faktumet at håret mitt bare var langt og kjedelig, ble den liksom-trendy messy-hårknuten på toppen av hodet en daglig go-to look.

Selv om jeg håpet at jeg kunne våkne opp med fantastisk fint hår, nå som det er kort, visste jeg nok innerst inne at det ikke kom til å bli tilfellet.

Og jeg hadde delvis rett.

Spesielt i starten hadde jeg den klassiske sovesveisen, som mer så ut som om jeg hadde fått et skudd gjennom den ene siden av hodet, som eksploderte på den andre.

Da det er så lenge siden jeg har brukt hårstylingprodukter, og motviljen til å bruke det så mye da håret raskere blir fett har vært massiv, prøvde jeg meg først på varmebehandlinger.

Altså hårføner, rundbørste, børsteføner og rettetang.

Det nye korte håret ble en familie-bedrift!

Det nye korte håret ble en familie-bedrift!

Det funket til dels, men håret fikk plutselig for mye volum, og så mer ut som en hjelm enn hår.

Not cute.

Hvis jeg lot håret lufttørke, kunne jeg bare glemme å se det minste sexy ut – det ble kjerringsveis i løpet av den første timen.

Men så, i et desperat forsøk i å få en sleek bakoverkammet sveis på fem minutter, på mitt porøse og viltre korte hår, fant jeg den magiske formulaen.

IMG_6836

Sleeeeeeek!

Nemlig en miks av tørrsjampo, paste-spray og volumspray.

Dette resulterte i en heavy-duty blanding som holdt håret på plass, ga maks tekstur og samtidig sørget for at det ikke bare lå flatt inntil skallen som en våt gele kunne gjort.

Og det er ikke hvilken som helst produkter jeg har brukt – selv om jeg driver å tester noen gode alternativer i disse dager fra Wella Eimi-serien.

De tre stjernene i mitt hårliv om dagen er; DRY SHAMPOO CHERRY fra Batiste, SPRAY DIRT fra Jonathan og NIOSPRAY fra Nioxin – påføres i den rekkefølgen.

Etter å ha stylet det korte håret mitt med disse, holder frisyren – og blir nesten bedre, i 3-4 dager!

Tørrsjampoen gir håret et tørt hold, og fin base.

Paste-sprayen (Dirt) gir ekstrem tekstur, og den typen tacky-texture man trenger. Håret føles nesten fett, men ser ikke sånn ut – den er HELT fantastisk. Dette er uten tvil den virkelige stjernen, og jeg har aldri før prøvd et lignende produkt – total elsk!Niospray Regular Hold fra Nioxin (kr 250)

Niosprayen er en helt ny volum-spray, som for første gang i min 10 år lange karriere, faktisk gjør det du vil at den skal gjøre! Løfter håret og gir en luftig fylde, uten å virke porøs eller overdrevent. (kjøpes i utvalgte Wella-salonger).

 

Alle tre påføres over hele håret, og kan deretter styles i alle retninger og former du måtte ønske.

For en mer «låst» look, som en bakover sleik, eller stram styling, bruker du bare hakket mer av paste-sprayen.

Hva er DERES beste hårstyling-triks for kort hår?

Annonse:

[show_shopthepost_widget id=»761281″]

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

5 Comments

 1. ~Lin

  mai 28, 2015 at 21:31

  Hvordan får du dette ut av håret da? Fremdeles med bare natron og eddik eller?

  Var jo knalltøft!!!!!

  • Tove Eggen

   mai 29, 2015 at 06:24

   Haha – tror det er derfor jg elsker mixen, den gir Max hold men ikke vanskelig å vaske ut! Spesielt siden jeg vasker håret hver 3-4 dag – da slipper produktene litt taket nærmest 😉

   • ~Lin

    mai 29, 2015 at 15:34

    så genialt!

    veldig bra -eg tenkte at den sku nesten være som lim eg da vet du 😉

 2. Linda

  august 18, 2015 at 12:39

  Osis dust er min go-to til hverdags. Gir tekstur til mitt glatte hår, og sitter ikke fast på puta som paste gjør (dette bruker jeg derfor kun til spesielle anledninger, siden det nesten umiddelbart krever hårvask)

  • Tove Eggen

   august 18, 2015 at 12:46

   Har funnet en tørrsjampo nå som fungerer enda mer som osis enn vanlig tørrsjampo, faktisk – fra Colab!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.