iknowthatmagazine.com

DETTE ER TRENDENE FOR HØST/VINTER 2014/2015

Det eneste som er fint med at sommeren (snart) er over, er å si hjertelig velkommen til høsten!

HELLO ankelboots og ytterjakke, stig på skjerf og underdeler som går lenger ned enn til lårmuskelen.

For hvor enn mye vi digger sommer, sol og ferie – så er det noe spesielt med høstklær.

Skal jeg være helt ærlig, så var jeg lettere bekymret for høstens trender. Utgangspunktet vi så i februar 2014, virket som et skummelt hav av farga, crazy hårpels-jakker og grafisk print. Gud som jeg er lei grafisk print, som «ingen» bruker uansett.

Men etter en ny og lengre runde med research og oppdateringer, har jeg nå nytt håp.

Trendene for høsten 2014 og vinteren 2015 ser riktig så herlig ut – you just have to reeeally want to see it…

Dette er trendene jeg har trua på for høst/vinter 2014/2015, og nederst en liste over absolutt alle, som dere kan velge ut fra og fortelle meg hvilke dere vil vite MER om. Deal?

60-TALLET

60s tøff (800x566)

Den tydeligste trenden for høsten 2014 spesielt, er 60-tallet.

A-formede kjoler, korte skjørt, brente farger, striper, boots til rett under knærne og PVC-materiale. 60-tallet er nok ikke like høyt elsket av folket som 50- eller 70-tallet, men dette er for all del anvendelig mote.

Kjør en parisisk-vri ved å style et a-formet skjørt, sammen med en genser og sort eller rød beret-lue.

For en røffere look, kjør på med pvc eller skinn, og bland gjerne inn glam-elementer som metalliske materialer.

60s kjole (800x566)

STRIKKETØY FRA TOPP TIL TÅ

trender høst vinter 2014 20157 strikk (800x566)

Denne høsten er det igjen (eller fortsatt) bare å dra frem strikkepinnene, uansett om du følger Skappel-genseren oppskriften, eller lager dine egne strikkeversjoner, så kan du ikke gå feil.

Strikka-bukse? Hvorfor ikke!

Høsten og vinteren 2014/2015 skal nemlig strikketøyet dekke så mye som mulig, og integreres i hele antrekket.

Høres det litt skummelt ut, er det bare å gå for en oversized strikkagenser – enten over bare ben, eller tights. Sesongens desidert mest komfortable trend, med andre ord!

Men – det kommer også mye tynt-strikk, så ikke freak ut hvis du ikke er fan av chunky gensere; her finnes det noe for alle.

THE ATHLETE – SPORTY

trender høst vinter 2014 20156 The Athelete (800x566)

Ok, den sporty looken har vart en stund nå, så da er det kanskje greit at den fortsetter inn i høsten/vinteren 2014/2015 nå som vi har begynt å vende oss til den?

Forskjellen, som jeg ser den, er at i år er det ikke bare en casual sporty stil – men et mer atletisk bilde vi ser.

Sporty kan være skummelt, og føles for tematisk – I know, så mix det inn med dine vanlige elementer. Feks; Bruk mesh (netting), sterke farger, asymetriske snitt og logoer sammen med helt vanlige jeans, dressbukser eller skjørt.

SAUESKINNSJAKKE

trender høst vinter 2014 201510 shearling sauskinnsjakke (640x800)

 

Christopher Bailey og Burberry Prorsum gav nytt liv til saueskinnsjakken, eller shearling jakka, under Fashion Week høst/vinter 2010/2011.

Jeg husker visningen så godt, der jeg satt i leiligheten min i London med billetten i hånden, og spybøtta ved siden av senga. Spy er virkelig det eneste som holder meg borte fra jobb. Heldigvis hadde jeg live access på nett.

Jeg døde litt. Som man sier på profesjonelt motespråk.

Det mest hysteriske er at jeg klikket meg inn til shoppen hvor man kunne forhåndsbestille fra visningen i etterkant, med en reell illusjon om at en av saueskinnsjakkene måtte bare bli min. 65.000 NOK for en jakke. Jeg døde litt til, på ordentlig denne gangen.

Lang historie kort; årets saueskinnsjakker er aboslutt fine, anvendelige og chic; men Burberry Prorsum f/w 2010/2011-faktene er dessverre ikke der.

Saueskinnsjakkene kommer til å selge som hakkamøkk, jeg skaffer meg sikker en selv – og dette er en jakke som kommer til å kunne overleve i garderoben din i tiår.

Et sikkert kjøp, med andre ord. Spesielt hvis du går for de tradisjonelle, bomber-jakkene eller 70-talls formene.

NORMCORE – WE MEAN BUSINESS!

trender høst vinter 2014 20158 Norm Core (800x566)

 

Da denne trenden, og navnet spesielt, først rullet ut i våres – var jeg skeptisk. Norm core? Hørtes i overkant tullete ut.

Men etter å ha fått kjent og smakt litt på den de siste månedene, tror jeg dette er trenden mange har ventet på.

Etter åresvis med ekstravagante trender. 90-tallet meg her, og grunge meg der. Er det på tide med noe bare helt…normalt.

Noen tredveåringer har faktisk lyst til å se profesjonelle ut til tider. Ikke alle jobber i motemagasiner, eller elsker å rocke paljetter med stiletto på en tirsdag morgen.

Og Normcore er akkurat dette – Normal Hardcore.

Klærne må ikke være for business, men ender ofte gjerne opp som det. Normcore er rett og slett en trend, som ikke vil være en trend. Som bare vil være normal, fin og anvendelig. Serving its purpose.

Det er så enkelt, at det er genialt. Normcore – because we believe in you, føler jeg sloganet burde være!

RØKLA

trender høst vinter 2014 201511 andre trender (800x640)

 

Neida, Røkla er ikke navnet på en hott ny designer. Men denne sesongen er FULL av mindre og større trender, så jeg tenkte jeg bare skulle oppsummere noen av dem her – og så kan DERE fortelle meg hvilke dere vil høre/lære/vite/lese mer om fremover. Via artikler, bilder og videoer.

 

Oversized kåpe

Gull

Eventyrlig / Folk

Tailored

Militært kaki

Ski-chic

Poncho / Oversized cardigan / Kapper

Velour

Dyreprint

Regnjakker

Ruter / Plaid-ruter

Hundetannsmønster

Plesh

Semi S&M

Pologenser

Pasteller

Brodering

Vinter-blomster

Heavy Metall

Sheer

Innovativt strikk

Rødt

Helhvitt

Vide dressbukser

3/4 vide tweed-bukser

Accessories:

Singel øredobb / Statement øredobb

Midjebelte

Teppe-skjerf

Bucket-bag

Sko:

Boots til rett under kne

Trendene for høsten 2014 og vinteren 2015 kan la deg lure i første om gang, men tro meg – det blir en spennende kald tid fremover med masse deilige klær. Hurra!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Sonja Durand

  august 25, 2014 at 20:07

  Mye fint i vente! Jeg liker godt at det er mer fasong på klærne igjen, mindre oversized, som ikke passer min kroppsform så godt. Me likey!

 2. Maria Terzan

  august 26, 2014 at 10:51

  Kunne godt tenke meg å lese mer om vinterblomster, midjebelter (belter generelt) og hva bucketbag 🙂 Ellers vil jeg si at jeg er IKKE lei av print og bruker det fortsatt. Jeg er også veldig glad i kjoler og kåper med trekvart-arm som jeg ALDRI finner noe av. Spes. ikke kåper. Har du sett kåpene som hun i Hemlock Groves bruker? Den typen liksom. Vet du noe om disse Sonja?
  Ellers er det jo mye fint i vente, men når jeg er på jobb er det mye jeans.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.