iknowthatmagazine.com

CONCEALER

En concealer er hakket tykkere og derfor mer dekkende enn en foundation, og kan i tillegg inneholde lysreflekterende elementer for å lysne huden ekstra.

Derfor brukes en concealer kun der hvor du trenger å dekke ekstra som under øyne, rundt nese og kinn. Brukes også for å dekke til kviser, selv om de egentlig har best av å forbli uberørte frem til de forsvinner slik at sminken ikke irriterer. Det finnes også gode concealere spesielt for akne, som Blemish Ban fra Green People.

Samme tekstur-teori gjelder her som for foundation. Jo tykkere og mer kompakt concealeren er – jo mer dekkende, men også tørrere er den ofte. Så har man en tørr hud eller ikke vil dekke for mye, eller legge igjen et synlig lag med concealer burde man gå for en flytende type – eller de som kommer i en lipgloss-lignende forpakning.

Enkelte kompakte concealere er tilsatt oljer slik at den fortsatt fungerer på tørr hud som Ultimate Concealer fra Youngblood og  Flawless Finish Corrector fra Yves Rocher som jeg brukte i DENNE sminke-looken.

Fargen på concealeren din burde generelt være den samme som foundation din, men ett hakk lysere. Har du veldig mørke ringer under øyne, kan det være du trenger en concealer med en rosa undertone (som også jevner ut pigmentflekker) og for å dekke røde flekker er en grønn concealer best – men den kan da ikke brukes andre steder i ansiktet.

  • Påføres med en concealer kost, liten stipling brush, blending øyeskyggekost eller rene fingre.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.