iknowthatmagazine.com

SPILLELISTA ALLE TRENINGS-AMATØRER TRENGER

Jeg har aldri vært spesielt god eller dårlig på å trene.

Det vil si jeg har aldri angret på å dratt på trening, og føler meg nesten alltid som dronninga av treningssenteret når jeg først er der. Men om jeg egentlig trener så veldig riktig, eller har faste treningsdager kan diskuteres på høyt nivå.

Med andre ord – mine tips skal virkelig taes med en klype salt (men ta de gjerne fordet!)

Men ja, jeg digger å føle meg full av energi og som om jeg vet hva jeg driver med – uansett om jeg ser aldri så rar ut der jeg bokser og danser meg igjennom 40 minutter på elipsemaskina og gjør merkelige bevegelser på løpebåndet.

Derfor er det viktig at jeg kan tune helt ut, og ikke legge merke til at det faktisk finnes andre mennesker på senteret – som mest sannsynlig lurer på hva i alle jeg driver med. Så lenge jeg blir svett, har høy puls og kjenner at kroppen har blitt brukt så er jeg faktisk fornøyd.

Dette klarer jeg ikke uten verdens beste spilleliste!

Ok – om den er verdens beste kan kanskje diskuteres, men den funker veldig godt akkurat nå i allefall…

 1. De første minuttene dedikeres til Like a Prayer – Madonna. Perfekt intro fra sakte til raskt tempo, syng med og lev deg inn i musikken!
 2. Så sette Hella Good – No Doubt igang og jeg blir med ett seriøs og veldig, veldig tøff i trynet! Tunge nedslag i oppoverbakke for å virkelig kjenne melkesyren (ja, allerede).
 3. Nå over til noe lettere og raskere, nemlig Born this Way – Lady Gaga; i kid you not! Igjen, syng med og slipp alle hemninger løs!
 4. Så for full stemning og følelsen av å løpe mot noe/noen har jeg Use Somebody – Kings of Leon. Husk å følge rytmen og kjør opp mot slutten i takt med musikken.
 5. Nå er jeg god og varm og trenger å virkelig bruke kroppen, inn kommer Stronger – Kelly Clarkson og her begynner moroa. Jeg bokser nemlig på refrenget. Annenhver høyre og venstre i den raskeste takten, og så bytte til dobbelt slag med saktere tempo på midten av refrenget («stroooonger, just me and my friends tonight») og så over til raske enkle igjen – SÅ gøy!
 6. For å roe litt ned igjen, og virkelig sing my heart out (lipsinking it) setter jeg på Don’t Speak – No Doubt. ahh…denne kommer jeg til å rokke på gamlehjemmet.
 7. Så for å kjøre opp igjen kommer Feel this Moment – Pit Bull/Christina Aquillera – nordmannen i meg kommer så klart ut med Aha-beaten.
 8. Så trenger jeg å tøffe meg litt igjen med først Sober-Pink og så
 9. Roar – Katy Perry
 10. Og for en morsom avslutning runner jeg av med Work Bitch – Britney Spears!

Haha – i know, drøyt merkelig spilleliste, men den funker!

Og når det er tid for situps, forresten, er Mirrors – Justin Timberlake veldig god i rytmen 😉

Jeg har funnet ut at å bare bruke sånne forferdelige teknosanger med høyt tempo funker ikke for meg. Jeg må kunne synge, leve meg inn i takten og bygges opp og ned i intervaller. Så noen er favorittlåter, andre er bare fengende å synge med på. Jeg har til og med trent med bare Nirvana på øret som også funker bra, men rytmene kan være litt tricky.

Hva hører DU på når du trener og hvor stor tro har du egentlig på spillelista mi?

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Annelen

  mai 1, 2014 at 08:53

  Min spilleliste går stort sett i rock og metall i forskjellige variasjoner, det kommer an på treningen jeg gjør. Intens og hard trening krever musikk som wasp, backstreet girls og noe hardere på de tyngste partiene. Jeg har nok ikke så tro på lista di da jeg ikke kan fordra store deler av den. Det hadde blitt mer irriterende og slitsomt enn motiverende:p hahaha! En ting er sikkert og det er at musikk hjelper en videre når man trener. Man må bare finne riktig musikk for en selv:)

  • Tove Eggen

   mai 1, 2014 at 18:22

   Haha – jeg hører hva du sier! Men det er noe med takten og sammensetninga som funker, men bare hvis man er litt alrounder på musikk 😉 selv ligger hjertet mitt i rock som qotsa, volbeat, audio slave og nirvana og old School hiphop – men på trening trenger jeg noe annet som du ser! Haha 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.