iknowthatmagazine.com

HETT TIPS: NATT TIL 17!

Jeg er nesten helt sikker på at minst 50% av dere nå tenker at det ikke er Mai-måned enda og at det er alt for tidlig å planlegge hva man skal gjøre natt til 17, eller hvilken fest man skal gå på.

Men Veronica og jeg var så heldige å kapre billetter til førpremieren av den nye norske filmen, som heter nettopp Natt til 17, så da må vi vel nesten fortelle hvordan filmen var. Du vet, dele på godene, share the welth- etc, osv, o.l.

10173388_620992997968872_438346795_n

Det er kvelden før kvelden og de 15-år gamle bestevennene Sam & Amir har bestemt seg for at denne kvelden skal bli legendarisk. Gutta har kjent hverandre hele livet og ser på hverandre som brødre, men vennskapet settes på prøve da Amir bestemmer seg for å ha tilbake sin eks-kjæreste Thea. Det han ikke vet er at Sam er i ferd med å bli sammen med henne. Når dette går opp for Amir utløser det en kraftig sjalusi, som igjen fører til mye trøbbel for Sam. Vi følger ungdommene fra tidlig morgen, gjennom den dramatiske natten og inn i morgentimene til den 17. mai. Kan Sam og Amir tilgi hverandre, eller er dette slutten på vennskapet deres?


Regissøren har virkelig klart å fange energien og spontaniteten fra ungdomsårene, og filmen dekker de fleste intriger man opplever som ungdom, uavhengig av tidsepoke.

Om du selv har løyet for foreldrene dine og lovet at du ikke skal ha fest når de er bortreist, eller om du har sagt at du bare skal sitte hos noen venner mens du egentlig skal på en fest der det florerer av alkohol og rusmidler, er det stor sannsynlighet for at du kjenner deg godt igjen i filmen.  Skuespillerne i filmen kommer «rett fra gata» og har fått lov til å spille på egen personlighet fremfor teateralsk oppbygging av manus. Dette bidrar til at filmen føles så ekte at selv jeg følte at jeg var midt oppi det hele og var nødt til å gjemme hodet i hendene ved et par anledninger.

Alle vet at ungdomsårene kan være vanskelige (Det kan forsåvidt i aller høyeste grad voksenårene være også). Man streber med å finne seg selv, finne ut hvem man er og finne trygghet i omgivelsene. Man vil så gjerne være god nok, passe inn og være en av de kule – og det resulterer ofte i drama, kjærlighetssorg, intriger, krangling med både venner og foreldre, tårer, latter og mye lærdom. Naive foreldre som egentlig vet hvordan ting ligger ann men som likevel gir etter, løgn og intriger -alt er gjenskapt i Natt til 17.

Filmen hadde premiere Fredag 04. April, og kan nå sees i en kino nær deg.
I mellomtiden kan du kose deg med traileren her hos oss:

Comments

comments

Nastaran ler høyt, snakker høyere og fyller hele rommet -med både kropp og karisma. Hun glemmer ofte at døgnet kun består av 24 timer, og forsøker stadig vekk å finne kreative løsninger på hvordan hun kan redde verden. En håpløs romantiker som har sett altfor mange Disney filmer der prinsessen blir reddet av en prins, noe som selvfølgelig har påvirket virkelighetsoppfattelsen og sørget for skyhøye krav til menn. I tillegg til å skrive for Iknowthatmagazine, driver hun plussize-bloggen CurvesAndI.com, er superkvinne på deltid og dagdrømmer på heltid.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.