iknowthatmagazine.com

SOLPUDDER

Et solpudder, eller Bronzer som det også kalles, må aldri forveksles med et vanlig pudder som fikserer foundation, og kan/burde dermed ikke brukes i hele ansiktet – selv om noen gjør nettopp dette.

Et solpudder skal tilføre en naturlig frisk tone til ansiktet, både fordi ansiktet kan virke lysere etter at man har jevnet ut hudtonen med foundation og hvis man ønsker en lett økning av en solbrun tone.

I tillegg vil et solpudder,  når lagt korrekt, bygge benstruktur og tilføre fine konturer til ansiktet og burde derfor legges der solen naturlig treffer ansiktet. Nemlig langs hårfestet fra panne, ned under kinnben og langs kjeven og lett ned på halsen.

Noen liker også å legge litt på nese, bare vær forsiktig slik at den ikke bare blir rød/brun. Da ser man lett solbrent ut istedenfor solkysset ut.

Noen solpuddere er matte, mens andre har et fint skimmer. Men styr unna de med glitterkorn. De ser kanskje fine ut i forpakningen, men blir bare unaturlige og irriterende på huden.

Her må vi også tenke litt på fargetonen. Noen har en tydelig rød undertone, mens andre har mindre. Stort sett passer et lett skimrende solpudder som kun inneholder litt røde pigmenter best til de aller fleste, og gå alltid for en tone lysere enn det du tror og jobb heller opp fargen. Husk at du kanskje fortsatt skal bruke både rouge og øyeskygge, så det blir nok av farger til slutt.

  • Påføres med en medium pudder-kost, eller gjerne en tapered ansiktskost slik som #138 Tapered Face Brush fra MAC.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

1 Comment

  1. Pingback: JUKSELAPP FOR MAKEUP-ROOKIES: HUD-SMINKE - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.