iknowthatmagazine.com

DO THIS DON’T: KLIPP HÅRET SELV!

Joda, man burde ikke klippe håret selv.

Man burde gå til frisør som tross alt har studert og jobbet i mange år for å forstå og vite hvordan hår burde klippes.

Resultatet vil ALLTID bli best hos gode frisører.

Når det er sagt – JEG KLIPPET MEG SELV, JEG!

Jeg har aldri vært noe fast innventar i frisørsalonger, selv om jeg strengt tatt burde vært det med SÅ mange dyktige kollegaer rundt meg.

Men a) håret mitt vokser så fort at det sjeldent holder en frisyre lengre enn et par uker og b) jeg er gjerrig.

Sommeren 2014 hadde jeg det jeg kaller for «latmanns-langt hår».

klippe eget hår 2

Hår nedafor puppa, når det ikke er planlagt, er ikke lekkert. Det er bare langt, tynt og pistrete.

Joda, jeg kunne fiksa dette med en tur til frisøren. Men da henviser jeg bare til punkt a og b over.

I tillegg til at spanske frisører har en forkjærlighet for Rachel Green frisyren, a la 1995.

Tanken var å klippe meg kort, men siden jeg tross alt brukte en relativt hjemmesnekra-teknikk (les: sammenslåing av et titals youtube-videoer), begynte jeg med skulderlengde. Ish.

Videoen under snakker for seg selv – I LOVED IT! Men, husk å tvinn håret «innover» istedenfor «utover», slik at underhåret ikke blir like oppklippet som mitt. Det er litt kjipt når man kjører hestehale. Eventuelt la det underste hårlaget forbli uklipt, og bare klipp i lengden.

SNURR FILM:

Jeg bruker en såkalt Shearing-saks, men bruk gjerne en «vanlig» frisørsaks til lengdene.

IKKE gjør dette hvis du har et veldig høytidelig forhold til håret ditt.

IKKE gjør dette hvis du går fast til frisøren og er fornøyd med det.

IKKE gjør dette hvis du går ut i fra at du kommer til å bli fornøyd, bare fordi jeg gjorde det.

GJØR dette hvis du også tenker at «hår er bare hår», du syns forandring er gøy – uansett om det blir bra eller ikke, og er inneforstått med at det kan hende at du må klippe håret kortere enn planlagt hvis det skulle gå skeis.

SÅNN – da har jeg alt på det rene etter internett-lovboken paragraf §Hår 14.02.

klippe eget hår kort 2

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

5 Comments

 1. Bjørnhild Chatinka

  januar 19, 2015 at 15:31

  Det ble skikkelig bra! Så på klikk.no tidligere i dag hvor du hadde frisert håret også, veldig fint.

  • Tove Eggen

   januar 19, 2015 at 20:16

   Tusen takk, Bjørnhild – ble riktig så fornøyd selv, hvis det ikke var tydelig…haha…;) Så godt du likte hårstyling-videoen min på klikk.no også. Er lettere forelska i hårbørste-føneren, for å si det sånn! Hello good hair days! Klemmer fra Tove

 2. ~Lin

  januar 20, 2015 at 00:38

  Ble så smashings!!!!! Eg løp innpå klikk og sjekket ut den artikkelen også. Utrolig kult og enkelt. Eg også elsker sånn fønbørste, har vørt min favoritt siden eg var tenårene……elsk <3<3

  Har man mye hår trenger men en med litt større maskin.ikkje de rimeligste som blåser sånn fønluft om sommeren, da blir en aldri tørr…..men trenger ikkje all verdens dyre greier.

  Du ble skikkelig fin altså, eg ble inspirert til klippings….men mitt hår er ikkje som ditt, du har jo vakkert huldre hår..eg har sånn edderkoppspinn hår…….tynne fjon i haugevis,så eg klipper kun lugg selv 😀

 3. Shaveta

  januar 22, 2015 at 14:01

  EndeLig kom den – har venta lenge 😀
  Flink du Tove, fresh ble du og….så morsomt!

  Hadde jeg eid mer hår sjæl, hadde jeg testa dette, men de siste årene går jeg helt bananas i frisørstolen…

  Kom igjen…sleng ut neste dah…der du nu når skulderlengde…jeg synes det er så gøy å se…og du får unnskylde meg for at jeg underholder meg på bekostning av ditt hår, sorry about that 😀

 4. Ingvild

  januar 30, 2015 at 16:00

  Hei, dette er litt off topic, men har du muligheten for å teste fedora minerals? Jeg har merket meg at det kun selges på vitus apotek omtrent. Den hevder å være mye bedre for huden enn andre, men er det kun et salgstriks det at det selges nesten kun på apotek?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.