iknowthatmagazine.com

HVILKEN HÅRBØRSTE SKAL DU EGENTLIG BRUKE?

Hvor mange tenker egentlig så nøye over hvilken hårbørste man bruker?

Og da mener jeg ikke hvilken type vi liker eller foretrekker, men hvorfor akkurat syntetiske Tangle Teezer er din favoritt, eller hvofor du (les: jeg) aldri kunne vært foruten Rolls Roys’en over alle hårbørster – Mason Pearson sine villsvinhår/nylon børster?

Men for å gjøre valget enda vanskeligere, så skal hårbørsten helst også fungere bra til å føne med – og da får vi ofte litt mer trøbbel.

Så – let me try to explain…

 

TØRT HÅR

Tørt hår har spesielt vanskelige floker på grunn av sin strie tekstur og blir ofte frizzy, eller fjonete – både etter vanlig hårbørsting og spesielt etter føning. Gå gjerne for en keramisk rundbørste som raskere og jevnere fordeler varmen fra hårføneren slik at håret blir glattere samtidig som volumet økes (hvis man vil).

For fyldige bølger eller krøller; rull hver hårpassé rundt børsten og hold hårføneren på oversiden av kosten mens du drar den i en utovergående retning.

Ceramic Vented Radial Brush  Size 4 (55mm barrel)

SKADET ELLER FARGET HÅR 

På grunn av sin manglende elastisitet er skadet eller farget hår spesielt sårbar og kan enkelt brekk. Ved å bruke en helt naturlig hårbørste, med for eksempel villsvin, tilfører man fylde og får børsten igjennom håret på en enkel og sikker måte – uten å strekke, dra i eller knekke det. Ved hårføning kan du bruke en flatbørste eller rundbørste, men gå for sistnevnte hvis du vil jobbe opp ekstra volum på krona eller skape bølger/krøller.

For ekstra fylde og nydelig tekstur kan du først preppe håret med en hårprimer, rulle opp store hårpasseér rundt børsten, holde hårføneren cirka 30cm unna i cirka 30 sekunder, vent til håret har blitt kaldt og slipp det så løst igjen.

UREGJERLIG HÅR

Friksjon, statisk hår og fjoner er en daglig kampsak for uregjerlig hår med sin ujevne og sensitive overflate. En flat hårbørste som har både naturlig og syntetiske fibre, vil respektere hårtilstanden din ved å spre varme fra hårføneren og samtidig tamme fjoner og statisk hår.

For ekstra kontroll over håret, og en smooth finish som varer lengre, burde håret først preppes med en primer og deretter fønes med kosten i en nedovergående diagonal retning – først til venstre og så til høyre.

Veldig mange elsker Tangle Teezer, som jeg tidligere har testet – og den funker ikke bra nok på mitt ekstremt uregjerlige og flokete hår. MEN – spesielt på fint og tynt hår er den topp, og den er god å bruke på vått hår (selv om man egentlig ikke skal børste ut floker når håret er vått fordi det da brekker…don’t worry, jeg gjør’e sjæl).

 

Hvilken er DIN favorittkost og hvorfor?

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.