iknowthatmagazine.com

DROPP DESSERTEN I JULA!

De siste par årene har jeg boikottet jul. Yes, you heard me right! Boikottet jul. Den type jul der jeg ønsker meg dyre gaver, kjøper enda dyrere gaver, og frotser i meg alt jeg får plass til av ribbe, medisterkaker, julepølse og riskrem. La oss ikke glemme julebrusen, godteriet, lefsene, sylten og alt det andre man stapper i seg mens man kan.

Facebook_delingsbilde1200x630

Jeg har derimot innført nye juletradisjoner.
Jeg kjøper gaver til barna, jeg kjøper kakao til mennesker som fryser på gata og jeg var en av de aller første som meldte seg på årets «Alternativ jul» når påmeldingen åpnet 23. Oktober!

Misforstå meg rett; dette er ikke et forsøk på å kritisere noen som helst. Det jeg prøver å si er at av og til er man nødt til å ta et steg tilbake, og se den store helheten fra et annet perspektiv. Virkeligheten ser som oftest annerledes ut da.

Fortsatt er det nesten 60 millioner barn i verden som ikke får gå på skole. Hvis alle barn i verdens mest fattige land lærer seg å lese, vil 170 millioner mennesker løftes ut av fattigdom. Hundrede og søtti millioner mennesker! 

I år har Redd Barna en julekampanje som setter fokus på hvor lite som skal til for å gi barn skolegang. Dersom du dropper bare én dessert i løpet av julefeiringen og heller gir pengene til Redd Barna (150,-) så kan 4 barn i Kambodsja få lære å lese. Det skal ikke mye til for å glede andre. For å totalt endre deres tilværelse.

Jeg har bestemt meg for å droppe desserten. Dropp desserten, du også!
Klikk her for å bidra.

kakestykke

 

Comments

comments

Nastaran ler høyt, snakker høyere og fyller hele rommet -med både kropp og karisma. Hun glemmer ofte at døgnet kun består av 24 timer, og forsøker stadig vekk å finne kreative løsninger på hvordan hun kan redde verden. En håpløs romantiker som har sett altfor mange Disney filmer der prinsessen blir reddet av en prins, noe som selvfølgelig har påvirket virkelighetsoppfattelsen og sørget for skyhøye krav til menn. I tillegg til å skrive for Iknowthatmagazine, driver hun plussize-bloggen CurvesAndI.com, er superkvinne på deltid og dagdrømmer på heltid.

1 Comment

 1. Lin

  desember 28, 2014 at 15:02

  De fleste av oss har råd til BÅDE dessert og en god del til overs for de som ingenting har.
  Eg velger meg jul da min familie er spredd for alle vinder og dette er den eneste tiden i året alle er hjemme -hos meg.
  Generelt er eg helt med for å dele med andre..og på min private blogg har eg i år hatt kalender der andre kunne vinne pengepremier de kunne gi videre. Veldig merkelig du……men i fjor da eg hadde gaver de kunne vinne hadde eg mangfoldige hundre sidevisninger hver eneste dag. Nå de *kun* vant noe de måtte gi videre var det påtagelig færre som deltok…veldig overraskende for meg.
  Vi fikk heldigvis gitt til dyreforeninger og Kirkens Bymisjon alikevel 🙂

  Syns alle burde gi mer til dem som ingenting har.
  Kjempefint innlegg og ha en fortsatt flott romjul <3

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.