iknowthatmagazine.com

HVORDAN ER VÆRET I BARCELONA OG HVA PAKKER MAN I KOFFERTEN?

Kanskje én gang i uka får jeg spørsmålet, fra langt og nært, hvordan er været i barcelona? Hvilke klær burde man pakke med seg til Barcelona? Hvor varmt er det i Barcelona?

Ja – you get my drift 😉

Jeg kunne jo bare henvist til en nettside med værmelding for byen, men greia er – som jeg alltid sier: Når det kommer til Barcelona, så er været som ei humørsyk dame; hun forandrer mening konstant og blir lett varm i topplokket!

Nå på sommeren, som i teorien skal være mellom mai og oktober, er det varm. Fryktelig varmt. Nesten så varmt at man lurer på om lufta står stille eller har blitt helt borte.

Jeg tror, og mener jeg husker, at som turist er det en fin-fin ting – men for oss som må på jobb, hente unger og generelt ha et liv, er det bare fryktigelig.varmt.

haha

7220_242880210036_6385832_n

Første ferietur 2009 – bagasjen måtte omrokkes allerede 5 min etter landing i Barcelona! (Silje som nå driver wheninbarcelona.no

Og så – når temperaturen koker seg oppover må det jo løsne etterhvert, og det bryter ut i (deilig) regnvær og storm – noen av mine favorittdager er disse.

Det som er fint når det først er regnvær på sommeren, så er det bedre å ha så lite klær som mulig – man trenger jo ikke gummistøvler og regnjakke akkurat; det er jo fortsatt varmt!

Men å ha litt lag på lag kan være fint for å ta av seg for å tørke. 

Ok – nå høres det kanskje ut som om det regner veldig mye i Barcelona på sommeren, og det gjør det jo ikke nødvendigvis – men én dag med litt regn på en uke ville jeg kalkulert inn.

Og husk at luftfuktigheten er veldig, veldig høy her i byen…

MEN. Nå har det seg slik at akkurat som sommeren startet veldig tidlig i Norge, så startet den veldig sent her i Barcelona i år. Sånn typ for fire dager siden, eller i begynnelsen av juni om du vil.

Mai-måned som vanligvis er veldig varm i Barca, var kald og sur med nordavind og sønnavind (helt sikkert) og værmeldingene viser generelt at det skal bli varmere enn normalt i nord-europa i sommer, og kaldere enn normalt i sør-europa.

Når dét er sagt så er det fortsatt varmt, sola steker og pannen min blir solbrent bare jeg går 10 minutter på gata selv om det er helt kurrant å ha på seg jeans og t-skjorte.

Så hva pakker man?

Jeg vil si – ikke pakk for mye fordi;

7220_242908135036_320104_n

Shorts og løs/tynn singlett – stam-antrekket på sommeren!

Når det er varmt gidder man ikke gjøre så mye eller skifte så ofte. Man får nesten alltid en favoritt-shorts og singlet som man bruker på stranda hver dag, så kan man heller ha med seg litt ekstra til kvelden.

Sjansen for at man blir solbrent er stor uansett om man smører seg eller ikke, så overilte get-ups med paljetter som gnager og stropper som strammer blir aldri brukt. Aldri.

Gode sko – og flere av dem, som allerede er inngått er alfa omega; det blir mye trasking både på dagen og kvelden som er noe av det beste med byen, men kan fort bli det verste med dårlige sko.

Dropp helt flate ballerinasko – de blir klamme og gir ingen støtte, og de fancy-smancy sandalene med stropper og nagler overalt funker dårlig med mindre du allerede har brukt dem en stund.

Løse og luftige stoffer som puster er å anbefale, ikke tykk silke, polyester eller for mye bomull med andre ord – det blir fryktelig klamt. Chiffon all the way, baby!

7220_242907895036_2388833_n

Første Barcelona feria i 2009 – chiffon kaftan på verandaen redda alltid dagen!

Og husk at det blir nok litt shopping også – så viktig å spare plass i bagasjen!

Men nå over til det viktigste – noe som mange av dere allerede vet at jeg er  overdrevent opptatt av, nemlig «inner-thigh burn».

For oss som ikke har Instagram-fenomenet «Thigh Gap», kan kjole og skjørt fort bli et mareritt i en så luft-fuktig by som Barcelona.

Anbefaler derfor å bruke shorts mest mulig, og alltid – ALLTID kjøre på med oppklipte tights eller sykkelshorts under skjørt og kjoler som jeg har en DIY på her.

Til slutt et par triks for å unngå skille:

 1. Smør deg godt – alltid, du blir like brun til slutt med og uten solkrem. Gjør det FØR du forlater hotellet – vi blir som oftest brent på vei til stranda…
 2. Styr unna vesker og ryggsekker over skuldrene den første dagen eller to.
 3. Dekk overkroppen (armer, dekoltage, skuldre, nakke) helt til de første dagene på vei til stranda – og kjør på med topless; det er helt lov og vanlig.
 4. Eventuelt tube-bikini.
 5. MANNFOLK: Det samme gjelder for dere og det er faktisk bedre med singlett-skille enn t-skjorte skille. Dekk deg helt til på vei til stranda, og ta så av deg de første dagene.
 6. Husk å smøre nakke EKSTRA godt!
 7. Smør spesielt nese, panne og hårfestet – gjerne hodet også hvis du har kort hår med sunblock.
 8. Shorts-skille er heller ikke lekkert, så dra shortsen litt opp en gang i blandt når du ligger der på solsenga.
 9. Ta en kald dusj og smør kroppen godt med aloe vera med en gang du kommer på hotellet.
 10. Peel huden lett hver tredje dag mens du er på ferie (med mindre du er veldig sensitiv) – saltskrubber med betakaroten (gulerot) er spesielt bra for brunfargen!

Husk -man får ofte mest farge når man går rundt, spiller volleyball eller leker i sjøen så det er da du må passe ekstra godt på at solkremen er på plass og at klærne ikke lager rare skiller!

Hva må DU alltid ha med deg i sommerferie-kofferten?

 

Les mer:

Den ultimate Barcelona reiseguiden

En perfekt dag i Barcelona 

Kjøp dette på Tax-free

Nye lover for flytende i håndveska!

Alt om Ferie og reiser

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

6 Comments

 1. Rikke

  juni 10, 2014 at 17:48

  Pakker sakene og drar med en eneste gang!

  • Tove Eggen

   juni 12, 2014 at 08:34

   Bare å hive seg rundt! haha 😉

 2. Linda M

  juni 11, 2014 at 12:00

  vurderer å ta med min 17-årige datter til Barcelona en uke i slutten av juli/beg. av august. Er det noe du vil anbefale? tenker da på varme, mulighet for bading, etc?

  • Tove Eggen

   juni 12, 2014 at 08:37

   Åh – heldig datter! skillet juli/august er toppen av varme og toppen av turisme, som jo er veldig gøy 🙂 Men greit å vite! Prismessig så er det også dyrere her da – fellesferiene for sørlige land er nettopp August og slutten av Juli. Selv syns jeg den aller beste tiden er slutten av August/begynnelsen av September – evt. slutten av september til og med, fortsatt full sommer da og litt mindre folk (men det er alltid mye folk da…haha). Håper det hjalp!

 3. Tone

  juli 3, 2014 at 20:45

  Hei Tove! Jeg har hatt stor nytte av å lese alle Barcelonatipsene dine. Nå føler jeg meg rustet for min første tur som går av stabelen denne helgen 🙂 Men det er fortsatt noen ting jeg lurer på. F.eks.: Hjemme i Norge er jeg vant med å kun bruke bankkort overalt. Hvordan er dette i Barcelona? Kan man f.eks. betale med kort i taxien? Og hva med på restauranter? I Norge er jo dette null stress, men hvordan er det i Barcelona? Jeg har dessuten gjort en del research på gode spisesteder på Tripadvisor og ser at mange av dem ligger i Raval, men er det slik at dette er et område som bør unngås…? Også på dagtid? Jeg reiser sammen med kjæresten min, så jeg kommer ikke til å gå alene. På forhånd takk for svar.

  • Tove Eggen

   juli 3, 2014 at 20:55

   Så gøy! Kortbruk har blitt mye bedre enn da jeg flyttet hit og det nærmest ikke fantes. I alle klesbutikker er det helt vanlig og restauranter/cafe selv om de foretrekker cash hvis det er under 5€ (de betaler avgift for bruk). Men det er fortsatt steder/kiosker som ikke tar + enkelte taxier, så det er greit å spørre på forhånd. Øvre raval (mot universitetet) og nærme rambla er ikke noe stort problem, mest hvis man er drita på natta type ting. På dagen er det ikke noe problem. Lommetyver finnes overalt, men de «går etter» de som tydelig ikke følger med/er obs – så man trenger ikke gå rundt å være redd eller noe, bare ikke ha en mobil eller lommebok synlig i baklomma, åpen veske på gata og i butikker eller mobil/lommebok på bordet 🙂 kos dere Max! Det blåser en del forresten, men håper på fint vær for dere 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.