iknowthatmagazine.com

KVINNER MÅ SLUTTE Å UNNSKYLDE SEG (sponset video)

Jeg har unnskyldt meg mye i løpet av mine 30 år.

Noen ganger fordi jeg har begått feil, men som oftest fordi jeg har følt meg til bry.

Jeg har krympet meg og mine 1.85 centimeter for å ikke gjøre andre forlegen, løyet på alderen min som en veldig ung lærer, beklaget meg over å ikke ha en full master eller doktorgrad.

Unnskyldt mine holdninger, humoren min, standarene og ideene mine.

Beklaget at det kanskje ikke stemte overens med den motagende personen.

Etter å ha sett reklamekampanjen til Pantene, #ShineStrong – SorryNotSorry innser jeg at vi kvinner generelt har en tendens til å unnskylde oss for det meste. Krympe oss. Gjøre oss små. Ikke være til bry.

Det kan være kvinnen i lederstillingen som gjør alt for å virke jovial for å ikke bli oppfattet som bitch. En sliten mor som beklager at en enda mer sliten unge ikke oppfører seg 100% eksemplarisk mens de er i butikken.

Backpackeren som må svare på endeløse spørsmål om «når hun skal få skikk på livet», karrierekvinnen og den hjemmeværende som begge må unnskylde seg for valgene de har tatt.

Aktivisten som kun blir sett for sin sak – og aldri for den hun er. Kjæresten som aldri er nok.

At håret ikke er oppsatt.

At sminken ikke er pefekt.

At bikinikroppen aldri kom.

At tiden til å rekke alle venninnekvelder ikke eksisterer.

At huset står på hodet titt og ofte.

Det er for all del rettferdig å unnskylde seg når man har gjort en feil, men å unnskylde seg for den man er, det man vil og det man tenker. Det skal man aldri skulle behøve å unnskylde seg for.

For er det én ting jeg tror vi kvinner er gode til å holde på, så er det dårlig samvittighet.

Og når man har dårlig samvittighet, og unnskylder seg for små-små ting hele tiden, dagen lang. Ja, da kan det ofte kumulere seg til noe langt større enn det vi fortjener.

Hva gjør at akkkurat DU føler deg sterk? Del din historie med hashtaggen #ShineStrong og les historier fra kvinner over hele verden på Pantene.com.

Selv er jeg stolt over og føler meg sterk fordi, og når, jeg følger drømmer. Uansett hvor drastiske de måtte virke, så lenge jeg vet at det er det riktige for meg.

Være seg jobb, kjærlighet eller bosted. Jeg kan i allefall aldri angre på noe jeg ikke gjorde.

Dette er et sponset innlegg.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Rikke

  juli 23, 2014 at 21:21

  Enig!

 2. ~Lin

  juli 28, 2014 at 11:46

  Enig i hva du skriver,men uenig i reklamen.
  Å si unnskyld, takk, vær så god og slike ting er manerer og respekt. Menn mangler ofte dette og det betyr ikkje at vi MÅ strebe etter å bli som dem.
  Tullete å vise at man ikkje skal si unnskyld når man avbryter en som snakker og det er vanlig at vi ofte sier unnskyld når vi kommer borti noens private space, på bussen eller lignende og dulter i dem litt -eller mye. Det koster deg INGENTING å være høflig.Om noe så sku eg ønske at folk var mer høflige og mindre opptatt av selfies og egoet og hva de kan klage på som gjør dem usikker i hverdagen -enn å skylde på at man sier unnskyld.
  Forskjellen er stor her på hva du snakker om og hva denne videoen handler om.

  Im strong and I shine and i do say sorry thank you , you are welcome and have a great day <3

  klemmeting<3

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.