iknowthatmagazine.com

LCHF-PIZZA: HELLO NEW FAVORITE EVERYTHING!

Lavkarbo? Pizza? Shut up! (Og dytt meg hardt vekk akkurat som Elaine – BFF’s 4ever om du tok den)

Jeg har fristet, ertet – ja, regelrett irritert dere med mine lavkarbo pizzaer på instagram i nesten et halvt år nå, og i dag har dagen kommet.

I bring you:

VERDENS BESTE LAVKARBO-PIZZA OPPSKRIFT!

Jeg slang sammen denne lchf pizza oppskriften litt på måfå, etter å ha lest utallige andre oppskrifter.

Greia er – jeg følger aldri oppskrifter og hvis noe oser et snev av komplisert, så styrer jeg unna!

Så dette er den perfekte pizza oppskriften både for dere som ikke lager noe særlig mat OG for dere som kan bruke timevis på kjøkkenet. Og ja, sistnevnte kommer sikkert til å lage den ENDA bedre.

Men, trust me folkens – denne er DIGG, uansett om du er på lavkarbo kosthold eller ei.

Oppskriften er basert på en hel masse ost og meieriprodukter, så denne funker ikke for dere (oss) med melkeallergi…meeeen, en gang i blant? Kanskje? Og husk – hvis du er på lchf – IKKE bruk noe lettprodukter, go all fat or get out!

MEN – jeg kan advare med en gang, jeg liker å lage mat på øyemål og jobbe opp konsistensen litt og litt (akkurat som jeg gjør med sminke!) så ikke forvent helt eksakte måleenheter her.

Og husk! Ha det gøy og kos deg – alt er lov!

Du trenger følgende ingredienser (ja, mine er spanske ja –Olé) – ish:

lavkarbo lchf pizza ingredienser (800x693)

Med klokka fra øverst til venstre: Fløte, Rømme eller Creme Frech, revet Mozzarella, cirka 2 egg, mer revet ost – her en blanding av 4 sorter, tørrgjær, finrevet parmesan og mandelmel. (Jeg dropper ofte gjær for å være helt ærlig).

Hvilke krydder og toppinger du bruker er helt opp til deg selv, men jeg bruker salt, oregano, olivenolje, kjøttdeig med bolognes-saus (eller kjøttdeigsaus fra Toro – LOVE!), ruccola eller annet bladsalat, rødløk og fersk mozzarella.

hvordan lage lavkarbo lchf pizza (800x693)

1. Jeg begynner med å blande sammen to egg, en-to spiseskjeer rømme, en teskje olivenolje, litt fløte, halv pose tørrgjær, cirka to spiseskjeer mandelmel, litt salt (husk at osten er salt!) og en god dæsj med oregano. Det er også digg å spe inn litt hvitløk i deigen!

2. Rør alt godt sammen, og er man Ingrid Espelid så rører man nok eggene først og deretter tilsetter en og en ting, men er man Tove Eggen med konstant dårlig tid, så slenger me de berre i hop 😉

3. Så er det osten sin tur – og her er det bare å blande inn de typene du liker, bare pass på at mesteparten er normalt revet ost. Denne vil gi tykkelsen og crunchynessen til bunnen – i tillegg til at ost er digg. Alltid.

4. Så litt parmesan i pulverform, som nesten fungerer som mel.

5. Pass på at deigen blir passe tykk, ikke for rennende – ikke for seig, og spe på med enten de våte eller tørre ingrediensene dine for å balansere ut. It’s really not that big of a deal…

 

hvordan steke lavkarbo pizza deig (800x693)

6. Du kan godt la blandingen stå i 15-20 minutter, men ikke noe must.

7. Fordel den utover på et halvt bakepapir – ikke prøv å lage store pizzabunner, it won’t work! Plasser og bre forsiktig utover med baksiden av en skje.

8. Og inn i ovnen på…tja, skal vi si cirka 170 grader? Den trenger ikke mer enn 5-10 minutter før den begynner å bli gylden.

9. For ekstra crunchy pizza kan du la den stå litt lenger, men linjen mellom stekt og brent er hårfin her!

oppskrift low carb pizza recipe (800x693)

10. Påfør toppingen som du har forberedt med en gang pizzaen kommer ut av ovnen, jeg begynner med vanlig marinarasaus (Kok opp hakkede tomater, hvitløk, finhakket løk, salt, litt pepper og pittelitt søtningsmiddel)

11. Jeg elsker pizza med kjøttdeig som topping, men vi lager også ofte med serrano skinke, pepperoni, etc etc.

12. Gå over med litt bladsalat, parmesan, rødløkringer og gjerne et par kladder med fersk mozzarella ost og tilbake i ovnen med herligheten i cirka 10 minutter.

forskjellen mellom vanlig pizza og lchf pizza (800x693)

Til venstre ser du pizzaen mannen min lagde på «tradisjonelt vis» og min lchf pizza til høyre (jeg lagde to). Og tro det eller ei, både ungene og han foretrakk lchf-pizzaen! Den får en helt herlig smak, ingrediensen blander seg godt sammen og med en dæsj rømmedressing er jeg i søndags-himmelen!

Folkens – alt med måtehold! Selv om dette er en lavkarbo pizza, så har den fortsatt litt for mye karbo til at man skal kunne spise dette hver dag, men en dag i uka er helt innafor 🙂

Noen som har andre oppskrifter på LCHF-Pizza, eller fikk lyst til å prøve denne? Åh, da vil jeg se hvordan det gikk – last opp bilde på instagram og hashtag #iknowthatlchf så kan alle få se og bli inspirert! Hurra! (Sa hun mens hun kjente hvordan saliva formet seg i munnen etter å ha opplastet innleggets bilder…)

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

4 Comments

 1. ~Lin

  juli 30, 2014 at 10:26

  Eg bruker spelt og min pizza ser litt ut som din hahaha

  diggers, ill try og gjær isnt your friend -eller jo når du skal bake boller 😛

 2. Marte

  august 2, 2014 at 18:45

  Den ser kjempegod ut, Tove! 😀 Ska eg definitivt prøve!

 3. Karianne

  august 6, 2014 at 07:11

  Jeg bruker denne oppskriften – bunnen blir veeeldig nær «the real thing» 🙂

  http://sjelemat.blogspot.no/2013/03/verdens-beste-lavkarbo-pizza.html

 4. Una

  august 11, 2014 at 10:51

  Etter aa ha sett mange bilder paa Instagram av Blomkaal-pizza proevde jeg denne og namm, masse ostesmak – http://ifoodreal.com/cauliflower-pizza-crust-recipe/

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.