iknowthatmagazine.com

FOUNDATION

Foundation som aldri noensinne burde kalles brunkrem (som på 80-tallet) er en flytende eller kompakt farget krem som er ment til å jevne ut din naturlige hudtone og lett polert hudteksturen. Men den skal IKKE føles som en maske hvor huden ser helt unaturlig ut – med mindre du virkelig er ute etter den looken.

Nå det kommer til valg av foundation må man først og fremst bestemme seg for hvilken hudtekstur man er ute etter.

For en veldig naturlig, lett fuktet hud med en frisk finish – gå for en tyntflytende foundation som gjerne er vannbasert. Ved å legge ett lag med disse, får du et helt naturlig resultat, men kan fortsatt jobbe opp flere lag for enda mer dekk hvis du ønsker.

For å matte ned huden og raskt jevne ut og dekke en god del fargeforstyrrelser i huden kan du gå for en tykkere flytende foundation eller kompakt krem foundation (ikke kompakt pudder-foundation).

Jo tykkere en foundation er, jo mer pudder har den i seg og er derfor mer umiddelbart dekkende – men også tørrere. Så har du en tørr hud burde du som oftest gå for en flytende foundation, bortsett fra visse kompakte krem foundationer som feks Mineral Foundation fra MAC som er tålig god på tørr hud.

Etter at du har bestemt deg for en foundation type, er neste steg å finne den perfekte fargen.

De fleste foundationer har enten en rosa eller en gul «undertone». Det betyr at selv om alle foundationer er beige eller brune, vil noen se mer rosa ut og andre mer gule ut.

Folk flest har en gul undertone, men veldig lyse, rødhårede eller veldig mørke kan ha en rosa undertone.

Har man en oliventone i huden som er spesielt vanlig i sør-Europa og Midtøsten, med mørkere områder feks i panne, rundt munn eller øyne kan en rosa foundation fungere best – selv om hudtonen i seg selv ser mer gul enn rosa ut. Dette fordi den rosa tonen demper de mørke områdene som igjen demper rosatonen, og man sitter igjen med beige.

I know – dette er litt mer komplisert, men vi får ta en ny runde på det senere.

  • Påførers med en stipling brush, foundation-kost, fuktet svamp eller Beauty Blender, en stor pudderkost, kabukikost eller til nød med rene fingre.

Sjekk ut mine favoritt rimlige foundation HER!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

1 Comment

  1. Pingback: JUKSELAPP FOR MAKEUP-ROOKIES: HUD-SMINKE - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.