iknowthatmagazine.com

PLATEANMELDELSE: SILYA & THE SAILORS + VINN CD’EN!

12. mai 2014 ble den etterlengta plata «Unanchored» av Silya & The Sailors sluppet, og få dager senere kom den også på det internasjonale markedet.

Vi lodder ut 3 eksemplarer nederst i artikkelen!

Det er ingen hemmelighet at vi her i IKTM har digget Silya, vel, egentlig helt siden Multicyde tia, men kjærlighetsforholdet fikk så klart en oppreising under Stjernekamp-programmet på NRK.

Om vi elsker den nye plata, så kommer det kanskje ikke som et stort sjokk for de fleste.

MEN – før jeg gir min ærlige mening om plata og låtene, vil jeg så gjerne få sagt hvor utrolig viktig «Unanchored» er.

silya unanchored cd

Den er norsk, laget (på alle mulige måter) av ei dame, den er nyskapende, inspirerende og noe du ikke har hørt en million ganger fra før av.

Når det er sagt, så klarte selv ikke jeg å la være å tenke i det jeg lasta ned plata på iTunes «Hva hvis den ikke er noe bra?» – som er vanlig når man har skyhøye forventinger til noe; det er lett å bli skuffa.

Men «Unanchored», akkurat som vårt første møte og intervju med Silya i 2013 overgår alle forventinger.

Siden 12. mai har jeg tøffa og dansa meg gjennom morgenrutiner, gaula høyt i bilen, ledd av egne minner som dukker opp gjennom tekstene, slappet av i sofaen med et glass rødt, fått ekstra piff under deadlines og rocka meg gjennom treningsøkter.

PERFEKT PÅ ALLE MULIGE MÅTER

Noen av sangene kjenner vi igjen som singlene, «No use Running», «Sucka» og «Become my Dream». Da vi intervjuet Silya igjen rett før plateslippet, fortalte hun oss at hun håper alle lytter på hele plata som en helhet som hører sammen – og jøjemeg, der traff dama hodet på spikern.

Hver eneste sang glir perfekt over i hverandre, og skaper en stemning som nærmest er magisk.

Det er vanskelig å forklare musikk med ord, når man ikke er musikkanmelder på heltid vel og merke, og spesielt siden disse låtene ikke faller innenfor bare én spesifikk ganger.

FOTO: Desiree Matsson.

FOTO: Desiree Matsson.

Men jazz, funk, rock, storband, Motown, filmatisk, reggae og ska er alle digge elementer jeg får med meg i allefall – og de funker overraskende bra sammen.

Man skal jo egentlig ikke sammenligne artister med hverandre, men bare for enkelhetens skyld; digger du musikk som Noisettes, Amy Winehouse, The Gossip, No Doubt og generelt retroinspirerte band, så kommer du til å digge dette.

Endelig en plate som er helt fri for Auto-tuning, techno eller fraser om bitches, money and hoes – som er vanskelig å komme over i disse dager.

Dette er gjennomført, rått, fengende, stemningsgivende og gøy!

MINE FAVORITTER

Selv om jeg er enig med Silya, plata er en fryd å høre på i sin helhet, så har jeg fortsatt noen favorittsanger.

Platas første låt, «Change my Mind» både starter og slutter jeg dagen med. Den har en herlig sørstat og whisky feel mens den bygger seg opp, uten å overdrive seg selv heller.

«Sucka» har vært en hit for meg helt siden jeg hørte og så den live i 2013, og jeg heier fortsatt på at dette blir sommerens store hit som kan få gå så mye den bare vil på landets radioer.

«Chick Habit» med nærmest en Blues Brothers feel – bare enda kulere og en lett skarytme, er umulig å ikke danse sensuelt til, og man tror plutselig man er en burlesque danser. Herlig!

Og til slutt er «Extraordinary» en sang alle burde høre på minst en gang om dagen, både for å komme i sykt godt i humør fra rytmen, men også for å ta til seg de oppbyggende ordene I’m the one and only me, I’ll be what I wanna be – I’m extraordinary! – og ja, jeg gauler den frasen høyt på gata når jeg føler for det også.

Men nok om hva JEG syns – skaff deg plata, og fortell oss hva DERE syns!

VINN «UNANCHORED»

Og, fordi vi er i overkant opptatt av at alle burde få med seg dette fantastiske tilslaget i musikknorge, eller musikkverden generelt egentlig, får vi gi bort ikke bare 1 men 3 plater til en av våre herlige lesere!

Alt du trenger å gjøre er:

 1. Like Facebook siden vår HER
 2. Legge igjen en kommentar under og fortelle oss hvorfor akkurat DU eller noen du kjenner trenger litt Silya & The Sailors og plata»Unanchored» i livet ditt

Lykke til!

Åja – terningkast 6, i tillfelle det ikke var tydelig nok og vi gleder oss til å kunne opplevene sangene live!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

17 Comments

 1. Linda

  mai 16, 2014 at 17:37

  Er selv syk, og har for tiden en far på sykehus, så det hadde vært gøy med litt ny musikk som gir energi!

 2. Utålmodig

  mai 16, 2014 at 22:14

  Klarte ikke vente, så jeg lasta den ned selv og DET angrer jeg ikke et sekund på, for noen sanger! Men jeg har ei søster som kunne hatt veldig godt av denne selv siden hun har hatt det litt tøft i det siste så vil gjerne vinne denne for henne. Xo

 3. Tina S

  mai 17, 2014 at 00:28

  Jaaaaaa!!!! Klarte å bruke opp studielånet alt for fort, og trenger inspirasjon i eksamensinnspurten – unanchored må jo være perfekt til det!??! Pickmepickme!

 4. Rikke

  mai 17, 2014 at 01:26

  Hvem trenger vel ikke litt Silya & The sailors i livet sitt? Så jeg er HELT klart med og håper jeg vinner selv om jeg kanskje må kjøpe den før det trekkes, det kan hende jeg ikke kan vente så lenge 🙂

 5. Siv wean

  mai 17, 2014 at 18:54

  Dama er rå

 6. Ann Jorun

  mai 18, 2014 at 07:05

  Fantastiske Silya. Oppdaget henne på Stjernekamp. Perfekt musikk for det meste….og det som passer til det meste må man ha:-)

  • Tove Eggen

   mai 25, 2014 at 14:09

   Gratulerer Ann Jorun – du har vunnet «Unanchored» av Silya & The Sailors! Email med detaljer blir sendt til deg innen få dager, hurra!

   • Ann Jorun

    mai 27, 2014 at 20:46

    Juhuuu!!! Så utrolig moro….tusen, tusen takk:-)

 7. Madeleine

  mai 18, 2014 at 21:18

  Har digget Silya siden Stjernekamp, og gleder meg til å høre denne platen. Nå har jeg et lite nurk i magen som trenger å høre god musikk helt fra begynnelsen. Håper vi vinner!

  • Tove Eggen

   mai 25, 2014 at 14:09

   Gratulerer Madeleine – du har vunnet «Unanchored» av Silya & The Sailors! Email med detaljer blir sendt til deg innen få dager, hurra!

 8. Elise Dyling Nordfjæren

  mai 19, 2014 at 12:01

  Søstera mi fortjener det. Hun jobber hardt med skolen og er student og har ikke råd til det. Siden hun er såpass flink fortjener hun det virkelig 🙂

  • Tove Eggen

   mai 25, 2014 at 14:10

   Gratulerer Elise – du har vunnet «Unanchored» av Silya & The Sailors! Email med detaljer blir sendt til deg innen få dager, hurra!

 9. Monica Terese Kjølgård

  mai 19, 2014 at 16:51

  Alltid koselig med ny musikk. 🙂

 10. Lene Kristiansen

  mai 19, 2014 at 17:10

  Elsker musikk OG elsker stemma til Silya…så dette hadde vært perfekt! Krysser fingrene!

 11. Knut Afdal

  mai 19, 2014 at 20:28

  Fordi jeg er awesome!<3

 12. Kjerstin Knutsen

  mai 22, 2014 at 21:19

  Digger dama, musikken stilen…ja alt 🙂 Har hørt noe og det er knallbra. Vi har hatt en slitsom tid og trenger god energi….hele familien )

 13. Christine Jakobsen

  mai 25, 2014 at 11:26

  Because I’m worth it . :p Neida, men altså jeg trenger ny musikk!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.