iknowthatmagazine.com

PRIMER

En ansiktsprimer brukes før man legger foundation, concealer og/eller pudder – eventuelt alene.

Primere kan ha forskjellige formål, men den vanligste er at huden får en jevnere tekstur slik at foundation legger seg penere og avhengig av hvilken primer du bruker så holder også foundation lengre.

Mange primere er også laget for å forbedre huden ved å feks være illuminerende (lett skimmer), eller ha en nøytraliserende farge som grønn for å jevne ut røde hudforstyrrelser.

Sminkemerket Smashbox er spesielt kjente for sine primere som kommer i et hav a muligheter.

De fleste primere vil lett jevne ut porer og linjer, men vi har også spesifikke primere som Porefessional fra The Balm som virkelig blurrer vekk porer mens du bruker den (men effekten vaskes dessverre og naturligvis av).

Veldig mange har god nytte av primere fordi de gjør resten av sminkejobben lettere, men er man litt avansert innen sminke kan man fint klare seg uten.

  • Påførers med rene fingre, en stipling brush eller foundation-kost.

Selv bruker jeg mest primere som er fargekorrigerende, spesielt fra Make Up For Ever som dermed gjør at man trenger mindre foundation for å jevne ut hudtonen.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

1 Comment

  1. Pingback: JUKSELAPP FOR MAKEUP-ROOKIES: HUD-SMINKE - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.