iknowthatmagazine.com

TRENINGSLOGG UKE 8: UKES-MENY FOR LCHF

Oh yes! Vekta i morges viste 104.90, som betyr at jeg har gått ned over 10 kilo de siste 7 ukene og jeg går nå inn i min åttende uke.

(Les intro om vektnedgangen min hvis det er første gang du leser loggen HER)

Målet mitt fra jeg begynte 6 Januar i år, var å gå ned 20 kilo i 2014 ved å legge helt over til LCHF-kosthold og trene kontinuerlig for å styrke ryggen min som jeg har hatt prolaps i de siste 4 årene.

At jeg kommer til å nå det målet, er det liten tvil om nå – men at livsstilsendringen min skulle gå SÅ bra som den har gjort, er jeg gledelig overrasket over.

20140106-115040.jpg photo 5

Siden 20 Januar har jeg stort sett vært på reisefot mellom Barcelona hvor jeg bor, og Oslo hvor jeg jobber – samt en tur til København for Fashion Week.

Denne uka har jeg løpt mellom jobbmøter, pressemøter, produktlanseringer, venninner med nye babyer, kaffebesøk, familiemiddager og klesbefaring for fremtidige stylingvideoer.

Jeg har dermed ikke fått trent i nærheten av så mye som jeg skulle ønsket, men til gjengjeld har jeg hatt veldig aktive dager, i motsetning til å sitte med ræva planta i en kontorstol 10 timer om dagen som vanlig.

At vektnedgangen min dermed kommer fra LCHF-kostholdet, er det ikke vanskelig å forstå.

photo 4 (1)

Jeg prøver å få i meg tre måltider om dagen, men jeg er ikke så veldig sulten av meg om morgningen og jeg prøver å spise når jeg faktisk er sulten istedenfor. Det her med å få i gang forbrenninga bruker jeg ikke tid på – den er tydeligvis i gang! haha 😉

Generelt så tenker jeg veldig lite på mat og vektnedgang – bortsett fra når jeg skriver disse loggene og når noen spør meg om det. Jeg bare lever, elsker, jobber og holder meg til det som er sunt for meg. Veldig deilig, i motsetning til da jeg gikk på Grete Roede (som jeg for all del gikk ned 15 kilo på) hvor jeg tenkte på mat og kalorier HELE føkkings tiden.

Jeg drikker så mange kaffe-latter på h-melk som jeg vil, og tar meg mellommåltider når jeg er sulten, uten å være bekymra for det.

Det er klart at kaloriinntak og energiforbruk må være i korrekt balanse for å oppnå vekttap, men dette virker som bare skjer naturlig nå som jeg har kuttet ut karbo.

Når vi sier at vi har kuttet ut karbo, betyr ikke det at vi ALDRI får i oss karbo. Man burde har cirka 25 gram karbo om dagen i begynnelsen, og å øke til 50 gram etter en måned eller to er helt ok. Karbo får vi fra salat og grønnsaker spesielt, og disse er vi ikke «redde» for. Men den første uka er det aller best å spise kun rent kjøtt, egg, bacon, kylling, fisk, creme fraich, smør etc for å komme i Ketose.

Enkelte dager har jeg også spist ute hvor det sikkert har vært tilsatt sukker i en saus eller dressing. Da kjenner jeg det på formen, blir gazy, litt dårlig, litt hodepine og vondt i magen. Men så lenge det ikke skjer med alle måltider, hver dag i flere dager er det ikke et problem – man faller ikke av vogna eller no – så det er bare å peise på videre 😉

I tillegg har jeg spist helt nydelig mat – så det er virkelig ikke synd på meg, eller vanskelig å følge:

 

MANDAG

Brunch: Devil Eggs (NammeNamm!)

Middag: Krabbesuppe og Kjøttgryte

Kveldsmat: Blåmuggost og to skiver pære (jeg har introdusert litt frukt et par ganger i uka – men ikke de søteste som mandarin. Jeg prøvde det og fikk så vondt i magen av 5 skiver at det virkelig ikke var verdt det! Alt for mye sukker for denne dama…)

Snacks i løpet av dagen: 2 Babybell ost

TIRSDAG

Brunch: Kembo-salat med kylling, fetaost, permesanost og annet salatsnadder fra Sunt-Salateri på nydalen (Jobblunsj på Egmont). Klarte bare spise 1/3.

Middag: Pappas fantastiske hjemmelagede fiskesuppe med MASSE laks, chili og fløte. NAM!

Ettermiddagsmat: Resten av den nydelige salaten fra brunch.

ONSDAG

Brunch: Kembo egg og bacon sandwich – tynn skive lavkarbobrød med masse bremykt lett stekt i panne, tre skiver Norvegia, tre baconskiver, speilegg, to baconskiver, 1 skive Norvegia, to baconskiver, Speilegg + salt. HIMMELEN!

Kosekveld: Blomkål, holiday dip på Seterrømme, Baconcrisps, Pistachnøtter, Vaniljekesam og Blåbær. – Jeg var ikke så veldig sulten, men hadde min månedlige og var i snackehumør. Så da ble det LCHF-snacks til middag! HEEEElt innafor…haha

Dessert: Halv Atkins Chocolate Peanut Caramel Bar

TORSDAG

Frokost: Eggerøre, Bacon, Salat og Aioli på Bølgen & Moi (Jobbfrokost).

Ettermiddagsmat: To lavkarboskiver med Jubelsalami, Majones, gulost og smør.

Middag: Hjemmelagede kjøttkaker, brun saus og rotgrønnsaker + salat.

FREDAG

(Døgna for jobb, sov til kl 13)

Brunch: To tynne skiver lavkarbobrød med smør, jubelsalami og majones.

Middag: Min hjemmelaga rømmegrøt på mandelmel med bacon, smør, sukrin og kanel – oppskrift HER!

photo 1

LØRDAG

Jobbet hele dagen og rakk ikke ta meg lunsj – var ikke spesielt sulten da jeg spiste sent dagen før, fikk i meg en Babymel Ost og drakk mye vann.

Middag: Elgsteik med brun saus og rotgrønnsaker – så mye jeg bare klarte!

Dessert: Halv boks vaniljekesam.

 

Når jeg skriver en sånn oversikt så ser jeg jo hvor mye mindre jeg spiser enn før – uten at det har påvirka meg i det hele tatt. Er ikke det merkelig? Jeg er en klassisk overspiser, må alltid få med hver eneste bit og helst tømme DIN tallerken også. Jeg lover – jeg tenker ikke på at jeg ikke skal spise mye. Det bare blir sånn fordi kroppen er mett og fornøyd. Det eneste jeg aktivt gjør er å styre unna mat når jeg ikke egentlig er sulten, bare fordi noen tilbyr meg det. DET hadde jeg ikke klart før akkurat…haha…jeg ble ikke kalt kompostkverna av kompisen min for ingenting 😉

photo 4

Når det kommer til oppskrifter så følger jeg veldig få – jeg fokuserer mest på å bare ha så karbofritt måltid som mulig. Derfor går det mye i et kjøttstykke, et kyllingbryst, en skive fisk + salat og saus når jeg lager mat selv. Jeg elsker, og har alltid elsket sånne måltider så det er HELT ok!

Jeg tror at hvis man begynner med å finne karbo-erstatninger og for fancy oppskrifter for tidelig, så er det lett å falle av. Da fokuserer man for mye på maten – istedenfor å bruke den som det den er; vår nødvendige næring – ikke «lørdagskosen».

Men jeg skal komme med noen favorittretter som jeg ofte lager fremover…

Så for å oppsummere – en fantastisk fin og enkel uke hvor jeg har gått ned over et halvt kilo uten å tenke på det en gang – moro!

UKESOVERSIKT:

 UKE 1

Kg: 115

Trendingsøkter: 2

LCHF-dager: 1

UKE 2

Kg: 109,9 (- 5,1)

Treningsøkter: 4

LCHF-dager: 7

UKE 3

Kg: 108,7 (- 6,2)

Treningsøkter: 3

LCHF-dager: 7

UKE 4

Kg: 107,9 (- 7,1)

Treningsøkter: 0

LCHF-dager: 7

UKE 5

Kg: 106.8

Treningsøkter: 0

LCHF-Dager: 7

UKE 6

Kg: 106.3

Treningsøkter: 0

LCHF-Dager: 7

UKE 7

Kg: 105.5

Treningsøkter: 0

LCHF-Dager: 7

UKE 8

Kg: 104,90

Treningsøkter: 0

LCHF-DAGER: 7

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

14 Comments

 1. Rikke

  februar 23, 2014 at 11:47

  Herregud! Dette er jo helt utrolig motiverende og gøy å lese!

 2. Linda

  februar 23, 2014 at 14:51

  Så inspirerende! Kan for tiden ikke trene, så det er flott å se at mye kan gjøres med kosthold alene (selv om jeg så langt ikke har merket særlig effekt selv, hehe)

  • Tove Eggen

   februar 23, 2014 at 14:59

   Åh? Do tell Linda; er du på LCHF?

 3. Britt Hoffshagen

  februar 24, 2014 at 10:51

  Hei Tove!

  Du var jo ukas blogger for litt siden hos oss, og jeg har lest bloggen din siden det:)

  Synes dette innlegget er veldig bra og inspirerende, er det ok for deg om jeg legger det ut på nett og at du er ukas blogger igjen?

  Hilsen Britt:)

  • Tove Eggen

   februar 24, 2014 at 17:52

   Absolutt Britt – bare å legge ut når du vil 😉

 4. Julie

  februar 24, 2014 at 16:30

  Jeg er virkelig ikke overbevist om at LCHF er bra for kroppen. Du må jo gjøre mye rett som går ned så mye på kort tid, men bekymrer du deg ikke for mengden mettet fett med tanke på hjerte- og karsykdommer, og nedsatt forbrenning som følge av 2-3 måltider til dagen? 😉
  Jeg føler at LCHF strider mot alt man lærer er sunt og bra for kroppen, med unntak av det å begrense inntaket av tomme kalorier..

  • Tove Eggen

   februar 24, 2014 at 18:00

   Det skjønner jeg godt Julie, for man må virkelig bruke en del tid på å studere lchf før det gir mening 🙂 så jeg skriver litt og litt og holder på med en lengre sak for dere. Ikke for at alle skal begynne på lchf, men nettopp fordi jeg vet mange lurer på kostholdet. Det som gjør oss som har studert lchf litt oppgitte over andres skepsis er at den er basert på hva folk har trodd de siste årene. For måten vi spiser på med lchf, er egentlig den mest naturlige måten – altså slik som vi spiste før matproduksjonens tid. Derfor kaller jeg karbo for middelalderens e-stoffer. Fett lagrer seg «kun» sammen med inntak av karbo – så om det da er karbo eller fettet sin skyld kan diskuteres. cholestorol har nå også blitt bevist at ikke har noe med hjerte- karsykdommer å gjøre. Mye av studiene rundt «sunn mat» stammer tilbake til 70-tallet, som også er tiden hvor denne «sunne maten» ble introdusert, sammen med fast food så klart. Også er det viktig å huske på at jeg egentlig ikke spiser mer fett enn før – bare uten karbo 🙂 mer kommer!

  • Henriette

   februar 26, 2014 at 20:39

   Hvis vi tenker evolusjon, tror du virkelig urfarfar var nøy med å spise hver 3. time for å holde forbrenningen oppe?
   Det finnes faktisk en del forskning på dette og kroppen forbrenner den maten man spiser om man har et gitt antall kcal som skal brennes spiller det ingen rolle for kroppen om dette skjer 6 eller 1 gang om dagen. Det er totalen som gjelder. Igjen mettet fett er naturlig, når det er sagt, så er fettet i vilt og i gresbeitende dyr langt bedre en dagens kraftfor forede kyllinger og svine (kua spiser faktisk mes gress i Norge)

   Igjen, tror du urfarfar presset oljen ut av solsikkene? Eller rapsen? Tvilsomt. At man får i seg alle fetttypene naturlig som fra avokado nøtter , kjøtt og egg tror JEG er helt optimalt.
   Mettet fett og hjerteinfarkt viser det seg at ikke har særlig sammenheng…

   Hvis du vil lese mer om dette Julie kan du sjekke kostdoktorn.se (almenlege), og espenrostrup.com
   (hjertelege)

   Det er mange varianter av LCHF, og jeg tror jo at vi er tjent med å spise grønnsaker, men kutte ut korn. Tåler man melkeprodukter så spiser man det. Paleo kosthold styrer unna alt av planteoljer, korn, bønner, soya og lignende også. Det er INGENTING vi får fra korn, vi ikke kan få fra andre kilder. Fytinsyre (google det gjerne) er også noe vi klarer oss FIIIINT uten 🙂 LCHF, er mer som det oldermoren din spiste, ja hun spiste potet og brød, og tålte det fint, fordi det var ikke brus, juice, frukt, godteri.ol. Brødet var ofte laget på surdeig, flere kornsorter, og frø og korn ble lagt i bløt før bruk. DE spiste RØMME; SMØR; OST; EGGE; KJØTT; FISK, og drakk surmelk. Det var lite med frukt generelt, og de spise etter sesong. Hadde man lagt inn oldemors diett, skal jeg love deg at den ikke hadde nærmet seg 2-300 g karbohydrater om dagen, slik staten anbefaler 🙂

   • Julie

    mars 8, 2014 at 10:25

    Jeg ser hva du mener, men jeg tror fortsatt at man har det best ved å spise regelmessig og begrense mengden mettet fett og tomme kalorier. 🙂
    Siden du først brakte urfarfar på bane; er det ikke slik at levealderen har økt betraktelig siden hans tid? 😉

    • Tove Eggen

     mars 8, 2014 at 10:28

     Ikke uenig med deg der – for mange holder det i massevis, spesielt de som ikke har videre problemer med å gjøre det sånn. De som ikke er storspisere og får sultfølelsen trigget av karbo 🙂 og ja, vi lever lengre – men det er nok pga medisiner og levestandard generelt 🙂 frem to 1970 tallet så spiste vi ikke så mye karbo, pasta or ris kom til Norge på 60-tallet og potetgull etc det samme, så hva som skjer fremover vil tiden vise 🙂

 5. Julie

  februar 25, 2014 at 16:16

  You go girl! Devil eggs høres vilt digg ut. Hva er det ? 😉

  • Tove Eggen

   februar 25, 2014 at 17:09

   Thank juu! Devil eggs har du vel spist før? På typ 17 mai eller noe? Men et kanskje litt gammelmannsmat 😉 tok steg for steg bilder så da kommer det «oppskrift» – selv om det skal veldig lite til (egg+majones+gressløk+salt+ekspertrøringsteknikk ) haha

 6. Shaveta Sharma

  april 24, 2014 at 11:33

  Så vakker du er, og livsstil endringa de fremhever det bare mer og mer for hver dag 🙂 Det er fantastisk bra, IkkE gi opp, bare fortsett, så lenge du selv føler deg vel med!

  Klæm!

  • Tove Eggen

   april 24, 2014 at 11:35

   Åh, tusen takk for så fine ord Shaveta! Maks motivasjon for meg <3 klemmer fra Tove

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.