iknowthatmagazine.com

BEDRE SELVTILLIT PÅ 2 MINUTTER!

En av grunnene til at jeg ville starte iknowthatmagazine.com, var for å kunne stå helt fritt til å skrive om mote og makeup, på en måte som ikke skulle oppfordre til dårlig selvtillit.

Vi tar bevisste valg om å aldri skrive om slanking for å «se tynn ut», eller sminke seg for å «bli vakker». Og selv om det kan virke som om vi overdriver bruken av tekster som bekrefter at «Dette er en morsom og fin sminke eller antrekk, MEN det er ingen MUST å gjøre det akkurat sånn» – er fordi så alt for få andre gjør nettopp dette.

Så da vil vi heller være ekstra sikre på at en hver jente som tar turen innom iknowthatmagazine.com kan føle seg glad, le litt, lære litt og bli bedre venninne med sin egen kropp og selvbilde.

Dette er et prosjekt som står veldig nært hjertet mitt, og noe jeg jobber mye med «bak kulissene» for å forhåpentligvis kunne gjøre og engasjere mer blant kvinner, spesielt de yngre – men igjen, i alle aldre.

Jeg har tidligere vært interjuvet på TV2 angående både «Tjukk-snakking», som du kan se HER og plussize-modeller vs tynne modeller som du kan lese om HER

Nå skal det sies at jeg ikke alltid har hatt verdens største selvtillit når det kommer til kroppen min, og det er helt lov og fair å være litt frustrert en gang i blant.

Men det som ikke er ok, i min bok, er å påtvinge kroppsskam gjennom media, så vel som i vennegjenger. 

Det er lov å være fornøyd og det er lov å være misfornøyd, men det sier seg kanskje selv hvilke av de to som fører til en mest positiv hverdag.

Jeg har dager hvor jeg ser meg selv i speilet og regelrett ler: «Wow, nå så du ut som et takras frøken Eggen!» – og så går jeg videre med dagen min, for det har virkelig ingen ting å si at jeg ser ut som et tak som raser sammen.

Jeg får fortsatt levert barna på skolen, jobbet, møtt venner, kost meg i armkroken til mannen, ruslet en tur på stranda, gått i matvarebutikken og sittet i bilkø. Ingenting stopper opp på grunn av hvordan jeg ser ut.

I tillegg er det jo også bare ekstra gøy de dagene jeg ønsker og har tid til å dra på meg favoritt jeansen med en vintage bluse som i dag for eksempel. Men sminka får vente til en annen dag 😉

bedre selvtillit (640x400) photo 1

 

I dag kom jeg over denne videoen av en av mine favoritt-komikere fra blant annet TV-seriene Saturday Night Live og Parks and Recreation, nemlig Amy Poehler – og den gir virkelig et perfekt kort og presist svar på så mye av det jeg føler selv:

På et tidspunkt er det viktig å infinne seg med, som Amy sier over, at vi har så mye å være takknemmelige over når det kommer til kroppen vår, både på utsiden og inni, at å klage og bekymre seg over at utseendet ikke passer 100% inn i den snevre malen som er nåtidens «ideal», blir litt tullete.

Igjen, det er fult lov å tenke: «hmm, nå syns jeg huden min var litt vel full av sorte ormer, jeg tror jeg vil se om jeg kan gjøre noe med det» eller «I år har jeg lyst til å kose meg med sesongens trender og virkelig føle meg fin». Det er bekymringen jeg vil bli kvitt – hos alle og en hver.

Hva syns DERE? Hva burde kvinner gjøre for å bli hakket mer glad i seg selv og hvor stort ansvar har egentlig media (reklame og film inkludert, så klart).

Kjør debatt! 🙂

Ps: Smell denne opp ved siden av speilet hvis i tvil:

 

hvordan kle seg etter kroppsform

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Sonja Durand

  april 25, 2014 at 07:22

  Fint skrevet, Tove. Jeg skulle ønske jeg hadde et enkelt svar på hvordan kvinner skal føle seg bedre i sin kropp. Som terapeut hadde svaret blitt altfor lang og komplisert, hehe, yrkesskadet:)
  En ting vi kan vite fra undersøkelser, er at menn ikke er så opptatt av kropp og sminke som vi tror. De liker det naturlige, ignen liker de samme kroppsfasongene (noen liker slanke andre mer fyldige) men jeg tror at hvordan de føler seg sammen med en kvinne betyr mye, mye mer. Og vi vet jo at har vi det bra med oss selv, har vi det bedre med andre:)
  En annen ting som har hjlupet meg, er å bruke kroppen. Jeg skal ikke «preache» om hvor ofte du bør trene osv. Men, etter at jeg begynte med yoga og oppdaget kroppen min på en annen måte, føler meg sterk, oppdager hva den kan og ikke kan uten å dømme (ja, jeg øver meg på det:) så synes jeg kroppen min er flott. Den forteller meg hva status er, hva jeg trenger, hvordan jeg kan ta vare på den. Kroppen min bryr seg ikke om cellulitter og tørr hud, den bryr seg om den trives og blir tatt vare på, med mat og søvn og enkle ting som det.

 2. ~Lin

  april 25, 2014 at 14:04

  genialt innlegg og frøken Amy var fantastisk -note to self å se flere av hennes vidoer.

  det er veldig vanskelig å si til alle de som er yngre at ting blir bedre og til de som er litt voksnere så er de vel kanskje litt mer laid back og litt mer klar over at man ikkje må være perfekt.
  Og det er ikkje noe poeng i å være perfekt,det perfekte imperfekte er mye bedre, satse på å være unik enn en av flokken:)
  Finne seg selv uten å nødvendigvis teste ut alle fillers og nip and tucks og lage hull i absolutt hver eneste kroppsdel .det kan man jo gjøre om man vil,men gjerne tenke seg bittelitt om først. Ellers vil eg gjerne si noe Cameron Diaz sa i et intervju

  Når du vil endre noe permanent ved degselv enten for egen del eller for mannen din sin del så husk at det er for evig og det er lenge og du kan ikkje få det tilbake om du skifter smak, skifter mann eller plutselig liker noe helt annet da e det for sent.
  Så tenk deg godt om før du gjør noe -for evig

 3. Rikke

  april 25, 2014 at 22:08

  Tenk om flere magaziner hadde skrevet sånn som dere gjør! Da tror jeg mange ville hatt det langt bedre med seg selv 🙂 stå på! Rikke

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.