iknowthatmagazine.com

15 GENIALE MÅTER Å BRUKE KOKOSNØTTOLJE PÅ

Som dere kanskje allerede vet, så er vi stor fan av kokosnøttolje eller kokosnøtt og oljer generelt, her på IKTM.

Og det er kanskje ikke så rart når den herlige oljen (som jo egentlig ser og kjennes ut som fett) kan brukes til alt fra matlaging til hudpleie.

I følge den amerikanske tv-legen, Dr. Oz (som vi jo SÅKLART helt ukritisk hører på) har direkte inntak av kokosnøttolje en rekke gunstige fordeler. Forskning viser til at kroppen blir mer motstandsdyktig mot virus og bakteria (altså, no more norskdrittinfluensjaforskjølelsefrahelvette) og i tillegg bekjempe soppinfeksjoner (!).

Men det stopper ikke bare der, og for spesielt interesserte som meg selv, så reguleres også hormonene våre for tyroid og blodsukker kontroll noe som fører til bedre stabilisering av kroppens insulin-nivå.

Hurra!

I tillegg mener AuthorityNutrition at folkegrupper som spiser mye kokosnøtt er av de sunneste i verden. Tokulauaene, som holder til i Stille Havet, får visst 60% av kaloriene sine fra kokosnøtt og har en ypperlig helsetilstand uten spor av hjerte- eller karsykdommer.

Og selvfølgelig virker det som om huden vår bare elsker den fuktighetsgivende kokosnøttoljen.

15 GENIALE MÅTER Å BRUKE KOKOSNØTT-OLJE PÅ:

 1. Som matlagingsolje
 2. Som fuktighetskrem
 3. Som sminkefjerner
 4. Som brystvorte-krem
 5. Som leppepomade
 6. Som atopisk sopp-krem
 7. Som body butter
 8. Som after lotion
 9. Som lindrene krem mot psoriasis
 10. Som glidemiddel
 11. Som anti-frizz lotion på håret
 12. Som lindrende krem mot kløe (stikk, irritert hud, etc)
 13. Som naturlig baby lotion
 14. Som håndkrem
 15. Som direkte inntak for helseforfremmelse

Med andre ord – spis det, smør det på hele kroppen og ha det fin-fint!

Hvordan bruker DU kokosnøttolje?

 

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

10 Comments

 1. Linda M

  april 29, 2014 at 15:37

  Som hårkur, men har oljen i uvasket hår, sover med den om natten og vasker håret på vanlig måte dagen etter, får mykt og blankt og mindre tørt hår.

  • Rikke

   mai 2, 2014 at 21:29

   spennende! Men blir ikke håret veldig fett av det? Hilsen Rikke

 2. Cessa

  april 29, 2014 at 18:23

  Jeg bruker den faktisk i kaffen(!). Høres jo helt snålt ut, men for meg funker det helt topp – og jeg får i meg en liten klunk hver dag uten å måtte tvinge det ned…

  • Tove Eggen

   april 29, 2014 at 19:24

   Åja! Det har jeg lest om og skal sporenstreks prøves i morgenkaffen – takk!

 3. Christine S

  mai 1, 2014 at 07:54

  Kokosolje er supert! Jeg bruker det mye i matlaging, men har også lest mye om å lage deodorant av kokosolje og natron! Har tenkt å lage det idag, det er jo helt uten skummle kjemikalier og aluminium. Man kan også putte litt duft-olje i, men en enkel opskrift finner du her:http://www.kraftmamma.no/hjemmelaget-deodorant/

  • Tove Eggen

   mai 1, 2014 at 18:23

   Genialt!!! Hatt lyst til å teste lenge – kan ikke du gjøre det for oss a??

 4. Kristin

  mai 11, 2014 at 15:09

  Kan personlig skrive under på at kokosnøttolje og natron fungerer supert som deodorant. Har en mor som lenge har slitt med at uansett hvilken deodorant hun bruker så stinker hun iløpet av dagen. Til tider er det så ille at hun må vaske seg flere ganger om dagen. Nå har hun begynt å bruke kokosnøttolje og natron. Hun blander det bare i en skål og har det stående på badet der det er varmt og godt, slik at det holder seg flytende. Så tar hun en dæsj på størrelse med en femkroning i håndflaten og gnir inn i hendene før hun tar det på under armene og lar det tørke i noen minutter. Tidligere så har jeg vegret meg når hun har spurt meg om å sjekke om det lukter svette av henne, og var veldig skeptisk denne gangen også, men der var det ingen lukt! Og da hadde hun vært 9 timer på jobb først. Så jeg er frelst ihvertfall og skal gå til innkjøp med engang! 😀

 5. Glamella

  juli 23, 2014 at 11:08

  Hvilken kokosolje er det best å bruke for hud og hår da? Er det den Cocosa som også kan brukes til matlaging dere bruker da?

  • Tove Eggen

   juli 23, 2014 at 12:40

   Så ren som mulig er absolutt best, Cocosa ja. Ellers finnes det økologiske hår/hudprodukter som fra Krem Fresh som er ekstra gode (men ikke i maten da).

 6. Linn

  august 9, 2014 at 20:33

  Jeg drikker kaffe med Cocosa hver dag. Steker og baker med den. Bruker den i melken og smoothien til ungene. Fjernet skurv i hodebunnen på toåringen, smurte inn mannen når han var solbrent. Leppepomade osv osv.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.