iknowthatmagazine.com

SMINKEN SOM IKKE KNUSER PÅ REISE + NY FLYTENDE I HÅNDBAGASJEN-LOV!

Jeg angrer meg like mye hver gang.

Som om ikke flyturen i seg selv gjør meg skitredd og stressa, så må jeg sitte og bekymre meg for om sminken min er i tusen knas nede i bagasjerommet, eller om sjampoen har klart å innfiltrere hver eneste krok i kofferten.

Men så er jo ikke godsakene noe særlig tryggere i håndbagasjen heller, som vi etter noen timer på reise har fått et uvennskapelig forhold til og slenger rundt oss, legger oss oppå og halvveis glemmer igjen med vilje.

I tillegg kan vi nærmest glemme å pakke toalettmappa med i håndbagasjen, nå som den herlige nye loven har tredd i kraft, om at man kun får fylle 1 pose med flytende produkter (1!!) og hvert produkt må som alltid romme maks 100ml, uansett hvor mye som er igjen – 1 pose!

Dette fikk jeg smaken på da jeg reiste fra Oslo til København Fashion Week i februar, kun med håndbagasje da jeg bare skulle være der fredag til lørdag, og dama i sikkerheten bare: «Du kan ikke ha tre poser med flytende – det er maks én per reisende», og jeg bare what da fuck «Hva mener du med det? Når ble det en lov?» – «I forrige uke», og jeg bare fuck you, «da må man vel få en email eller noe om det da?». Heldigvis hadde Nastaran sitt stæsj i bagasjen, så hun fylte opp en pose for meg, så fikk vi det jaggu til!

ANYWAYS

SÅ da er det ikke annet å gjøre enn å sørge for at skjønnhetsproduktene man tar med seg på sommerferien, som mest sannsynlig må ned i kofferten, er robuste som en Nokia 3310.

HARDE PAKKER

Nøkkelen til suksess er helt klart harde pakker – jo hardere og mer kompakte produktene er, jo bedre.

Derfor liker jeg å bruke krem-øyeskygger i krukker, både fordi de tåler en støt OG sitter ekstra godt på svette sommerferie-lokk.

Det er ikke noe vits i å dra med seg et fancy brynsskygge-kit – brynsblyanter ble oppfunnet for en grunn! (Ok, så var kanskje ikke FERIE grunnen, men det burde det ha vært!)

reise toalettmappe I (800x500)

 

1. All-In-One BB Cream fra The Body Shop kr 219, 2. Cover All Mix Concealer fra Make Up Store kr 285, 3. Krem-concealer fra Yves Rocher kr 99, 4. Sun Liquid Foundation fra Shiseido kr 335, 5. Luxe Liquid Foundation fra Glo Minerals kr 499.

FOUNDATION TRØBBEL

Foundation på glassflaske kan være litt skummelt, men det går ærlig talt som oftest bra.

Jeg har knust to foundationflasker i mitt liv; én gang på fotoshoot og sist gang på baderomsgulvet fordi jeg klarte å druse den ned i bakken (don’t ask).

Men hvis du vil være på den sikre siden så er BB eller CC cream, som kommer på tube, en fin erstatter som uansett funker flott i sommerværet.

En annen løsning kan derimot være å ikke ta med seg hele foundationflaska, men helle litt over in en reise-pot.

Da er man også ekstra snill mot produktet som blir litt sliten av all væromslaget og fraktingen, og man slipper å ta med en hel og tung flaske, som kanskje er flunkandes ny.

Da får man plass til MINST et par sandaler til også! haha 😉

Tar du derimot med deg hele flaska, pass på den er godt lukket og teip den gjerne fast for å være helt sikker på at toppen ikke faller av!

De fleste concealere overlever enhver reise, men de i plastikk-potter er ekstra stødige, mens concealer formet som en lipgloss har en lei tendens til å åpne seg og søle utover ALT på reise. We’ve ALL been there…

reise toalettmappe II (800x500)

 

1. Ready Eyeshadow Duo 2.0 fra bareMinerals phenomenon kr 285, 2. Nude Tude fra The Balm kr 399, 3. Mini Sexy Pulp Ultra-Volume Mascara kr 39, 4. Maybelline Color Tattoo i fargen On and On Bronze kr 99, 5. Flex Tip Eyeliner fra Isadora kr 120.

ØYESKYGGER, PUDDER OG ROUGE ASS…

Men det mest trøblete å få med seg uten fare for tusen knas, er alle produkter i pudder/tørr-form.

Som oftest er det paletter som holder seg best, men de kan også lett ødelegges – trust me…

Derfor prøver jeg å:

 • Minimere antall produkter – bruke solpudder som øyeskygge etc.
 • Styre unna glitter da disse lettere knuser.
 • Bruke pigmenter eller løspudder/rouge, disse er jo allerede «knust»- hurra!
 • Pakke alt inn i bobleplastikk – oh yes, travellin’ in style…
Ready Foundation SPF20 fra bareMinerals kr 475

Solpudder/Øyeskygge/Rouge/Selvbruning – alt i ett! Ready Foundation SPF20 fra bareMinerals kr 475

REISE-KIT

Det er ikke noe vits i å ta med seg hele dusj-lageret sitt på reise. De produktene du ikke kan leve uten, heller du over på reiseflasker og beholdere som merkes godt, og endelig får du tatt med fuktighetskrem-testere, og selv de små parfymene er geniale.

I tillegg så har jo de fleste hotell ekstremt gode gratisprodukter om dagen, det går visst sport i å samarbeide med de beste merkene.

Men det aller beste er disse små reisesettene som jeg hamstrer hver sommer, i perfekte størrelser og mengder slik at jeg faktisk bruker produktene opp i løpet av sommeren.

Jeg er spesielt fan av Ole Henriksen sitt Holliday Glow-kit som til og med inneholder reise-sminkeservietter, genialt!

For å være ærlig så liker jeg alt som er i reisestørrelser, til og med små mascaraer er geniale da de store ofte blir litt utslitte av varmen og reisinga – genialt!

Vanligvis har jeg med meg en eller annen form for:

 • Sjampo
 • Hårmaske ELLER balsam
 • Skrubb som kan brukes i ansiktet og på kroppen
 • Barberhøvel
 • Fuktighetskrem
 • Sminkefjerner eller servietter
 • Solkrem (ny – IKKE fra i fjor)
 • Og øyekrem til nød

Såpe trenger jeg ærlig talt ikke, det er ikke akkurat som om man ikke blir rein av sjampo…am I right?

reise toalettmappe III (800x500)

 

REISE-BUDDIES: Ole Henriksen Holiday Radiance Booster Kit kr 539 og Philips Hårføner og Rettetang kr 499.

En veldig god venninne, som sikkert blir kjempe glad for at jeg deler dette – blir fortsatt mobbet for da hun bare MÅTTE ha med seg følgende på jentetur til syden i begynnelsen av 20-årene:

1. Selvbruning – kropp (til syden!)

2. Selvbruning – ansikt (til syden!)

3. Selvbruningsfjerner

4. Skrubbe-handske

5. Sminkefjerner

6. Peeling

7. Serum

8. Fuktighetskrem

9. 10 x glødende produkter (åh joda, ikke benekt det!)

10. Body Butter

11. Ansiktsmaske

12. Kroppsolje

+ alle andre typer dusjprodukter og sminke!!

Haha….kanskje det var en «Had to be there, situation» – men det var veldig, veldig morsomt for oss andre som stilte med typ en maskara og solkrem.

Med andre ord: man trenger ikke ta med seg ALT, hvis ånden kommer over en så har de steder som kalles butikker i utlandet også 😉

PASS PÅ RESTEN

De øvrige produktene som er helt trygge å ta med seg, i kofferten i det minste, er Maskara, Eyeliner, Leppestift, Mineralsminke og sminkekoster – men pass på at alt ligger godt samlet i en toalettmappe, med alle korker skrudd godt igjen!

Vel fremme pakker du alt i tolettmappa ut, og plasserer det gjerne på selve rommet og ikke på baderommet, slik at de rekker å innta en normal temperatur fra den kalde flyturen, and your good to go!

Hvilke skjønnhetsprodukter bare MÅ du ha med deg på ferie?

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

11 Comments

 1. Sonja Durand

  mai 27, 2014 at 18:41

  Whaaat???? Det går ikke an? Jeg trodde de skulle lette på reglene, ikke gjøre det vanskeligere…
  Jeg reiser alltid med mine favorittprodukter i håndbagasjen, for de har jeg hverken råd eller lyst til å miste på veien. Helt galt…må begynne å ta toget, he he.

  • Tove Eggen

   mai 27, 2014 at 18:49

   I knoW! I Barcelona får vi beskjed om at reglene om 100ml (men så mange poser man vil) skal BORT slik at man kan ta med seg så mye man vil igjen, så jeg er lettere forvirra selv 🙁

 2. ~Lin

  mai 27, 2014 at 18:50

  Veldig lure ideer,selv pakker eg alltid ting eg ikkje er redd for i håndbagasjen på reise og noen ganger kaster eg dem før eg drar hjem siden de kanskje synger på siste rest anyway -som slutten på lepestiften, øyenbrynsblyanten, maskaraen osv Ellers tar eg foundation på småtuber siden eg lette i hundre år etter den perfekte,men nå har eg 2 -3 å velge wohooo kommer snart innlegg!

  Man KAN bruke solkrem fra i fjor,men ikkje fra i forfjor. Husk at den fra i fjor holder faktoren,men smør deg oftere. Eldre solkrem er ustabil og kan miste inntil 70% av faktoren.
  Oppbevar ALLTID hudpleie på rommet eller i gangen ikkje på badet pga fukt og varme/damp etc

  Sonja da -tog til NY?

 3. Eva Helen

  mai 27, 2014 at 23:59

  Her var det så mange nyttige tips ,at jeg tror jeg må skrive ned alt.Jepp helt ærlig altså.Jeg må innrømme at jeg aldri har flydd og knapt vært lenger enn tyskland med båt,men neste år er planen å reise med mann og sønn og da kommer mange tips godt med.Lurer på hva du syns om den foudation Luxe? Jeg bruker bareminerals til hverdags ,da jeg tåler den best uten å få kviser/allergisk reaksjon på grunn av hormonforstyrrelse, men til fest osv bruker jeg Helene rubenstein ,og den syns jeg ser naturlig ut på huden og jeg tåler den,men hørt mye om den Luxe.Shampo som såpe har jeg ikke tenkt på hihi, og at krem øyenskygge holder seg bedre i varmen visste jeg heller ikke. Takk for innlegget.

  • Tove Eggen

   mai 28, 2014 at 11:21

   Så bra – en gang må jo være den først! Jeg syns Luxe er veldig, veldig fin – bortsett hvis man har veldig fet hud, da kan den skli litt på huden 🙂 så den kan være en god foundation til fest da den dekker raskere og mer enn bare mineral (som jeg elsker selv!) 🙂 klemmer fra Tove

   • Eva Helen

    juni 1, 2014 at 20:14

    Så ikke denne før nå,etter at jeg nettopp skrev samme spørsmål på ett annet innlegg. Jeg har fet hud på hake, men ellers glatt hud ,så da satser jeg på å kjøpe den å bruke til fest .Tusen takk så masse for svaret tove og ønsker deg en fin uke.

    Fra Eva Helen

  • Tove Eggen

   mai 28, 2014 at 11:23

   PS: kremskygger som er long-lasting sitter topp i varmen! Selv om pudder produkter i teorien burde sitte best, kan oljen som oppstår på øyelokket «smelte» øyeskyggen og gjøre den stripete. Favoritten er maybelline 24h tattoo kremskygge 🙂

 4. anette

  mai 30, 2014 at 19:49

  Chanel sin vitalumiere aqua er tidenes beste foundation og har ei lita kompakt og sikker flaske 😉 er i hardplast og har skrukork. Idiotsikker for kløner og reisande!og produktet er himmelsk. Clarins sin ever matte har også like bra beholder og innhold! Elske begge, knuse aldri og grise aldri!

 5. Maria

  juni 6, 2014 at 20:19

  Jeg sliter så med å finne en concealer som dekker godt den ene mørke ringen min under øyet!Har du noen tips Tove?Synes mange blir så tørre og kakete!

  • Tove Eggen

   juni 10, 2014 at 11:50

   Of course! Men først; er den mer lilla eller tydelig blå? Og er den en linje som svinger seg i en grop, eller er det hele underøye-området?

 6. Maria

  juni 11, 2014 at 20:05

  Hmm, tror det er mer lilla enn blå:) Det er mer hele under øye området, og spesielt litt under øyekroken. Har studert nøye i speilet nå:)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.