iknowthatmagazine.com

SIZE MATTERS: STORE TROPISKE ØYNE

Så dette er greia; jeg skulle ønske jeg kunne filme sminkevideoer 24/7 – men kontorløsningen jeg har nå, har bestemt seg for å gjøre det vanskelig for meg….buhu…verden går under, I know.

Men i mellomtiden mens jeg venter på at en god idé skal falle i hodet på meg, som ikke innebærer å komme kl 5 (som jeg gjør for kamille.no videoer – fordi det tross alt er dagjobben min), så skal jeg i det minste beære dere med litt pictorials – eller steg-for-steg bildeserier med forskjellige sminkelooker.

Deal?

Dagens Store Tropiske Øyne-look er en sommerfavoritt fordi den er litt mørkere, inneholder grønne toner og gjør øyne større – alt man kan ønske seg i varmen, am I right?

Mange tror at mørke toner gjør øyne mindre,  men det kommer helt ann på hvordan man legger skyggene. Jeg kunne til og med hatt en mørk våtkant, og fortsatt fått større øyne – som man får med korrekte sota øyne.

Men denne looken er ikke fullt så dramatisk, og inkluderer ikke en sort kohl blyant rundt vippekanten og på våtkanten, så for å åpne øyne bruker jeg to tre triks:

 1. Mørkere skygge i global
 2. Vinget form – opp og ut
 3. Nude kajal på våtkanten.

Men nok babling – let’s check the makeup-look out!

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 20 (800x500)

 

Stegene inneholder annonselenker

FØR/ETTER: At øynene ser dramatisk større og mer definerte ut, er det vel liten tvil over – men jeg liker at sminken fortsatt føles soft og relativt naturlig.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 1 (800x500)

HUD: Jeg gikk litt bananas på Yves Rocher butikken her i Barcelona (som jeg har en lei tendens til å gjør én gang i halvåret) sist jeg hadde hudpleietime der, så disclaimer, disclaimer – denne sminkelooken inneholder myyye produkter fra YR. Begynner med Elixir 7.9 dagkremen som jeg bruker daglig når jeg ikke tester andre produkter.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 2 (800x500)

PRIMER: Jeg ville ha en dekket og jevn, men fortsatt naturlig hud – så jeg brukte heller flere produkter, og bare litt av hver for å sakte bygge teksturen opp. Perfect Primer fra Yves Rocher gir en deilig hudtekstur, lukter helt fantastisk (selv om det er irrelevant, setter jeg pris på det!), gjør at foundation glir lettere på og akkurat denne primeren er designet for at sminken som går over sitter bedre. Siden den også er litt illuminerende plasserer jeg den strategisk på områder som med hell kan highlightes og jobber den ut derifra.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 3 (800x500)

HIGHLIGHTING/CONCEALING: Jeg liker ikke å bruke for mye concealer om sommeren – det ser lett for tungt ut på meg, så en blanding av concealer og highlighter er perfect. Klassiske Touche Eclat fra YSL er egentlig kun en highlighter penn, og dekker litt for lite igjen – som er ok, den er ikke ment til å gjøre det. Så her bruker jeg Radiant Youth Correcter fra Yves Rocher i #01 som har en rosa tone. Jeg liker rosa dekkprodukter på sommeren fordi de demper hyperpigmentering fra solen og lysner ansiktet uten at man blir grå. Ikke alle kan bruke rosa, men denne er såppass mild at den funker til de fleste. Jobb den gjerne ut med en fuktet Beauty Blender som jeg bruker her.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 4 (800x500)

FOUNDATION: Jeg har vært veldig flink til å bruke solbeskyttelse i ansiktet i det siste, men ikke så flink med decoltage (dessverre) som derfor har mye mer farge, så jeg trenger å varme opp ansiktet litt. Det betyr ikke å kjøre på med en foundation som er tre ganger mørkere enn din egen, så start med en som er et hakk varmere i tonen og så jobber vi heller opp en fake-tan med flere produkter senere. Siden jeg har dekket midten av ansiktet ganske godt i forrige steg, legger jeg et tynt lag fra utkanten av ansiktet og jobber Comfort Cream Foundation fra Yves Rocher innover mot midten med en fuktet Beauty Blender.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 5 (800x500)

PUDDER: Litt pudder må til for å sette og fiksere foundation, men jeg vil ikke ha noe som er veldig dekkende selv om jeg godt kan ha en matt finish da man ofte blir shiny i varmen uansett. Youthuful Glow Powder fra Yvers Rocher illuminerer ansiktet, uten shimmer, matter ned teksturen og holder foundation på plass.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 6 (800x500)

SOLPUDDER: Selvfølgelig skal vi bruke solpudder, men vi trenger ikke gå helt bananas heller! En blanding av matt solpudder under kunnben og langs kjeven, og en skimrende en på kinnben og i panne er den perfekte miksen. Bronzer and Shimmer Powder Duo fra Yves Rocher.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 7 (800x500)

FUKT OG GLØD: Jeg er jo fanatisk opptatt av fuktsprayer, og den nyeste favoritten er CVitalitet fra norske KremFresh. Sminken og pigmentene nærmest smelter inn i huden, sitter bedre og virker sterkere, samtidig som hudteksturen får en nydelig glød. Denne bruker jeg daglig på kontoret, uten eller med sminke – minst 5 ganger om dagen.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 8 (800x500)

BRYN: Jeg hadde lyst på litt fyldigere bryn for å skape en illusjon av «mer øye-game». Man tror ofte at tynne og høye bryn er best, men når man har ganske mye plass mellom bryn og vippekant som jeg har – men små øyne i seg selv, forsterker man bare hvor små de er. Jeg hadde lagt igjen brynsblyanten min fra Yves Rocher i toalettmappa mi, så jeg fiska bare opp den første blyanten jeg fant i «bryns-skuffen» min her på kontoret. Jeg sukket litt da jeg så det var Brow Tech to Go fra Smashbox fordi jeg har hatt litt trøbbel med den før. Ærlig talt så var den litt trøblete igjen, MEN etter mye om og men, så ble jeg veldig fornøyd! SÅ kanskje jeg bare trenger litt mer trening…we’ll see.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 9 (800x500)

ØYNE: Jeg er en skikkelig sucker for grønne, blå og sjøgrønne fargen om sommeren – så jeg har lenge gledet meg til å teste Intense Color Eyeshadow i fargen #32 Kaki et Vert de Gris. Først var jeg litt skeptisk på den lyseste tonen da den så litt grå og glitrete ut. Som dere vet, er det noe jeg ikke kan fordra i sminke så er det grå toner og glitter. Men den la seg veldig fint, som en wet-look myk grønntone. For å åpne øyne, legger jeg den fra vippekanten og høyt opp i global og trekker skyggen ut i en katteform. Legg merke til hvordan formen går opp rett under starten på bryne og deretter daler lett ned før den vipper seg ut igjen ytterst. Pass på at alle kantene er duse – så klart. Legg litt av fargen langs nedre vippekant.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 10 (800x500)

CONTOURING: Bruk en mindre kost, gjerne en rundkost som denne fra Kryolan, og jobb opp en kontur med den mørkeste tonen. Pass på å jobbe av litt produkt på baksiden av hånden først, og legg i en liggende V i ytterkantene av øyne og jobb lett innover i globalen og ytterst på vippekanten. Legg også litt av fargen ytterst på nedre vippekant.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 11 (800x500)

VÅTKANT OG MASKARA: Bruk gjerne en nude, rosa eller hvit kohl kajal på våtkanten for å åpne øyne og skape et renere område, og selvfølgelig – godt på med favoritt maskaraen din både oppe og nede. Jeg bruker Ultra Volume Mascara fra Yves Rocher.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 12 (800x500)

ROSE: Nå kan vi sjekke om vi trenger rouge eller ikke, og det er absolutt ikke alle som trenger det, men jeg bruker den softe og kjølige tonen #10 Teint Clair Rosé fra Yves Rocher i eplekinn, og avslutter med en nude-rosa lipgloss for å balansere ut looken.sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 13 (800x500)

VOILA: Og der er looken helt ferdig – en soft sommerlook med tropiske farger, uten å være helt overbærende eller volsomt dramatisk. Huden er jevnere og litt friskere, uten å se eller føles oversminket ut og øyne er definitivt større og mer åpne.

sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 14 (800x500) sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 15 (800x500) sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 16 (800x500) sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 17 (800x500) sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 18 (800x500) sminketutorial juni iknowthatmagazine tove eggen 19 (800x500)

 

Så – Hva syns dere? Er bildetutorial godkjent, enn så lenge? Kunne du tenkt deg å prøve denne looken?

Bare å legge igjen spørsmål hvis noe var uklart – I’m here to help 😉

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

7 Comments

 1. Rikke

  juni 18, 2014 at 21:12

  Jeg elsker elsker ELSKER den primeren! Godt det er flere som syns lukta er helt nydelig også! Haha 🙂

  • Tove Eggen

   juni 19, 2014 at 02:52

   Haha – ditto!

 2. skrubba

  juni 19, 2014 at 21:24

  Denne looken skal jeg prøve en kveld jeg skal ut:) Har ganske små øyne og kraftige mørke bryn så her var det gode tips for min del!
  Jeg synes det er veldig greit med bilder i stedet for video. Har ikke de beste nettforholdene her og derfor blir video ofte veeeldig trått å se/ vente på…

  • Tove Eggen

   juni 20, 2014 at 14:15

   Så gøy! Håper du legger ut bilde og hashtagger #iknowthatmagazine så jeg får sett hvor fint det ble 😉 så bra du likte bildeserie – kommer flere av de i tillegg til videoene 🙂

 3. Marit

  juni 22, 2014 at 10:57

  Stas med bildetutorial, men mye stasere (klart det er et ord!) med video. Nydelig look, men foreløbig trenger jeg fortsatt å øve på det grunnleggende, men synes uansett det er gøy å se, og blir inspirert til å i det minste prøve litt farger 🙂

  • Tove Eggen

   juni 22, 2014 at 11:00

   Stasere – i love it! Har funnet en løsning for å filme denne uken så forhåpentligvis får jeg gjort en del både grunnleggende og avanserte videoer 🙂 hurra!

 4. Marte

  juni 26, 2014 at 19:08

  Kjempefin look! 😀

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.