iknowthatmagazine.com

TILBAKE PÅ OLJE-VOGNEN: ANSIKTSOLJER + VINTER = <3

Tørr og stram hud som flasser bare ved tanken om å smøre på en foundation sa du?

Tro meg – du er langt i fra den eneste.

November og desember er uten tvil de to vanskeligste månedene for huden, som er relativt kjipt med tanke på alle festlighetene vi gjerne vil dolle oss til.

Alle har en hud som funker forskjellig, og min dehydrerte hud vil kun ha én ting i disse dager – olje.

Jepp, grease me up!

At jeg er fan av ansiktsoljer kommer ikke som noe sjokk for flere av dere, og nå har jeg funnet tilbake til den noe latterlig dyre Olio Lusso fra Rodin som jeg testet i denne saken for Kamille.no.

Det finnes mange gode og rimeligere versjoner, som jeg skal nevne om få strakser, men grunnen til at jeg er spesielt glad i denne er:

 • Den tørker relativt raskt (5-10 minutter)
 • Den føles ikke unødvendig fettete
 • Det er ikke noe problem å legge sminke over
 • Null akneutbrudd

Om jeg kommer til å kjøpe den igjen etter den er oppbrukt, gjenstår å se. Jeg er tross alt relativt gjerrig, som dere vet. 1150,- hos Heavent Scent og 1039,- hos Net-a-Porter (reklamelenke).

Men den er uten tvil en av mine aboslutt favoritt-hudpleieprodukter, ved siden av Clarisonic og Dermalogica.

En lignende ansiktsolje, som er langt rimeligere, er Nutri Gold Facial Oil fra L’oréal Paris (reklamelenke). Jeg var riktig så imponert første gang jeg prøvde denne, og for å være helt ærlig er dette produktet som fikk meg på ansiktsolje-kjøret i førsteomgang.

Eneste negative med denne at man gjerne må vente litt lenger før man kan påføre sminke. MEN – den gjør også huden veldig fin i seg selv, så mange vil oppleve at man likegjerne kan droppe sminken.

Blue Orchid Face Treatment Oil fra Clarins (reklamelenke) er en veldig god mellomting på de to overstående. Grei pris, selv om det er en investering, og ikke fult så «fettete».

Fordelen med oljer, uansett om de kommer i en helsekostflaske eller som hudpleieprodukt, er at de har større mulighet for å være 100% naturlige.

I tillegg gjenkjenner huden mange av oljene som sin egen.

Med andre ord blir den ikke irritert og prøver å kvitte seg med det rare vi putter på huden. For skal vi være helt ærlige, er det noe vi egentlig ikke trenger fra naturen sin side så er det hudpleie.

Har dere også falt for oljer i den tørre vinterlufta? Hvilken er favoritten og hvorfor?

Annonse

[show_shopthepost_widget id=»398370″]

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. ~Lin

  november 22, 2014 at 13:59

  Pai Rosehip oil er en STOR favoritt hos meg-økologisk og fantastisk.
  Ellers er økologisk Jojoba olje, avokadoolje og kokosolje for de som er redde for annet enn helt naturlig:)

 2. Maria Uldahl

  november 25, 2014 at 19:58

  Helt ærlig synes jeg det blir helt teit å bruke 1000 kr på en ansiktsolje når du får f.eks. jojobaolje til under hundrelappe på iHerb. Det funker dødsbra 🙂 Bruker både jojoba-, mandel-, og nattlysolje. Siste er spesielt bra for irritert og sensitiv hud, og eksem. Før slet jeg med fet hud og hudormer, men etter at jeg begynte å bruke rene oljer på huden har den blitt mye finere 🙂

  • Tove Eggen

   november 27, 2014 at 21:28

   Helt enig, det finnes masse bra «råoljer» der ute, og jeg liker å blande sammen selv helst. Denne kjøpte jobben for meg til testen jeg nevner, så usikker på om jeg ville kjøpt den igjen – men blandingen av oljer og sammensetningen er virkelig noe for seg selv! Av råoljer liker jeg e-vitamin, mandelolje og lavendelolje 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.