iknowthatmagazine.com

«Hvorfor er du singel da?» – tidenes mest irriterende spørsmål

Jeg har vært på mange dater i mitt tidligere liv (altså, mitt liv før jeg giftet meg). Jeg møtte mange menn på nett, både her i Norge og i utlandet. De fleste ble med den første daten… say no more:)

Det skjedde et par ganger at jeg fikk en utrolig god kjemi med noen når vi snakket over nett og telefon. Fantastiske, timelange samtaler, felles interesser, felles oppmerksomhet. Men når stakkaren kom for å treffe meg, var kjemien fraværende, nei, jeg må rette meg selv – den var på minussiden.

Jeg fikk en svakt kvalmende følelse i magen og visste at jeg hadde flere dager å slå ihjel med denne mannen…uæææ, panisk ringe venner og få til en større sosial sammenheng for å slippe å være alene med vedkommende. Det er kjipt å være den som sier at «ok, du ser meg som kjærestepotensiale allerede, jeg vil ikke at du skal ta på meg engang».Aouch!!!

Spørsmålet jeg fikk et utall ganger under min dating prosess var: hvorfor er du singel da? Med en undertone om at det skulle være noe galt med meg. Noe galt under det som var synlig for de, ei jente med stort sett godt humør, ganske klok, tar vare på seg selv, er omsorgsfull…og allikevel SINGEL???? Det gir visst ingen mening for mange menn, eller kvinner.

For meg var det ganske enkelt! For det første – må man være to for å være hel? I don’t think so! Vi blir presset inn i en konformitet, en regel som samfunnet har satt, at vi er mer vellykkede om vi er et par, eller en familie. Når det er sagt, tror jeg vi mennesker trenger andre mennesker…men ikke for enhver pris.

hvorfor er du singel II

For det andre – jeg ventet på den personen som passet for MEG! Det er da strengt tatt ikke så lett å finne akkurat den, og jeg hadde ikke behov for å være sammen med noen, bare for å være sammen med noen.

Noen forelsker seg lettere enn andre. Men, hvis du konsekvent forelsker deg raskt når du får oppmerksomhet fra en mann eller dame, så kanskje du skal tillate deg selv å være litt alene, kjenne etter hvem du er i et forhold, hva du ønsker fra en partner – ellers faller du lett i fella for å ta det som kommer din vei! Og sorry, men det er ikke sikkert det er så bra, det som detter ned foran bena dine.

image

Det er ingen tvil om at vi blir litt ulike sammen med ulike mennesker. Det betyr ikke at vi ikke har en kjerne som er vår egen person, eller at vi spiller et spill. Men, noen mennesker får mer fram vår seriøse side, noen får fram latter og spøk, noen får frem en omsorgsfull side, mens andre bringer frem mer bestemthet og argumentasjon. Hva er viktigst for deg, og hvem vil du være i et forhold?

Er det flere som har fått spørsmål om hvorfor de er single?

Noen som har noen fine datinghistorier å dele? Enten det ble med den ene daten, eller det ble noe flott ut av det?

Comments

comments

Sonja Gundersen Durand: Det har blitt sagt mang en gang at Sonja passer så godt som terapeut og som yogalærer, fordi hun har et så rolig og vennlig vesen. Merkelig da, kanskje, at hun har fått så store problemer med å sove om natta. Typisk eksempel på kvinner i dag, muligens? Hun har lyst til å gjøre alt, særlig dersom det omhandler skole eller reising....eller jobb...eller yoga...eller.....:-) Så nå har hun også blitt nyklekket moteblogger og artikkelskribent, for diktene hun skriver blir man ikke rik av:-) Blogger på www.sonjadurand.com

2 Comments

 1. ~Lin

  mai 9, 2014 at 21:37

  Åh herlighet nå kom det rennende mange hysteriske historier fra fortiden, tror ikkje eg skal dele alle hahaha hadde blitt litt vel mye 😛

  Men kan si det sånn at eg har oppdradd en god del mannfolk til å bli flotte MENN for andre ANDRE kvinner 😛

  Men kan dele en historie som eg tror kanskje topper listen…… eg var på overnatting og var på badet og fyren kom inn på badet og grep tak i puppene mine og spurte meg om eg ikkje ønsket at de var der de var da eg var 17….. eg svarte vel eg har aldri tenkt på det før, sånn rent bortsatt fra at de ikkje var der de var der de burde vært da eg var 17 heller……anyway man kan si at det var en god grunn til å forbli singel……
  ca 6 mndr etter dette fikk eg en mail fra en dame som spurte hva eg hadde på hennes manns kontaktliste. Eg ble litt satt ut på flere punkt, bla annet at han var hennes mann, siden han hadde fridd til meg 4 mndr før, selvom eg ikkje var veldig intressert….
  OG hvordan han hadde rukket å treffe henne OG gifte seg på de 4 mnd?

  Anyway hahaha
  Har også opplevd at menn har sagt at eg er sjenert og ikkje tør å innrømme at eg elsker dem…..eh hallo, svaret mitt da blir vel at om eg elsker deg er du aldri i tvil.

  menn altså…

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.