iknowthatmagazine.com

MELLOM PLATESLIPP OG KONSERTER – SILYA ER FORTSATT EN FORFØRERISK PIRAT!

Rett før den store «Stjernakamp»-finalen i 2013, møtte IKTM Silya Nymoen, og vi forelska oss pladask!

Dagen etter intervjuet vårt med den forføreriske piraten av ei dame ble publisert – vant hun hele greia.

Vi ble mildt sagt ikke sjokkert – men utrolig happy. Ikke bare fordi dama har en stemme og musikalitet som overgår det meste her til lands, men fordi Silya er en av få artister – eller personer generelt, som er akkurat slik som du håper og tror; bare hakket bedre.

Vi kunne lulla oss inn i vår egen besettelse her, men det er antakeligvis laaaang mer interessant for dere lesere å høre hva Silya selv tenker på og gjør om dagen, spesielt I DAG – når plata hennes «UNANCHORED» endelig kommer ut, yeah!

Og fordi dama er så kul som hun er (yes, der fikk vi sneket inn enda litt mer digging) så tok hun seg tid, nok en gang dagen før en stor begivenhet, til ære for våre lesere.

Vi anbefaler å høre på singelen «Become my Dream» mens intervjuet leses – for å komme i perfekt Silya-sinnsstemning:

IKTM: Du vant, du vant! Vi var jo ikke sjokka – men hva med deg selv? Hva måtte til for at alt sank inn?

Silya: Hurra hurra! Hakke skjønt det ennå tror jeg haha… Men hele opplevelsen har åpna mange dører og det at jeg er ute og spiller utsolgte shows og gir ut plate osv får det til å synke inn snart kanskje. Det var absolutt helt fantastisk hele greia! Er så glad for at jeg ble med. Veldig høyt oppe på lista av store livsopplevelser..!

IKTM: Du har jo reist mye mellom Oslo og New York i det siste, føler du deg litt som en sirkusartist med mange baller i lufta over atlantern? Hva gir deg driven til alt sammen?
Silya: Jeg føler meg som en intercontinental pirat… Ute og plyndrer musikalsk både her og der 🙂 – jeg liker det. Det får meg til å føle meg levende og hjemme på en måte… På en slags evig lang turné hele tida. Er litt slitsomt innimellom, men mest er det inspirerende fordi jeg holder på med akkurat det jeg vil holde på med…
IKTM: 12 Mai slippes endelig plata di – hvis du skulle beskrevet plata som en komplett dag fra morgen til kveld, hvordan ville den dagen sett ut?
Silya: Hm…det begynner som en litt lur, smooth, deilig morgen som går rett inn i noe faenskap hvor alt går litt feil, men du mister ikke troa på at det kan bli en bra dag… Og midtveis går du igjennom alle følelsesspektere, fra intens lykke til veldig feil beregninger… Slutter utpå kvelden med en heidundrandes fest hvor du blir sittende igjen på nach og lure på livets store spørsmål.
FOTO: Desiree Mattsson.

FOTO: Desiree Mattsson.

IKTM: Vi regner med at hver eneste sang er som en baby for deg, men har du noen ekstra store favoritter selv?
Silya: Dere regner riktig… 😉 Her skal jeg være veldig diplomatisk og si at hele albumet er en samling av sinnstemninger og er like viktige for helheten av essensen til «Unanchored». Jeg håper folk setter seg ned og hører på hele albumet, ikke bare en låt her og der – men faktisk tar hele reisen. Gjerne på vinyl 🙂
IKTM: Hvilke/n låt kommer til å overraske mange og hvorfor?
Silya: Tja jeg tror ikke det er så veldig mange store overraskelser. Kanskje generellt at albumet er litt mer rocka enn «storband» kanskje? Jeg har blanda en gryte med mange ulike stiler jeg liker, men det er alltid samme instrumentasjon så alt henger sammen. Og alle tekstene kommer fra hjerterota og er inspirert av noe eller noen…
ORDEN I KAOSET: Selv om Silya ikke lever etter faste rutiner, og hver dag kan se helt ulike ut - er hun selv ankeret som holder alt samlet, akkurat som på den nye plata hvor sjangrene er høyt og lavt, men det instrumentelle holder en rød tråd.

ORDEN I KAOSET: Selv om Silya ikke lever etter faste rutiner, og hver dag kan se helt ulike ut – er hun selv ankeret som holder alt samlet, akkurat som på den nye plata hvor sjangrene er høyt og lavt, men det instrumentelle holder en rød tråd. FOTO: @Silyasm – Instagram.

IKTM: Du snakker mye om å ta kontroll over sitt eget liv og skjebne, uten å miste sin sensitive side – som vi digger. Hva er det vanskligste «NEI»et du har måttet gitt eller høre?
Silya: Vanskelig spørsmaal å gi et enkelt svar paa.. Det trenger ikke egentlig vaere vanskelig å si nei. Eller få nei. Så lenge det er ærlig og kommer fra et ekte velment sted. Jeg tar det svaret der jeg 🙂
IKTM: Selv med en karakteristisk stil, så føles det aldri som en gimick hvor utseende overkjører personligheten og musikken vice versa. Både artisten og personen, Silya, fremstås som eketfølt til fingertuppene – noe som det norske folk helt klart digger. Men hvordan har du klart å holde på det ekte, i et land som for oss utenforstående fremstår som det motsatte – og ikke minst i en bransje hvor man blir satt på en fast-track til å «miste seg selv»?

Silya: hm. Det er vel fordi jeg ikke prøver å være noe jeg ikke er da 🙂 Det er bare en naturlig del av livsstilen min, så jeg tenker ikke så mye over det. Det har ligget og marinert over flere år og kommet mer og mer fram. Så det sitter langt inn i margen. Og da blir den ganske urokkelig…

IKTM: Talk us through den kreative prosessen – setter du deg konstruktivt ned for å skrive låter? Eller faller en melodi ned i hodet og du hiver deg over pen og papir?
Silya: Begge deler. Det kan være en melodi i hodet. Eller at noe har skjedd i livet og jeg maå bare skrive om det som terapi. Eller f.eks med «Little thing called love» som handler om at kjærlighet og forelskelse egentlig bare er kjemiske reaksjoner i hjernen. Da satt jeg og leste Time magazine en dag hvor det sto en artikkel om akkurat det. Jeg syns det var så interessant og skrev en kjærlighetssang basert på det.. Man blir inspirert av alt egentlig 🙂
IKTM: Blir du å se på noen festivaler i sommer? Hvilke konserter fremover gleder du deg mest til?

Silya: Ja, skal spille litt overalt i Norge i sommer. Jeg gleder meg til å farte rundt i sommerNorge (vær så snill og bli en bra sommer!) Skal blant annet gjøre Miniøya, Over Oslo, Klosterøya, Oscarsborg , Olavsdagene, Festspillene i Nord Norge osv osv.. Mye moro! Jeg gleder meg til å spille! det er det beste jeg vet! 🙂

FOTO: Desiree Mattsson.

FOTO: Desiree Mattsson.

IKTM: Når du er i New York – hvordan ser en typisk dag/uke ut for deg?
Silya: Det kommer så veldig an på… Hvis jeg er i skrivemode er jeg i studio hele dagen/kvelden og er inne i en zone… Eller så spiller jeg shows på kvelden eller kombinerer det. Eller øver inn nye ting. Eller er på vintage skattejakt, henger med venner, sitter og klekker ut planer. Ser utstillinger, bare går rundt, går ut på nye steder og nyter alle moro ting som skjer. Er ikke så mye rutine egentlig 😉
IKTM: Hvilken stemning/følelse håper du folk sitter igjen med etter å ha hørt på plata «Unanchored» eller vært på en konsert med deg?
Silya: Jeg håper de blir inspirerte!  Til å være den de vil være! Til å ta noen sjansjer. Til å følge drømmer. Jeg håper de får sterke positive vibber og føler seg litt røska i 🙂  Og hvis de har f.eks bare hørt plata , håper jeg de vil på konsert og vice versa.  De går hånd i hånd.
Selv om jeg selvfølgelig må skaffe meg denne på Vinyl (Whaaat? Serr?) så har jeg venta så lenge på denne plata, at jeg ikke klarte å holde meg og iPhonen driver å laster ned «Unanchored» as we speak.
Jeg setter på første sangen som er ferdiglasta, «Change my Mind» – og den er akkurat som Silya beskriver den – som «en litt lur, smooth, deilig morgen som går rett inn i noe faenskap» – og Kjærlighetsforholdet forstetter…med andre ord!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

4 Comments

 1. Rikke

  mai 12, 2014 at 09:29

  Har lasta ned denne selv nå og wow den var enda bedre enn jeg forventet! Endelig ny og spennende musikk i Norge 🙂

 2. Davido

  mai 12, 2014 at 14:05

  Ikke «forførisk», men «forførerisk» – og det ER hun 🙂

  • Tove Eggen

   mai 12, 2014 at 14:08

   Hei hvor det går! Godt vi hadde fått det riktig i selve teksten da – og da er vi enige, Silya ER forførerisk! 😉

 3. Pingback: PLATEANMELDELSE: SILYA & THE SAILORS + VINN DIN EGEN! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.