iknowthatmagazine.com

SÅNN FIKSER DU SMINKEN NÅR DU HAR DRITI PÅ DRAGET

Du digger sminke, men ok – så er du kanskje ikke makeup-artist. Og hvis du lover å ikke si det til noen andre, så kan jeg fortelle deg at selveste undertegnede også kan gjøre feil. Opp til flere ganger. Om dagen.

I KNOW!

Men nok om det.

Sminke er jo ikke tatovering eller direkte skadelig på noen som helst måte, så det er helt OK å gjør feil – så lenge vi fikser på dem, vel og merke.

For noen ganger lurer jeg litt på om a) personen på bussen ikke ser at halve øyeskyggen ligger på kinnbenet eller b) personen så det, vet det, men gadd ikke gjøre noe med det.

Uansett, de fleste tabber er heldigvis og selvfølgelig enkle og rette opp i, så her er min geniale artikkel-serie om hvordan du redder sminken din etter at du har driti på draget (ja, nå har jeg brukt det ordtaket to ganger i samme sak – og jeg overveier sterkt å føre det tilbake i dagligsamtalen også) (så det så).

Og vi begynner med:

ØYESKYGGE SOM DRYSSER

For det første – enten er øyeskyggen dårlig, kosten eller påføringsteknikken feil.

Når vi bruker mørke skygger er det viktig å først jobbe skyggen godt inn i kosten, som gjerne kan være dome-formet (de holder bedre på produktet), jobb litt av på bakhånden først slik at du ikke bruker for mye om gangen og klapp skyggen lett på lokket først. Jobb deretter i sirkulære eller vindusvasker-bevegelser for å jobbe ut skyggen.

Hvis skyggen er av dårlig kvalitet vil den drysse nesten uansett hva du gjør – spar deg selv for tid og frustrasjon; kjøp en ny øyeskygge!

Harde, flate koster bruker jeg på mørke øyeskygger kun når jeg skal tegne opp noe veldig presist og da bruker jeg kun tuppen på kosten, eller kremøyeskygger så klart. De kan også være fine under øyet, men igjen bruker jeg kun tuppen og på lyse øyeskygger kan man bruke dem som man vil.

collage_produkter_p_497805b

Har du vært uheldig og det har drysset litt, tar man først pudderkosten eller en viftekost og veldig forsiktig koster fra nesen og ut UTEN å dytte kosten på huden. Kun overfladisk.

Hvis du fortsatt har rester i huden er den enkelste måten å fjerne det på å bruke foundation-kosten, uten å tilføre mer foundation, som et viskelær og forsiktig jobbe over området til du ser at øyeskyggen er borte.

Er du fortsatt mørk i huden, er det beste å ty til en våtserviett, fjerne sminken fra det tilsølte område og legge ny foundation/concealer/pudder over.

Hvis du ALLTID sliter med at øyeskyggene drysser, sminker du bare øynene før du sminker huden. Da er det bare å bruke en våtserviett eller sminkefjerner på bomullspad etter du har sminket ferdig øynene, og rense hele huden fri for sminkesøl 😉

ELLER så kan du legge et tykt lag med gjennomsiktig pudder under øyne, fra kinnbenet og opp til der hvor øyevippene slutter. Dette har du sikkert sett noen gjøre, meg selv inkludert, og det fungerer utmerket. Øyeskygge som drysser fanges opp av pudderet, som man enkelt koster bort når man er ferdig med øyenen – og foundation/concealer ser fortsatt like fin ut.

collage_3_595_jpg_497800b

Har du et supertriks når det kommer til sminke som drysser og HVILKE sminkefeil vil dere ha mer info på hvordan man fikser?

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Rikke

  april 9, 2014 at 06:47

  Ord å leve etter detta!

 2. Lise

  april 10, 2014 at 13:07

  Hei!

  Trenger sårt tips når det kommer til øyne som er ulike!
  Det ene lokket henger en del mer enn det andre. What to do? Er det i det hele tatt mulig å sminke det til å se mer likt ut, eller er det lost case? Haha.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.