iknowthatmagazine.com

DERFOR VIL DU HA 4G – ENKELT FORKLART!

Det er tre ting her i verden som irriterer meg mer enn noe annet; Bilkø, Tregt internett og Dårlig dekning.

Altså, jeg blir fysisk dårlig av det.

Nei, jeg er ikke typen som da setter meg tilbake, slapper av og finner på bedre ting å bruke tiden min på.

Jeg tar av ved første avkjøringsrampe i jakt etter finurlige bilveier som tar like lang tid til slutt, prøver å lure internettet til å gå fortere ved å trykke på ALT samtidig og bedriver en form for febrilsk linedance – i håp om å få bedre dekning.

I Barcelona, hvor jeg bor, er de to siste problemene uutholdelige.

Nettet er alltid treigt, spesielt etter kl 20 (?) og mobildekningen i leiligheten fungerer på visse avsperrede områder jeg ikke kan bevege meg en centimeter ut av hvis jeg vil fullføre samtalen.

Jeg setter meg som oftest bare ute for å bli mindre irritert.

For noen måneder siden begynte det spanske telefonselskapet mitt å lokke med noe nytt og magisk som het 4G.

Dobbelt så raskt nett, streame video på alt fra trikken til fjellet, dekning selv om du graver deg ned på stranda og første pri på de gode åpne linjene til selskapet

«Pøh – når noe virker for godt til å være sant, så er det vanligvis det. Orange skal ikke få noe mere penger av meg nå!» – var resonnementet mitt, så klart.

Om mulig, så ble nettet mitt, på 3G, enda treigere enn før.

Men så, helt ut av det blå – og ikke spør meg hvorfor (jeg er redd for å spørre telefonselskapet i frykt om at de tar det bort) så har jeg FÅTT 4G!

Ikke alltid, men på visse steder og det har visst en logisk forklaring – men jøjje meg, her snakker vi faktisk hastighet!

Jeg trenger ikke lengre febrilskt lete etter en åpen Wifi for å sende mailer, laste opp bilder på Insta’n, se youtube-videoer og andre livsviktige ting – hurra!

Ja, jeg vil tørre å påstå at trangen etter å slenge telefonen i bakken/veggen/do har gått ned med 90%* (*ikke vitenskapelig bevist) – noe som gjør denne jenta en happy camper, og LANGT hyggeligere å omgås. For alle andre.

Det jeg prøver å si er at, for en gangs skyld, så har vi en teknolgisk oppgradering som FAKTISK utgjør en forskjell! Ikke bare en ekstra app eller omrokkert design som forvirrer livskitet ut av teknologi-amatører som meg (ja, jeg vet – sjokkerende, ikke sant?).

Og man skal absolutt ikke se bort i fra at bedre dekning kan få oss ut av en del kinkige sitiuasjoner, selv om jeg personlig kunne blitt satt i en hver situasjon, kinkig eller ei, med hvem som helst i Skærsgård-slekta selv!

Annonse

Jeg kan ikke være den eneste som fortvilet har prøvd å få nattahistorie-videoen i gang, når det er det eneste en urolig unge vil se før legging. Og en hakkete «Twi…wi..i…n..nk…k…kl…le little sta…r…r…r» just aint doin’ it!
Telenor har jo hatt 4G i Norge lang lengre enn hva Orange har i Barcelona, og det fikk jeg virkelig merke i romjula.Jeg tar jo aldri helt ferie, må vite, og jobbet med tunge server-systemer for jobben hvor man må laste opp mye info, i tillegg til at jeg lastet opp sminkevideoer på youtube-kontoen til iknowthatmagazine.com.Sistnevnte videoer tar vanligvis mellom 3-5 timer (!) på standard nett. Men i romjula, på hytta (!), på Trysil (!!) tok det 45 minutter! Crazybananas! Jeg vurderte faktisk (og vurder fortsatt) å bare flytte til Trysil for å spare arbeidstid…haha…true story.
Tydeligvis driver Telenor (som familien her i Norge bruker) å utarbeider 4G i distriktene, og spesielt innendørsdekning, slik at dere heldiggriser kan sitte der midt ut på vidda med langt bedre internetthastighet, enn jeg i har i storbyen Barcelona. Der har vi det nemlig bare på mobil….fml.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Kristine

  april 3, 2014 at 23:23

  haha, kjenner meg sånn igjen!

  Etter jeg flyttet til Frankikke har mobil nett vanene mine endret seg drastisk. Ikke fordi jeg trenger å bruke apper og nettet mindre, men fordi det ikke finnes dekning noe sted. Når du først er tilkoblet et wifi, så er det somregel utrolig tregt.. De første par ukene med Fransk nett var uutholdelige, ikke kunne jeg surfe face eller insta mens jeg sto i den ofte 10 min lange køen på Casino, eller streeme musikk når jeg var ute å løp med mobilen, eller satt i parken med venner. Nå etter snart 9 mnd har jeg endelig vent meg til, og akseptert, at det tar gjerne et par minutter, eller 10, og få lastet ned en snapp, eller at alt av musik må lagres på telefonen til en ver tid, og at optateringer av diverse profiler kun funker når man sitter på balkongen, gjerne med et glass hvitvin i hånden.. 😉 .. for der kan jeg koble meg må hotsoptten jeg lager med Mac’en, for ikke tro at student bygget jeg bor i har wifi.. Nei, sånt tull driver de tydelig vis ikke med her.. 😛
  Haha, for håpe det kommer 4G hit også snart.. Har sett litt reklame for det, så nå venter jeg med spenning på å se hvordan det blir 🙂 Kansje kan jeg optatere insta på veg til skolen snart? 🙂

  • Tove Eggen

   april 3, 2014 at 23:28

   Åh, jeg vet så godt hva du mener! Jeg flytta fra Norge for 5 år siden så jeg trodde det var helt normalt – så fikk helt sjokk da nettet på fjellet i Norge med 4G var raskere enn det jeg hadde i min egen leilighet i Barcelona! Og de gangene jeg kommer over 4G nå er det som en helt annen verden, massiv forskjell! Krysser fingre for at franskmennene tar til fornuft! Haha 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.