iknowthatmagazine.com

DAGENS MIDDAGSTIPS: DET ENKLESTE ER OFTE DET BESTE – KJØTT!

Selv om det kan være gøy å kokkelere, bruke 32 forskjellige ingredienser og brilliere med forett, hovedrett og dessert – så er de færreste av oss Bree Van de Kamp.

Utrolig nok.

Så en standard rett i vår familie er en saftig kjøttbit, med en god salat.

Vanligvis kjører vi bare kjøttstykket rett i panna, steker i godt smør på medium-høy varme i cirka 3 minutter på hver side (5 minutter på svin), og strør over litt salt mens den stekes. Da får de naturlige smakene virkelig komme frem.

Et lite tips når man steker opp 4 biter i to omganger, er å legge de 2 man stekte først, oppå de 2 du legger sist i panna, etter at de har blitt snudd en gang.

Da holder de varmen og blir møre og fine 🙂

011ceeddb30592c505b9988aa2160c483b917e6707

Slakteren vår lager en deilig marinade, og for å være ærlig så vet jeg ikke helt hviken del av svinet disse kommer fra – men gode og rike på fett er de!

Ofte lager vi en bernaissaus, men i dag var hele famen helt utslitt og utsultet, så det måtte bli en rask og smakfull salat istedenfor.

Denne består av bladsalat, ruccola, parmesano, cherry-tomater, agurk, olivenolje, hvitvinseddik, salt og litt majones. Både barn og voksne digger denne.

Mannen slang sammen skruepasta med fløtesaus til barna, og en liten mozzarella og tomat-tallerken med olivenolje, balsamicokrem og salt til oss.

0131feccfe937e1420d23cd66a5e730d7a68fda132

Når man lever på et lchf-kosthold, og begynner å få en naturlig rytme, merker man at man automatisk bytter ut «standard» middagstilbehør, med nye ting.

For oss er feks salat, mozzarella og tomat eller brokkoli (kokt eller purré) vår potet. Og det er ikke noe vi tenker på lenger. Barna liker også brokkoli mye bedre enn potet, men litt pasta får de.

Eldstemann foretrekker å spise uten karbo, men vi nekter han det aldri – som jeg syns er viktig.

That’s it – enklere og renere blir det ikke!

Bon Appetite!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

1 Comment

  1. Lin

    september 11, 2014 at 23:14

    De holder på å friskmelde potet for de på lavkarbo-så det så -eg er potetjunkie så eg kan godt aldri mer spise ris og pasta og brød. men aldri mer spise potet, never gonna happppppen 😛

    Så veldig godt ut da dette dere så lett *slang* sammen 😀 flinkisser:D:D nammmmmm

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.