iknowthatmagazine.com

ALDRI MER FEIL FARGE PÅ FOUNDATION?

Er det én ting jeg hater, så er det å kjøpe sminke. Jeg sliter mer enn nok med å bestemme meg for hva jeg skal ha til middag, så du kan bare tenke deg hvor ubeslutsom jeg blir når jeg står i sminkeavdelingen, og endelig har råd til å utvide innholdet i toalettmappen.

Spørsmålene er mange; Hvilket merke skal man velge? Hvilken farge? Skal man velge volum eller fokusere på lengde? Skal man ha flytende, dekkende eller pudderform? Oh my!

Valgmulighetene er utallige, og det hjelper ikke at jeg vet tilsvarende NULL om sminke ( forutenom det jeg har lært av å lese artiklene til Tove ).

Riktignok er jeg i ganske flink til å kjøpe øyeskygge.

I den kategorien velger jeg farge utifra dagsformen min, eller utifra antrekket jeg har bestemt meg for å bruke dersom det er en spesiell anledning.

Vanligvis ender jeg opp med å vaske bort øyenskyggen før jeg forlater huset fordi jeg føler at jeg ser ut som en prostituert (Tove, I need make up help. Seriously!).

Øyenskyggene havner derfor ofte opp i skuffen sammen med en rekke mascaraer med ulike funksjonaliteter, mest fordi jeg har som vane å glemme hvilken mascara som er min favoritt.

Du trodde dét var ille?

Neida… Kjøp av foundation er ille!

Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har endt opp gul, oransje, likblek eller tilnærmet brun, og har opptil flere ganger gitt opp håpet om å finne en foundation som funker for meg.

Alle mine dårlige kjøp og erfaringer med foundation-fenomenet har sørget for at foundation er byttet ut med BB / CC cream, bare så jeg kan smøre det utover ansiktet, og føle at jeg gjør noe fornuftig i løpet av morgentimene.

I følge KICKS Beauty Report mener 49% av alle kvinner at prosessen, når det kommer til valg av foundation, ville vært forenklet dersom de kunne fått vite sin nøyaktige hudtone og hvilke produkter som passer for dem.

Disse resultatene har KICKS valgt å ta tak i, og har nå lansert KICKS Colour ID; en visstnok revolusjonerende teknikk som kan måle hudens nøyaktige fargetone for deretter identifisere og matche den med den perfekte foundationnyansen.

TopPhoto ColourID

KICKS Colour ID måler tre forskjellige punkter på halsen og kjevebenet, og utifra dette vil verktøyet finne din fargekode, og matche resultatet opp med over 1600 foundations i KICKS’ sortiment.

Det er likevel viktig å huske at verktøyet ikke forstår om du har fet, sensitiv eller tørr hud og det vil derfor være essensielt å kombinere resultatet med kompetansen til de som jobber i butikken slik at du kan velge en foundation som også har egenskaper som passer din hud.

Verktøyet er testet av den mest skeptiske personen jeg kjenner, nemlig meg selv, og dette er resultatet:

ResultFoundation(Bilde oppe: Uten foundation / Bilde nede: Med foundation)


Mine krav :
 Jeg aner egentlig ikke hvilken fargenyanse eller hvilket merke som passer best for meg, men jeg ønsker en «usynlig» foundation med riktig farve som dekker uten å være synlig. Største behovet mitt er dekk av ujevnheter og porer på- og rundt nesa. Jeg er avhengig av fukt  da jeg fort kan bli tørr i kinn og rundt lepper, men ikke for mye da jeg ofte opplever å få fet T-sone.

Mitt resultat : Basert på mine resultater og en kort samtale med en av de ansatte hos KICKS endte jeg opp med Lancôme Teint Visionnaire 02. Førsteinntrykket var noe ampert da jeg etter påførsel la merke til et par tørre områder, men etter en omgang med face scrub innså jeg at det var huden, og ikke foundationen som var problemet. Foundationen gir fuktighet, og jevner ut hudtonen uten å være synlig så her har den ansatte virkelig truffet spikeren på hodet. I tillegg går fargenyansen i et med hudtonen min på nakken, og jeg får ingen synlige skjolder. For første gang er jeg genuint fornøyd med valg av foundation, både i henhold til fargenyanse og konsistens.

 

KICKS Colour ID ble lansert 04. September og utføres ved samtlige KICKS filialer. Tjenesten er gratis, og fargekoden kan også benyttes ved kjøp hos andre KICKS butikker enn der testen er utført, i tillegg til kicks.no. 

 

Comments

comments

Nastaran ler høyt, snakker høyere og fyller hele rommet -med både kropp og karisma. Hun glemmer ofte at døgnet kun består av 24 timer, og forsøker stadig vekk å finne kreative løsninger på hvordan hun kan redde verden. En håpløs romantiker som har sett altfor mange Disney filmer der prinsessen blir reddet av en prins, noe som selvfølgelig har påvirket virkelighetsoppfattelsen og sørget for skyhøye krav til menn. I tillegg til å skrive for Iknowthatmagazine, driver hun plussize-bloggen CurvesAndI.com, er superkvinne på deltid og dagdrømmer på heltid.

5 Comments

 1. Lin

  september 15, 2014 at 12:32

  Eneste dumme med dette er at Kicks nesten bare har dyretest makeup i foundation så for meg er dette kanskje ikkje spesielt aktuelt. Men kunne man fått koden OG funnet ut hvilken fargen man skal ha hos kicks så kan man da finne rett kode hos andre forhandlere 🙂

  Ellers vil eg si at om du flasser der du er tørr er du dehydrert i huden. Skrubb event bruk emme s sin enzympeel som eg elsker over allllt 😛 og så bruk gjerne 2 lette kremer enn 1. Gjerne serum
  Kanskje blir du fet fordi kremen er feil eller fordi overhuden er tørr?
  Veldig vanlig at man flasser der man er fet -ulogisk yes,men handler om mat miljø klima osv og hudpleie 😀

  takk for flott innlegg!!

 2. Anne

  september 15, 2014 at 21:45

  Jeg og en venninne prøvde dette. På henne ble det full match, på meg full klæsj. Så da måtte hun som demonstrerte sette sin lit til sin menneskelige erfaring som da ga full match!

  • Tove Eggen

   september 16, 2014 at 08:57

   Haha, der kan du se – teknologien trenger fortsatt en menneskelig touch, og godt er det! Men supert å kunne peile seg inn i allefall og at det for venninnen i allefall 🙂

  • Rikke

   september 16, 2014 at 09:00

   Prøvde dette i går for moro skyld og trodde ærlig talt det ikke skulle virke men de ble full klaff. Faktisk akkurat den j bruker allerede fra Clinique! Godt å vite at det ikke bare var j som trodde j hadde riktig farge 🙂

   • Tove Eggen

    september 16, 2014 at 12:57

    Haha, så gøy Rikke!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.