iknowthatmagazine.com

LIVET TIL EN INTERNASJONAL MAKEUPARTIST – SOM ER NORSK!

Norsk mote- og skjønnhetsindustri er langt i fra en stor bransje og det er sjeldent man egentlig ser skjønnhetsreklamer laget av og for nordmenn.

Stort sett er det en eller annen fantastisk amerikans hollywood-skuespiller som forteller at hun er verdt det, med en tydelig dubbet norsk stemme over. Akkurat som om vi tror at Eva Langoria snakker norsk…ha!

Så når det da dukker opp noe som er laget i Norge, av nordmenn – for hele verden, ja da syns man det er litt ekstra stas å være makeupartist. For vi heier jo på våre kollegaer, må vite 🙂

Dette er en av de få norske skjønnhetsreklamene laget de siste årene – du har sikkert sett den allerede da den er ute i disse dager:

Annonse

Makeup-artisten bak denne filmen, Stephan Ulvund Øien, er International Makeup Artist for sminkemerket IsaDora og reiser verden rundt for å undervise, sminke, teste og bistå med å utvikle nye produkter og researche trender.

En grei drømmejobb, kan vi vel få lov til å legge til.

Iknowthatmagazine tok en prat med Stephan, rett før han retter sminkepenslene mot nok en sminketurne som dekker Oslo, Trondheim, Ålesund, Molde, Gøteborg, Malmø, Stockholm, München, Hamburg, Helsinki, Kuwait og Qatar – hei hvor det går, si!

Lurer du på hvordan man blir makeup-artist og/eller jobbe med sitt eget drømmeyrke, så finner du et par gode svar på dette her:

Hvorfor ble du makeupartist?

Jeg ville bli jazz-sanglærer, men begynte å jobbe deltid i klesbutikk i studietiden. Jeg ble fort hyret inn som stylist, og fikk øynene opp for hvordan man kunne påvirke andres oppfatning av noen. Jeg jobbet senere som assistent for Kjell Nordstrøm (Baron von Bulldog ~ Red.Anm) i nesten ett år, og ble hekta på farge. Han tvang meg inn på Art Complexion, og siden har jeg vært hekta på makeup. Men mest kanskje på grunn av min kjærlighet til mennesker, og fortvilelsen over de som ikke tørr å være seg selv mest mulig.

stephan øien eurovision (800x500)

Stephan var makeup-ansvarlig under sist Eurovision finale -sjekk flotte Bonnie Tyler!

 

sminke under eurovision (800x500)

Hva er den beste delen med jobben?

De gangene jeg klarer å vise noen hvordan de ser ut i mine øyne, og jeg klarer å gi noen selvtillitt og mestringsevne. Og de gangene jeg fungerer som en gnist til endringsprosesser eller er kronen på verket de har jobbet så hardt for. Jeg blir veldig lett rørt av folk som mestrer, så da blir det mye grining og mye følelser.

Hva er den verste  delen med jobben?

Reisingen. Jeg har 150 demoer i året over hele Europa, men jeg får ikke sett stort annet enn hoteller og fly. Rett og slett fordi det ikke er tid. Så ofte ber jeg taxien ta en omvei. Familien min har ikke hatt mye penger, så jeg har ikke hatt mye utenlands sommerferier og den slags. De fleste representantene jeg møter vil vise meg Gucci, Prada og Chanel og blir litt paffe når jeg ber om å få spise autentisk surkål. Men jeg har tro på «å reise seg spennende», så jeg har notert hvor jeg vil tilbake.

makeovers stephan (800x500)

Makeovers er en stor del av jobben

Fortell oss om din nårværende stilling i IsaDora – hvordan ser arbeidsuka di ut?

Jeg jobber som en internasional ambassadør for IsaDora, med fordeling 80% Norge og 20% utland. Jeg er tilgjengelig for alle IsaDora sine 47 distribusjonsland. Arbeidsoppgavene mine er mange og veldig varierte. Alt fra demo i butikk, opplæring av personal i alle land, intervjuer, reklamefilmene våre og vip kunder. I tillegg jobber jeg tett med produktavdelingen vår og jobber aktivt med sosiale medier. Jeg er veldig oppfinnsom og kreativ, noe som ikke alltid fungerer godt i budsjetterte rammer. Jeg føler meg av og til som en elefant i en porselensbutikk. Men jeg har også tro på at min måte å være på får fram det beste i alle min kolleger og konkurrenter.

Fortell oss om filmen for Volume & Curl Mascara – ikke så mange norske Makeup-artister får gjøre sånne type reklamer, hvordan var det å jobbe med den? Hva var din rolle?

Jeg har vært ansvarlig for å legge makeupen i våre reklamefilmer siden 2010. Det har alltid vært drømmen å skape noe som er med å forme trendbildet. Noe som også er et ansvar jeg er veldig bevisst på. Jeg jobber tett med IsaDora og regisøren vår Joon Brandt om konseptet for filmene. Kommer med innspill på hva jeg synes er bra og hva vi burde gjøre annerledes. Ellers er jeg ekstremt pirkete på lyssetting, så lysfolkene får alltid kjørt seg når jeg er på sett. Det er så ekstremt viktig for meg at jobben jeg gjør blir rettferdig gjengitt og at det er minst mulig retusj i alt jeg gjør. Det gir også troverdighet til det vi gjør og kvaliteten vi leverer som makeup artister.

volume and curl mascara (800x500)

Ready, Set, Action!

wake me up foundation (800x500)

Fortell oss litt om nye Volume & Curl Mascara

Det er utrolig spennende å få se litt bak fasaden i en tid hvor det lanseres 1-2 mascaraer i året. Produktutviklingen på maskara er kanskje den mest skjerpa av alle produktkategorier. De siste årene har jeg følt meg som en unge hver gang vi har lansert en ny mascara. Volume & Curl er ingen unntak. Jeg har bare kalt den en Push-up mascara. Jeg liker å bruke den på kunder med M til XL vipper og på kunder med lash extentions. Etter min mening er dette en av de mest brukervennlige maskaraene der ute. Lett å ta av med vann, flott for vipper som trenger litt bøy, og gir godt med volume.

Hva er 10 sminkeprodukter du ikke kan jobbe/leve uten?

Dette er faktisk litt vanskelig å svare på akkurat nå. Jeg driver å tester ut høstnyhetene, og jeg har byttet ut flere av mine nåværende favoritter. Men akkurat nå så er de (ikke i noe spesiell rekkefølge):

 1. Color Correcting Concealer nr 32 «Neutral» fra IsaDora.
 2. Tapered Blender – børsten min fra Kicks.
 3. EyeShadow Quartet No. 61 fra IsaDora.
 4. Perfect Contour Kajal alle farger (grunnlaget mitt for all øyemakeup) fra IsaDora.
 5. Wakeup Makeup No. 00 «Fair» fra IsaDora – den er perfekt for å blende inn i alle foundationer for å skape highlight effekter i en krembase.
 6. Volume & Curl Mascara fra IsaDora.
 7. Mineral Translucent Powder i Natural Transparent fra IsaDora – helt fantastisk å jobbe med (finnes ikke i norge dessverre).
 8. Twist-up gloss stick uansett farge fra IsaDora.
 9. Colormatic Eye Pen i «Black» fra IsaDora – perfekt til tightlining av øyet – noe jeg alltid gjør uansett hvem jeg jobber på.
 10. Inliner Kajal i «Blond» fra IsaDora beste kajalen på jord for å ta bort rødheter på våtlinjen
mariann rosa (800x500)

Stephan sminker ofte Mariann Rosa

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. ~Lin

  mars 15, 2014 at 15:53

  Syns han er fantastisk person og så utrolig jordnær -noe man lett glemmer der han kommer seilende med hatt og og perfekte bryn inn i butikken. Han jobber jo endel med VITA og eg har vært på samling med ham.
  Eg elsker jo IsaDora, selger Mye av dette når eg er på jobb og buker det supermye privat. Kun testet på mennesker og ALDRI på dyr er selvsagt en de mest positive tingene, rent bortsett fra at mye av makeupen smashing, makeupartisten er Norsk OG merke er Svensk og IKKJE Loreal -bare det er jo helt genialt 😀

 2. Pingback: Stephan er internasjonal makeup artist for Isadora | Art Complexion makeup-skole

 3. Pingback: VI TESTER: FLASHING VOLUME MASCARA + VINN DIN EGEN! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.