iknowthatmagazine.com

THIGH GAPS: Er det sånn kvinner skal se ut???

Den amerikanske kjeden Target, som selger alt fra mat til klær, kosmetikk og ting til hjemmet, har nylig reklamert for deres bikinier – med deler av modellene sitt underliv regelrett klippet ut i photoshop.

Jeg blir helt skremt, jeg!! Er det slik vi kvinner skal se ut?

Hvilke signaler gir det til våre unge jenter som vokser opp nå? Nå skal det sies at Target beklager at photoshoppingen ble litt overdrevet – det ser ut som om noen har klippet bort skrittet med saks.

Men, de beklager jo ikke det de hadde tenkt å gjøre, nemlig å faktisk lage et thigh gap på modellen.

Thigh gap har visst blitt et eget fenomen på mange nettforumer.

Da jeg googlet thigh gap var det første treffet jeg fikk opp: «How to get a thigh gap». Dette er tydeligvis det nye unge jenter streber etter….og hvilke signaler gir vel ikke reklamebransjen, når de fremhever akkurat dette? De vil normalisere et fenomen som i utgangspunktet ikke er normalt!

Vi har skrevet mye om kroppsbilde og påvirkingen fra media her på Iknowthatmagazine , og dette er nok et hjertesukk over hva vi må leve med av forventninger.

Vi er alle skapt ulikt, noen er naturlig slanke og vil kanskje ha antydning til mellomrom mellom lårene, mens andre har litt mer runde former. Vi kvinner skal jo ha fett på nettopp disse stedene, rumpe og lår. Og for de aller fleste er det uoppnåelig å ha en thigh gap, for ikke å si – hvorfor skal vi gå med på at det er det som er penest? Hvorfor skal vi gå med på at trender skal avgjøre om du liker deg selv eller ikke?

image

Så selv om disse bildene for meg fremstår som latterlige, fordi de er så overdrevne, så finnes det tusenvis av bilder som er photoshoppet, der det ikke er like tydelig at de er manipulerte – og det er dessverre de vi blir påvirket av.

Så CUDOS til den unge sangerinnen Lorde, som la ut et uretusjert bilde av seg selv på Twitter, etter at noen hadde retusjert henne, med undertittelen «flaws are ok» – for en klok jente!!
image
(photo: news.com.au)

Hva mener DERE? Føler dere på presset fra medie- og reklamebransjen?

Comments

comments

Sonja Gundersen Durand: Det har blitt sagt mang en gang at Sonja passer så godt som terapeut og som yogalærer, fordi hun har et så rolig og vennlig vesen. Merkelig da, kanskje, at hun har fått så store problemer med å sove om natta. Typisk eksempel på kvinner i dag, muligens? Hun har lyst til å gjøre alt, særlig dersom det omhandler skole eller reising....eller jobb...eller yoga...eller.....:-) Så nå har hun også blitt nyklekket moteblogger og artikkelskribent, for diktene hun skriver blir man ikke rik av:-) Blogger på www.sonjadurand.com

4 Comments

 1. Maria Terzan

  april 8, 2014 at 11:39

  Når jeg var i NY var dette på nyhetene – vi handlet på Target der borte og det er jo en kjempestor kjede. Pinlig med så sløvete arbeid. Og i det hele tatt, helt tragisk at de føler de må gjøre dette… MEN kan det hende det er en liten protest? For alle kan jo se at det her er helt tullete dårlig redigering. Selv en på 10 år klarer bedre i dag…Men men…det ble i hvert fall en veldig stor sak på alle morgenprogrammene der borte. Tenk at du skulle nevne det nå 🙂

  • Sonja Durand

   april 8, 2014 at 13:06

   Enig i at det er trist at de må gå til det steget…som så mange andre kjeder og designere. Det ble jo i grunnen en parodi, hele greia, men det er allikevel alvorlig når man tenker på at det sitter noen ved en PC og bestemmer hva unge kvinner i dag skal like eller ikke like ved seg selv…

 2. Maria Terzan

  april 8, 2014 at 11:41

  Syns forresten armene var minst like ille…

 3. ~Lin

  april 8, 2014 at 16:24

  sikkert meg det er noe feil med,men eg klarer ikkje se sånt lengre -altså eg er blind for det,men så er eg vel kanskje for gammel til å ha så hangups på kropp også. Mesteparten av preset legger folk på segselv.
  FØR vare det ingen som inbildte seg at de måtte se ut som plakatene, de var for å vise bikinien, jeansen toppen etc ikkje for at du sku få et slag i trynet på at du ikkje ser sånn ut.
  Beklager men eg tror dette henger sammen med det su skrev for en tid tilbake -at vi får angst fordi vi mangler bjørner og kriger og sloss med/i og vi har for MYE tid på nettet og i media og er for egosentrete til å sette pris for forskjellene og for opptatt av å være lik,men ikkje for lik seøvsagt for da er vi jo ikkje bedre enn andre og DET må vi være så klart.
  Herlighet for et press folk legger på segselv hele døgnet

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.