iknowthatmagazine.com

Jeg heter Tove og har verdens minst viktigste jobb

Jeg har tatt meg selv i å bruke en fast frase til mye i det siste.

«Jeg har verdens minst viktigste jobb».

Jo da, jeg bruker dette som en form for humor som oftest – men jeg mener det også.

En verden uten en motejournalist eller en makeupartist til ville vært…akkurat den samme.

Men misforstå meg rett – dette er ikke fordi jeg ikke liker jobben min, jeg elsker den kanskje litt for høyt egentlig. Derimot er det en viktig tanke for meg å bruke i alt jeg gjør, slik at jeg på en eller annen måte i det minste kan prøve å gjøre jobben litt verdifull for andre enn meg selv.

Nå burde jeg kanskje nevne at de jobbene jeg anser som viktigst er alle i den offentlige sektoren. Sykepleiere, lærere, leger, søppeltømmer eller humantitært arbeidende – resten er bare økonomi, som for all del også er nødvendig i et velferdssamfunn. Selv har jeg en jobb som i teorien utgår i å kunne en ting eller to om trender og sminke, og helst kunne formidle dette på en ok måte.

Men det i seg selv gir meg (dessverre OG heldigvis) veldig lite.

VERDENS FLINKESTE KASSAMANN

Da jeg bodde på grunerløkka for 5 år siden, og hadde ingen form for planleggingsbehov, var jeg på den lokale Rema 1000-butikken nesten daglig. Uansett hvor sliten eller irritert jeg måtte være, ble jeg straks i bedre humør for der satt verdens hyggeligste og energifylte kassamann.

I et hav av fyllesyke studenter i de andre kassene som var mer eller mindre misfornøyde med arbeidsstillingen sin, satt en solblid trettifemåring som gjorde det beste ut av arbeidsdagen – til en hver tid.

Jeg fikk så respekt av hva han gjorde, ikke bare for kundene – men for seg selv, at jeg bestemte meg for å bli som han. Kassamannen på Rema 1000.

Så hvis jeg først skal jobbe i en bransje som uten tvil har tendenser til å påføre et umenneskelig utseende-press og dårlig selvfølelse, vil jeg gjøre det eksakt motsatte. Når blogge- eller mediabransjen ofte kun fokuserer på å tjene penger, vil jeg fortsette å takke nei til lukrative reklamekampanjer for slankepiller og online bingo.

«DON’T SHIT WHERE YOU EAT»

Jeg vil gjøre mitt for at jobben jeg leverer har en liten sjanse til å ha en positiv betydning, uansett hvor uviktig den måtte være.

Derfor svelger jeg det glatt unna når enkelte i bransjen ber meg om å «Don’t shit where you eat» når jeg oppfordrer kvinner til å gå mer uten sminke.

Derfor ber jeg dere lesere stille krav til de største magasinene og nettstedene som tjener penger på at dere klikker på sakene deres. Uansett hvor lite sammenheng tittelen og bildet har med selve saken inni eller hvor lite nytteverdi artikkelen måtte ha.

Noen kaller det å grave sin egen grav, jeg kaller det å bygge en lykkelig karriere.

Ta kontroll over det jeg faktisk vier over halvparten av livet mitt til. Velge at en jobb kan være så mye mer enn et sted man er på mellom 9 til 17.

INGEN HELGEN

Jeg vil gjøre mitt for å fremme at gleden for mote og makeup ikke burde ha en sammenheng med størrelse og hudtekstur, smak eller alder.

Og aller mest ønsker jeg at våre barn skal vokse opp i en verden med litt mindre press enn den vi ser i dag.

Nå burde jeg sikkert legge til at «Jeg tror ikke jeg er en helgen eller perfekt altså» – men folk som faktisk tror de er helgener og perfekte er det så langt imellom at jeg trenger vel ikke poengtere det. Jeg sier bare at dette er de tingene jeg prøver og håper på å få til. Om jeg lykkes eller ikke er det rett og slett opp til dere som lesere å avgjøre.

Jeg er ikke lege, politiker, almennlærer eller sosionom – så da får jeg heller gjøre mitt, akkurat der hvor jeg er, innenfor jobben jeg har valgt og elsker så høyt.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

8 Comments

 1. Veronica Lauritsen

  mai 8, 2014 at 08:51

  Du får sagt det du Tove 😀 Mitt forbilde 🙂

  • Tove Eggen

   mai 8, 2014 at 09:38

   Jøss, takke og bukker for det! Finere komplimang kan man jo virkelig ikke få! <3

 2. Sonja Durand

  mai 8, 2014 at 09:12

  Det er noen som sier at man bør velge seg en jobb man kunne gjort gratis – da har man funnet sitt lodd i livet og kan være lykkelig med det – det er jo det som betyr noe, er det ikke??

  • Tove Eggen

   mai 8, 2014 at 09:39

   Det er jeg så enig i! Jeg respekterer og forstår at det er ikke alle som har muligheten til å ta seg/finne seg/skape seg 100% drømmejobben, MEN man kan alltid gjøre sin egen hverdag og jobb litt bedre. Enten for seg selv, eller også for andre.

 3. hoho

  mai 8, 2014 at 11:21

  takk tove, for at du er så ærlig! hvorfor klikker jeg inn her oftere enn jeg klikker inn på andre steder i samme kategori? – fordi du sprer god følelsen 😀

  • Tove Eggen

   mai 8, 2014 at 12:06

   Wow, tusen takk! Sånt gir meg max driv – bare så det er sagt! Klemmer fra Tove

 4. Rikke

  mai 8, 2014 at 12:40

  Jeg syns at du er på god vei allerede jeg, Tove! Så det er bare å fortsette med akkurat det du gjør 🙂

 5. ~Lin

  mai 8, 2014 at 16:45

  Enig med deg, vi er vår egen lykkes smed,vi kan selv velge hvordan vi vil gjøre jobben vår. Vil vi gjøre en jobb der vi bidrar til lykke hos andre eller til å trakke på dem og gi dem en følelse av at de MÅ ha alt eg selger ellers er de helt idiot for de trenger det jo så veldig?
  Eg sender mange ut av butikken med smil om munnen fordi eg sier de har vakkert hår og ikkje trenger å farge det eller at hude dere er nydelig og en god krem vil bevare den slik.
  Mange har den dårligste selvtilliten og de trenger ikkje meg til å si negative ting. Eg selger opplevelser og positivitet og ærlige meninger om produktene. Selvsagt er det til tider litt rema 1000 hos oss der eg bare er hyggelig og selger det de har valgt for det er 2 km kø,MEN målet er at kunden skal være fornøyd, ikkje VITA

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.