iknowthatmagazine.com

VI DIGGER: CALA & JADE – VÅRENS FINESTE VESKER!

Første gang jeg så veskene fra Cala & Jade i 2009 falt jeg pladask. Vi snakker kjeven droppet og munnen samlet seg med…ja, du vet.

Det er jo ikke så ofte man finner vesker som faktisk er nyskapende og som skiller seg ut på den mest fantastiske måten, men Cala & Jade gjør nettopp dette.

At de i tillegg er norske, gjør også merket ett hakk bedre – dette trenger vårt moteutsultede langstrakte land!

Cala & Jade er spesielt kjent for bruken av Kelim-tepper på veskene sine, og ikke overraskende nok ble det sporenstreks en lang venteliste på flere av veskene fra den første kelim-kolleksjonen deres.

Denne sommeren blir endelig en ny kolleksjon tilgjengelig, og den er virkelig perfekt til alt fra storbyferier, late dager på stranda og så klart – festivaler. Det blir ikke mer hippie-chic en dette.

Materialene i veskene er en kombinasjon av mykt, italiensk skinn og vintage kelim-tepper, som gjør hver veske helt unik.

photo

Jeg prøvde å pønske ut en plan for å snappe med meg denne deilige vesken under Gambit sin visning av høsttrendene for 2015/2015 – bare SE på den da!

En hybrid mellom stilrent og bohemsk.

Kolleksjonen er et samarbeid med «teppedronninga», Celine Maktabi og etter stor forespørsel er den nye kolleksjonen utvidet til fire modeller.

«Vi synes det er utrolig spennende å samarbeide med andre aktører både i og utenfor den norske motebransjen, og det er fantastisk å jobbe sammen med Celine igjen. Mønstrene i teppene er ofte geometriske, begrenset av veveteknikken, noe som passer utmerket sammen med Cala & Jade sin arkitektoniske stil.»

– sier Tina Skaar, daglig leder i Cala & Jade.

I tillegg til Cala & Jade sine signaturmodeller Gumma og Gumini, inneholder kolleksjonen også merkets nyere modeller Luini og Batu.

Tidløse og unike vesker

Produktene til Cala & Jade er stilrene med grafiske snitt, spennende materialvalg og fokus på funksjon. Merket sier selv at Cala & Jade-kvinnen er en kombinasjon av hard og myk.  Cala er den feminine, originale og myke kvinnen, mens Jade representerer den mer lekne, androgyne kvinnen. De inspireres av arkitektur og rene, skandinaviske linjer og produktene produseres i italiensk kvalitetsskinn med tradisjonsrikt håndverk.

«Hvert kelim-teppe som brukes i kolleksjonen er vintage og vevet for hånd. Hver veske vil derfor være helt unik. Det ligger mye håndverk og tradisjoner bak, som gjør veskene til tidløse skatter.»

– sier Celine Maktabi.

Cala & Jade selges i flere profilerte butikker i Norge og igjennom egen nettbutikk på www.calajade.com

Er det flere som har lagt sin elsk på disse veskene allerede?

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Sonja Durand

  april 23, 2014 at 10:29

  Jeg synes Cala&Jade er kjempefine, jeg likte nok de litt mer stilrene fargene fra i fjor, men disse er absolutt kule og litt annerledes. Synes det er kult at norske designere har fått slik suksess for god design og gode varer.

  • Tove Eggen

   april 24, 2014 at 11:43

   De var veeeldig fine i fjor også, helt enig! Sier ja takk til alle jeg, må bare finne meg en rik tante (for å være politisk korrekt) først! Haha 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.