iknowthatmagazine.com

MIDDAGSTIPSET: Juks deg til grilla kyllingvinger på 20 minutter!

Som om ikke mandager er vanskelige nok, bare det å komme seg ut av senga er fryktfremkallende.

Og med det mener jeg å snooze i gode 30 minutter, helt til alarmen har slått seg helt av og du panisk setter deg rett opp i senga som om du trenger en god runde med eksorsisme, 10 minutter før du skal være på jobb.

Kontaktlinser plottes i før synet har kommet i fokus fra nattesøvnen, og stort sett alle overdeler er på vranga, mens olabuksene ser ut til å ha vokst usynlige lommer på innsiden av knærne som nekter å la tærne strekke seg igjennom buksa.

Nei, mandager er ikke enkle.

Så timesvis foran ovnen, er – Let’s face it; out of the question.

Da er det greit med en middagsrett og oppskrift som alle liker, og ikke minst – krever null kokkekunskaper (trust me; det var tross alt undertegnede som lagde dette).

Ovnsbakte – eller grilla om du vil, kyllingvinger!

Nei, vi snakker ikke frosne og ferdig krydra kyllingvinger som må stå i ovnen i en time her.

Dette lages fra scratch, og ved å enkelt speede opp prosessen og steke vingene lett i panna først, blir de både raskere klare – og enda mer crunchy!

HELLO – vinn, vinn over hele linja, med andre ord.

Og ja, dette er en LCHF middags-oppskrift.

TOVE’S VASKEEKTE FALSKE GRILLA KYLLINGVINGER:

Inn døra, vask henda og sleng sammen stekeolje, 3 hvitløksfedd, en klype salt og ønsket krydder.

Ærlig talt, piffi-krydder passer perfekt, men chilipulver eller en flytende type er digg for mottakere som tåler det.

IMG_3308.JPG

Rør godt, og sleng vingene oppi marinaden og vend godt rundt.

Sett på ovnen på cirka 200 grader, så den er varm og klar til etterpå.

Nå, sleng deg på sofaen – la ungene gjøre det unger gjør i 5 minutter, de klarer seg, og nyt feks en sminke- eller stylingvideo på YouTube (mulig dette er reklame, så la oss kalle det reklame).

Er det ikke utrolig hva bare 5 min i horisontalen gjør med en?

Ok – tilbake til vingene.

Marinaden kan så klart få stå lengre, men er man sulten så er det bare å vende rundt noen ganger til, and we’er ready to cook!

Hell av litt av marinaden over i en ildfastform, varm opp en stekepanne og sleng oppi vingene og resten av marinaden.

IMG_3310.JPG

La steke på medium-høy varme (uten mulighet for at vingene kan brenne seg), 5 minutter på hver side.

Når vingene har fått litt farge, er det bare å transportere dem videre over i den ildfasteformen, gå over med litt piffi-krydder, og sette inn i midten av ovnen.

IMG_3312.JPG

IMG_3311.JPG

Sleng sammen en deilig og rik salat, her i familien spiser vi den samme lchf-salaten til hvert eneste måltid bestående av en Mix av mørkegrønne bladsalater, en halv agurk, 2 tomater, solsikefrø, revet manchego, buffalo mozzarella, olivenolje, balsamico og en liten dæsj majones (ja, vi er majones-fans, deal with it!).

IMG_3315.JPG

Men denne dagen hadde mannen tatt med seg en salat fra jobben med løk og rå champignon. Veldig godt (men jeg foretrekker vår – hysj!).

Etter 10 minutter burde vingene være klare, men gi de gjerne 5 minutter til for en ekstra crispy tekstur. Men ikke gå overboard – ingen liker tørr kylling!

Done!

IMG_3313.JPG

Nyt ved kjøkkenbordet og snakk om dagen, eller gjør som kyllingvinger bør spises – foran tv’en (no judging).

Hvis du trenger en dipp er det bare å slenge sammen presset hvitløk med rømme og litt salt, eller gode gamle holiday-dip (I didn’t say this was gourmet – just good, clean and quick).

De aller beste med denne middagsretten? Du tror du spiser junk-food, men alt er ferskt, rent og laget fra scratch!

Jeg tar det tilbake – det beste er at man bruker minimalt utstyr = minimalt oppvask som kan taes mens man lager maten, og vaskes av rett etter inntak. No dish washing machine needed!

Lavkarbo og tilfredsstillende – dig in!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.