iknowthatmagazine.com

ER ANSIKTSOLJE DEN NYE HUDPLEIEN?

Ansiktsolje, eller oljer i hudpleie generelt, er på ingen måte nytt – men det har blitt en voldsom hype det siste året og da må man jo spørre seg selv: hva er greia?

Selv begynte jeg ikke med oljer, hverken på kroppen eller ansiktet, før bare to år siden.

Det startet med at jeg testet ut en del DIY-Skjønnhetsprodukter, hvor olivenolje ofte var basen.

Jeg husker frykten for at dette kom til å føre til alskens demoniske hudproblemer, akne spesielt – men den gang ei!

Huden var renere og glattere enn noensinne, og føltes naturlig fuktet og ikke kjemisk oppstrammet. Eureka!

Fordelen med oljer, uansett om de kommer i en helsekostflaske eller som hudpleieprodukt, er at de har større mulighet for å være 100% naturlige.

I tillegg gjenkjenner huden mange av oljene som sin egen.

Med andre ord blir den ikke irritert og prøver å kvitte seg med det rare vi putter på huden. For skal vi være helt ærlige, er det noe vi egentlig ikke trenger fra naturen sin side så er det hudpleie.

Men nå lever vi jo i en tid hvor huden konstant blir forstyrret av ytre påkjenninger som forrurensning, sterk sol, inne-klima og ja – til og med stress. (Ikke at jeg tror urmennesket bare slafet helt stressfrie rundt på savannen med løvene i helene, but you get my drift…)

de beste ansiktsolje

Den norske journalisten, Trine Jensen, intervjuet nylig den amerikanske hudlegen David Colbert, som blant annet er grunnleggeren av den anerkjente hudpleieserien Colbert M.D. Skincare, til Detnye.no.

Trine forklarer at Colbert har studert effekten av oljer i årevis og er overbevist om at oljer både kan ha en generell mykgjørende og også anti-aldringseffekt på huden.

– Mange botaniske oljer, som argan-, pasjonsfrukt- og marulaoljer, er potente antioksidanter. Andre oljer igjen er ypperlige fordi de forhindrer og demper inflammasjon i huden, som også kan være en bidragsyter til at huden eldes raskere, forklarer Colbert til Det Nye, og anbefaler å bruke noen dråper både morgen og kveld.

Selv om hudlegen anbefaler å bruke olje under både dagkrem og nattkrem, må jeg innrømme at jeg selv best liker å bruke den alene. Kanskje dette også har noe å gjøre med hvor «tørr» oljen er. Eventuelt fungerer huden bare anderledes på sommeren, og til vinteren trenger jeg kanskje enda mer fukt over oljen. Only time will tell!

De to oljene jeg bruker aller mest er cult-produktet Olio Lusso – luxury Face Oil fra Rodin (som jeg testet for kamille.no nylig) og faktisk den langt rimligere versjonen, Nutri Gold Extraordinary Oil fra L’oréal. Sistnevnte er spesielt utviklet for skandinavisk hud og selges bare nettopp i nordiske land.

photo 5 (1) photo 1 (1)

Jeg skal ikke påstå at kvaliteten er den samme, eller like naturlig (dog Olio Lusso også inneholder enkelte smørings- og konserveringsmidler), men med en prisforskjell på 821 kroner, er den absolutt verdt pengene for dere som vil spare inn litt på hudpleieutgiftene.

MEN – oljen er veldig drøy, uansett merke, så dette er ett av de få produketen jeg vil si det er verdt å invistere litt penger i. Og jeg er jo gjerrigere enn en Sunnmøring, det er noe alle vet! 😉

Siden jeg er litt mer på den naturlige og økologiske ingredienser-siden om dagen (men ikke ta meg på det, jeg må fortsatt teste det meste som lanseres), har jeg også begynt å bruke helt rene oljer fra helsekosten og laget mine egne blandinger.

Bare mellom dere og meg (og helst et stort økologisk kosmetikkselskap som vil hive penger over meg) så drømmer jeg om å lage min egen hudpleieolje-serie! Det er drømmen sin det!

collage front linda og oljen 2 (1500x750)

Linda Rodin lagde sin egen hudpleieolje – så da kan vel jeg også!

Men i første omgang har jeg filmet en liten snutt om hvilke naturlige oljer jeg digger akkurat nå, og hvordan jeg bruker dem – som kommer veldig, veldig snart.

Og siden jeg vet det må finnes mange oljeentusiaster der ute vil jeg jo vite; HVA bruker dere? Hva funker? Hva funker ikke? Hvorfor elsker du ansiktsoljer? Eller kommer du til å prøve det for første gang nå?

Let me know!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Sonja Durand

  juli 3, 2014 at 10:17

  Ja, jeg elsker oljer. Et serum er et must for huden, den kan virkelig fukte og holde huden gjennomfuktet over tid, og på sikt hjelpe anti-aldringsprosessen. Jeg har jo forelsket med helt i Linda Johansen sine produkter, der hun har Et Hydra Gold Serum (mye anti-age, ikke så mye oljer), TLC olje som gir MASSE fuktighet og roseoljen, som kjennes ut som silke på huden og gir masse olje og fukt uten å gi kviser og tette porer. Det er naturlige ingredienser, parabenfrie, og mange gode virkestoffer:)

 2. Benedicte Haugaard

  juli 25, 2014 at 10:50

  Silky Rose Serum fra Linda Johansen og oljene til Marina Miracle 😀 DEILIG!

  • Tove Eggen

   juli 25, 2014 at 12:42

   Oh, de må prøves! takk for tips!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.