iknowthatmagazine.com

MIN HISTORIE: Selvtilliten som aldri dukket opp…

Min datter på 3,5 år digger å speile seg. Ikke fordi hun er jålete, men fordi hun studerer sitt eget ansikt, og for å øve på nye og spennende grimaser.

Ofte står jeg sammen med henne, titter i speilet å sier: «Hva ser du i speilet»? – «Meg selv,vel», sier hun på en måte bare 3-åringer kan.

Så følger jeg opp med å si at jeg ser en vakker jente, med nydelige øyne, et vakkert smil, og langt fint hår. Men så en dag stoppet jeg opp. Tok meg selv i å stirre i speilet, og spørre: «Hva ser du i speilet, Jeanette»? Intet svar til meg selv…

Bare et tomt blikk.

For hva synes jeg egentlig om meg selv? Ikke mye bra kan jeg fortelle deg.

Jeg har aldri være flink til å gi meg selv komplimenter, men hvordan kan jeg lære min 3 år gamle datter om den gode selvfølelse, når jeg ikke eier et snev av den selv? Jeg må rett og slett begynne å utfordre meg selv litt!

Så, starte jakten etter den gode selvfølelsen og økt selvtillit?

Friskus på tur! Ett av ytterst få bilder av meg med sminke

USMINKET: Friskus på tur! Ett av ytterst få bilder av meg uten sminke…

Den første utfordringen for meg ble å møte verden uten sminke noen dager i uka. Jeg bruker sjelden mer enn maskara og eyeliner, men har til tider mislikt mitt eget ansikt såpass mye, at jeg ikke har hentet posten engang uten å ha på meg sminke!

Det føles ikke godt når min lille 3-åring gnir fingrene over øynene mine og sier: «Vasker av deg sminken jeg mamma. Liker deg bedre uten». En tankevekker der altså.

Først var planen å gå uten sminke en hel uke på jobb. Men det innså jeg tidlig at var altfor tidlig i prosessen å gjøre. Så jeg begynte smått med å være sminkefri i helgene. Når vi var hjemme… Men det kom høylytte protester fra min mann om at jeg måtte ta meg sammen, og møte verden au natural. Så jeg gikk tur i skogen uten sminke. (Skummelt altså! Tenk om jeg skulle møtt på naboen!).

Deretter mannet jeg meg faktisk opp til å gå uten sminke i butikken et par ganger. Jeg sverger på at folk har sett rart på meg – inne i hodet mitt ligner jeg visst litt på Gollum uten sminke, og er overbevist om at alle MÅ legge merke til dette.

Så hva fikk jeg ut av det første steget? Jo, jeg så faktisk hvor godt det var å gå uten sminke noen dager i uka. Og jeg viser datteren min at man kan gå ut døra uten å sminke seg først!

Den andre utfordringen jeg har gitt meg selv er å stå naken foran speilet og studere meg selv. Kanskje noe av det jævligste jeg har gjort noen gang (unnskyld språket).

Man føler seg sjeldent så eksponert som når man står der kliss naken foran et speil og ser hver minste lille (og store) strekkmerke, puppene som har drastisk begynt å finne veien nedover. Alle valkene og områdene som disser (grøss). Nei, dette handler ikke om at: «Jeg kan jo bare slanke meg, og begynne å trene så blir kroppen bra». For jeg har faktisk gått ned 12kg siden september 2013, uten at det har hjulpet så mye på selvfølelsen. God selvtillit og det å være tynn, er (heldigvis) ikke det samme.

Med sminke på. I mine øyne ser jeg "normal" ut med sminke, mens jeg ser syk ut uten

SMINKET: I mine øyne ser jeg «normal» ut med sminke, mens jeg ser syk ut uten…

Denne utfordringen handler først og fremst om at jeg skal lære å akseptere kroppen min slik den er, og begynne å finne små ting ved meg selv som jeg liker. Jeg har ikke kommet så veldig langt med akkurat denne utfordringen enda, men forandring tar tid. Spesielt når den skal skje innenfra.

Men hvorfor er det slik at vi kvinner skal være så utrolig selvkritiske hele tiden? Er det den fordømte Janteloven? Og alle de syltynne og retusjerte kvinnene vi blir eksponert for i media hele tiden? Begge deler spiller nok en stor rolle i hvordan vi ser på oss selv. Men til syvende og sist er det kun én person som kan gjøre noe med det. Og det er DEG SELV!

Derfor vil jeg så gjerne ha med alle våres flotte lesere på et lite prosjekt:

Hver dag skal man se seg selv i speilet og si minst 3 positive ting om seg selv (Er du ekstra tøff gjør du dette naken foran baderomsspeilet).

Jeg begynner: Jeg har pene øyne, jeg liker hårfargen min, jeg er positiv.

Nå er det DERES tur! 🙂

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

9 Comments

 1. Mona

  mars 4, 2014 at 20:23

  Jeg er med! Trengte virkelig en spark i røven, for å si det på den måten, nå 🙂

  • Jeanette

   mars 4, 2014 at 20:28

   Så bra 🙂 Vi kvinner må virkelig bli flinkere til å se oss selv i ett positivt lys!:)

 2. Sonja Durand

  mars 4, 2014 at 22:20

  Nydelig og ærlig, Jeanette!!
  Jeg er vakker, jeg har fine former og jeg har en personlighet mange føler seg vel i nærheten av.
  Ja, det er viktig ¨å gi seg selv anerkjennelse. Hva ville vi f.eks sagt til et venninne? Kan vi være like rause med oss selv? Det er ihvertfall noe vi er tjent med å trene på:)

  • jeanette

   mars 5, 2014 at 18:13

   Tusen takk Sonja! Og flott at du også tør å si noen positive ting om deg selv!:) Ja vi kvinner er veldig flinke til å gi komplimenter til veninner, men veldig sjeldent til oss selv! Det må vi bli flinkere til!:)

 3. Rikke

  mars 5, 2014 at 13:40

  I dag fortalte jeg meg selv at jeg har fine øyne, er omtenksom og rumpa mi er ikke så værst heller. Lol, litt rart å si det høyt, men føltes veldig godt fordet…….

  • jeanette

   mars 5, 2014 at 18:16

   Så bra Rikke!:) Ja er det ikke litt godt å skryte av seg selv litt, og gi seg selv komplimenter?:) Det bør man gjøre hver dag!

 4. Veronica

  mars 5, 2014 at 19:33

  For en flott og ærlig artikkel <3 Du er tøff, og jeg er sikker på at det er mye fint å si om deg <3 Kjenner meg esktremt godt igjen, og jeg har faktisk turt å gå på butikken uten sminke, men jeg skal si deg jeg følte det samme som deg, at alle stirret..Mye å lære av det du skriver gitt, skal starte fra i morgen med å si 3 positive ting til meg selv, naken i speilet 😛

  • Jeanette

   mars 7, 2014 at 11:05

   Takk Veronica!:)
   Vi trenger alle å være litt mer positive mot oss selv 🙂 Jeg vet ikke hvor tøff jeg føler meg, men håper jeg etterhvert blir mer selvsikker og komfortabel i min egen kropp 🙂

 5. Pingback: VI FEIRER BÅDE DEN STERKE OG DEN SÅRBARE KVINNEN! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.