iknowthatmagazine.com

Søndagsbrev: Billig sommerferie – minner for livet!

Minnene som stiller høyest og tydeligst fra jeg var liten, er alle tilknyttet ferie.

Tv-spill hadde vi ikke, videospiller leide vi kun ved spesielle anledninger og merkeklær var aldri et tema.

Ikke av økonomiske grunner, men fordi vi strengt tatt ikke behøvde det – noe jeg har priset foreldrene mine for flere ganger.

Ferie, derimot, sto høyt i vår familie.

Uansett om det var den 8-timer lange bilturen for å besøke hele slekta i Trondheim, hytteturene på trysil, fergene til København eller Kiel.

Eller den gangen da vi kjørte helt til Paris og Euro Disney. Det jeg husker best er autobanen, og da jeg velvet et brett med minst 10 kopper cola en amerikansk turist bar på.

Charterferie var vi «bare» på 2 ganger, da jeg var 12 og 16.

Sommerene på Hvasser, Tjøme og Onsøy, Fredrikstad utdanket uansett syden.

Feriene og reisene våre, har beriket livet mitt langt mer enn materialistiske gaver kunne ha gjort.

Nå som jeg selv har familie, har det ofte plaget meg at vi ikke har råd eller tid til å reise så mye.

Alle ferier blir derfor stort sett tilbragt i Norge (som er dyrt nok for oss som bor i Spania). Noe guttene elsker.

I fjor var vi på vår første ordentlige ferie – leide en Bungalow i Calella, cirka 1 times kjøring nord for Barcelona.

Én uke med bading, grilling, ferievenner, bløtkake og bordspill var mer enn nok til å se den samme lykkegnisten i øynene på gutta, som jeg selv hadde.

Hele turen, for 2 voksne og 2 barn kostet 400€ for 6 dager, + litt ekstra brukt på gatetivoli og mat.

IMG_2931.JPG

I år har vi hatt litt mer å rutte med, som førte til 4 dager på camping for meg og minstemann, sammen med familien min, på den rimeligste campingplassen jeg kunne finne i nærheten av Hvasser – min barndomsdrøm.

IMG_2933.JPG

Turen kostet oss 1500,- (uten flybillettene), og Enzo som aldri før hadde fisket krabber med klesklype og line, sett «midnattssola» eller hoppet fra svaberg gråt hele veien hjem. Savnet og gleden over sommervennene er like sterkt 1 måned senere.
IMG_2915.JPG

I går kom vi hjem fra det vi kaller en påkostet ferie, 5 dager på all-inclusive hotell – i samme ferieby som i fjor. Med 3 enkle badebassenger, kveldsunderholding av 5 ungdommer under opplæring og kun tyske/nederlandske/engelske/franske turister. Da 15-åringen kom ut på verandaen før den 3 middagen, ga meg en klem og takket for ferien, satt klumpen hardt i halsen min.

IMG_2932.JPG

At det var det billigste alternativet i byen (850€ for 4×4), spilte såkalt, ingen rolle.

Noen ganger bekymrer man seg for at man ikke gir/gjør/har nok.

Men sannheten er at det skal ikke så mye til.

Minnene om da du fikk være oppe ekstra lenge, spilte slåball i gata til sola til slutt gikk ned, da bløtkakene aldri tok slutt. Timene på en utendørs benk hvor du kunne spørre foreldrene dine om alt mellom himmel og jord.

Kakao på kjøkkenet når det regner.

De er like sterke, om ikke enda mer visuelle, enn da du fikk noe dyrt som «alle andre hadde».

Hva er ditt favoritt-minne fra årets sommer?

Jeg for min del lærte endelig å stupe denne sommeren, mens gutta mine sto og heiet – dét kommer jeg aldri til å glemme.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Maria terzan

  september 1, 2014 at 07:20

  Herlig – så enig i budskapet her! Men nå må eg på jobb – streiken er over! Hurra!

 2. Lin

  september 1, 2014 at 14:36

  Vakket vakket innlegg våt i øynene og Sjelen synger. JAAAAA til flere som deler at man MÅ ikkje bruke 60 000 på charterferie og bamseclub.

  Mine ferieminner er nesten som dine og alle omtrent er fra Hardanger,mitt hjertested.
  Har blitt bedt på sydenferie mange ganger,men eg er ikkje intressert lengre.
  Skal eg reise på noe sånt må det være noe veldig spesielt. Og eg bruker aldri et årsbudsjett på en ferie.

  Og eg fikk min bestebursdaggave ever :D:D:D:D
  Så NÅ vet du blir sikkert resten av året knallfint ;D

  5 uker hjemme alene sove når eg ville, jobebt litt og ellers koste emg med hundene mine OMGAWD ferien over alle ferier :D:D

  • Tove Eggen

   september 1, 2014 at 23:02

   Høres helt fantastisk ut! Takk <3

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.