iknowthatmagazine.com

ÅPENT BREV TIL EN HOMOHETSER

Jeg skulle ønske jeg ikke måtte skrive om homofili.

Ideén om å i det hele tatt måtte forsvare kjærlighet mellom to mennesker er rett og slett absurd i mine øyne.

Jeg klarer nærmest ikke finne ord som forklarer hvor lite forståelse jeg har for mennesker som fortsatt tror at to mennesker som elsker hverandre har en negativ effekt på noe som helst.

Den negative stemningen er det du som skaper. Hatet kommer fra deg og skapes i ditt hode, og kanskje enda verre, videreføres til dine barn.

Det grenser til humoristisk at det finnes folk som vier en stor del av livet sitt til å tenke på, bekymre seg over og forbanne noe som er like banalt som at naboen din bruker persienner mens du foretrekker rullgardiner.

Det påvirker ikke deg overhodet, men du tror det gjør det.

Du tror at hvis andre er homofile, så kan noen du kjenner bli det. Du er redd for at det smitter. Du har ikke forstått at det eneste valget man gjør som homofil er hvorvidt man velger å leve helt og fult som den man egentlig er, akkurat som du velger å vise verden hvilken ignorant idiot du er.

Forskjellen er at ditt valg skaper hat og kvalme. Ditt valg gjør at andre krymper seg og begrenser seg. Ditt valg ødelegger andres liv.

I motsenting.

Et barn tar ikke skade av å ha to forelde av samme kjønn, det tar skade av at andre barn med foreldre av motsatte kjønn sprer hat.

Og hat kommer i mange former.

Den kan være tydelig ved å spytte på et medmenneske på bussen, eller den kan være skjult – men like sviende, med fordømmende blikk.

Jeg kan snakke i det uendelige om hvor lite forståelse jeg har for ditt hat.

Men det jeg aldri kommer til å forstå, hvis vi ser bort i fra faktumet om at du tar feil – er hvordan du velger å vie så mye tid og energi på noe du ikke liker.

Hvordan du velger å forpeste din egen hverdag som ikke fører til noen form for forandring, bare forverring.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. ragnhild

  juni 25, 2014 at 18:09

  Jeg kan ikke få sagt hvor enig jeg er! Amen.

 2. Veronica

  juni 27, 2014 at 14:49

  Takk for at du setter fokus på dette 🙂 <3 Hat fører ingenting med seg. Det burde vært strafferegler for hat i Norge. Ingen fortjener å være en del av dette fine landet med slike holdninger mot homofili!

 3. ~Lin

  juni 29, 2014 at 18:05

  Eg tror på alle former for lovlig kjærlighet – og eg sku ønske at dette gikk an uten at folk ble lei seg sint forbanna sjokkert og hatefull. Kjærlighet er vakkert i alle former -desverre kommer den noen ganger på beskostning av andres lykke eller med en slags pris.

  Heia alle elskere <3

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.