iknowthatmagazine.com

NYFW: DESIGNEREN SOM NAILA ALT – PETER SOM!

New York Fashion Week, eller Mercedes Benz Fashion Week i New York, har gått av stabelen, og alle motebloggere gleder seg.

Dette er jo som et bi-anual julebord for gatefoto og invitasjonsbilder på instagram.

Men midt oppi det hele, har vi faktisk designere, makeup-artister og modeller på jobb! I know! Utrolig men sant (ja, jeg er litt ekstra bitchy på mandager).

Glamorøs som jeg er, sitter jeg og oppdaterer meg daglig, under dyna etter stengetid, og spesielt én designer har hittils fått ALT til å stemme. For denne dama i det minste.

Mannen er Peter Som, og er på ingen måte en newbie og ved siden av sitt eget merke har han designet for store motehus som Bill Blass og Tommy Hilfiger. 

Selv om merket Peter Som har vist i Bryant Park, og nå Lincoln Center, siden 2001, var det vår/sommer kolleksjonen for 2007 som virkelig satt fart på sakene.

peter som

Anna Wintour, sjefsredaktøren for amerikanske Vogue, kalte den “career-changing”. Mens André Leon Talley, tidligere Vogue Editor-at-Large og det kreative ansiktet utad (som i år forlot Vogue etter 30 år til fordel for magasinet Numero), hadde følgende å si om kolleksjonen:  «It became emphatically clear that he has moved to the head of his generational class. Magna cum laude, in fact.»

Noe som stemmer godt om Peter Som – den flittige designeleven som vant konkurranser etter konkurranser under Parsons School of Design studiet sitt, og praktiserte under store navn som Michael Kors og Calvin Klein.

Men tilbake til Peter Som-visningen for vår/sommer 2015. Du har kanskje sett den allerede, eventuelt bare sminken som er en enkel drøm. Fargesterk, men enkel.

peter som makeup orange eyeliner - Copy peter som trender vår sommer 2015 (800x500) - Copy peter som trender vår sommer 2015 2 (800x500) - Copy peter som trender vår sommer 2015 2 (800x500) peter som trender vår sommer 2015 3 (800x500)

 

Med denne visningen spesielt, føler jeg at Peter Som er Alexander Wang sin modnere storebror. Det er absolutte sporty referanser, men en modenhet som tillater at Som holder seg til en rød trå, uten å virke kjedelig, mye takket være hans bruk av motsetninger og kontraster, både i form, tekstur og farge – som designeren er så kjent for.

Make-up’en blir uten tvil årets store snakkis, og kan forventes i de fleste magasiner for en beauty-breakdown når vi nærmer oss marsmåned.

Selv om de grønne itemsene er nydelige i seg selv, og en definitiv stor farge for våren 2015, er det spesielt de metalliske plaggene jeg elsker – og skulle gjerne sett mer av.

Fra en backstage-video, ser man at et orange pigment, er blendet med mix-it liquid, og dratt i en generøs bredde (blyantkost), fra litt før indre øyekrok, og til rett før midten av nedre vippekant.

Enkelt, raskt og ikke minst – effektivt! Om man ikke vil gå akkurat sånn sminket selv, er den – og kommer den, til å bli imitert og kopiert i mildere versjoner. Mark my words.

I morgen kommer nok en oppdatering fra NYFW – og da skal vi kartlegge en av ukas tydligste trender så langt, gjetter du/har du lagt merke til hva det er? 

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.