iknowthatmagazine.com

TRENINGSLOGG UKE 5/6/7: TRODDE DU JEG HADDE GITT OPP?

Åh nei du – denne jenta mener business!

Og med business så mener jeg både at jeg ikke viker fra kostoldet mitt, OG at jeg har jobbet veldig mye i det siste som har involvert en del reising, så oppdateringen er litt forsinket.

Men den som venter på noe godt…

(Les intro om vektnedgangen min hvis det er første gang du leser loggen HER)

Jeg er nå på uke 7 og på torsdag (13 feb) viste vekta 105.5! Jeg er på 105! (begynte på 115 6. Januar). Ordet overlykkelig har et bilde av trynet mitt i ordboka akkurat nå 😉

Trening har jeg ikke fått gjort på tre uker (!), så dette har jeg kun kostholdet og aktiv hverdag å takke.

Jeg trodde virkelig at jeg nå skulle begynne å virkelig bli sugen på karbo (og da mener jeg ren karbo som sukker, brød, pasta, ris, pizza, potet etc) – men jeg har ikke rørt det en gang.

photo 5

Da jeg var på Copenhagen Fashion Week, fikk jeg mye spørsmål om hvorfor jeg ikke ville ha focachia eller andre retter med karbo i, og istedenfor å gå inn i en lang diskusjon så sa jeg bare at jeg var allergisk.

Jeg fikk i meg litt «skjult karbo» fra drinker, champagne og sauser – men ble aldri fristet til å stappe en neve potetgull, Haribos eller den danske favoritten min; Is med guffe i kjeften…haha.

Hvis noe spurte hvordan jeg reagerte – så var jeg ærlig og sa at jeg blir tjukk. Haha – også lo de godt da vet du, disse danskene.

vektnedgang

Men nettopp dette har gjort noe med tankegangen min, for jeg er allergisk mot karbohydrater – de er jo ikke bra for meg. Akkurat som noen har laktoseallergi (som ofte får mye bedre mage og energi av lavkarbo generelt).

Og hvis man er allergisk mot noe, så spiser man det ikke. Akkurat nå for eksempel sitter jeg å hiver i meg nøtter på flyet på vei til Oslo…igjen…Men det hadde jeg jo ikke gjort hvis nøttene ville blokket luftveiene mine?

Vel, overvekt gjør også dette – bare over lengre tid.

Jeg har fortsatt ikke hatt min vanlige hodepine, i skrivende stund har jeg akkurat fått den månedlige, og kjenner ikke ubehaget jeg vanligvis gjør. Ting skjer med kroppen min.

Ja, også har jeg jo selvfølgelig gått ned en til to størrelser, som er gøy – men ikke det viktigste. Noen ser tydelig at jeg har gått ned, andre ser det ikke (you know who you are – haha!). Men jeg må si jeg er veldig fornøyd med at jeg går ned såpass jevnt på hele kroppen, selv om lårene og ansiktet er mest tydelig.

photo 4

photo 3

Litt trist er jeg fordi rumpa blir mindre…og muligens flatere...men så lenge helsa mi og ryggen min får det bedre, er det viktigst.

Nå har jeg lenge lovet å forklare LCHF-kosthold/livsstil mer i dybden, og det skal jeg virkelig – jeg er bare så redd for at noe skal missforståes. Dette er ikke en lek, eller noe å teste for moroskyld.

Jeg får fnatt av alle 5:2-diettartikler som svirrer rundt om dagen, og syns egentlig den kan være direkte farlig for jenter som lærer seg å spise lite to dager i uka. Og så kanskje de prøver en tredje dag. Og en fjerde dag. Ja, du skjønner hvor jeg skal hen med dette.

På LCHF spiser jeg også langt mindre enn før, men dette skjer av seg selv – naturlig.

Kroppen sier Takk for mat, nå er jeg mett. Men man må aldri la være å spise mens man er sulten.

Bare mine two cents der….

photo 1

Så det kommer fortløpende artikler om kostholder, oppskrifter, matplaner, innkjøpslister etc – bare vær litt tålmodig med meg 😉

OPPSUMMERING:

 UKE 1

Kg: 115

Trendingsøkter: 2

LCHF-dager: 1

UKE 2

Kg: 109,9 (- 5,1)

Treningsøkter: 4

LCHF-dager: 7

UKE 3

Kg: 108,7 (- 6,2)

Treningsøkter: 3

LCHF-dager: 7

UKE 4

Kg: 107,9 (- 7,1)

Treningsøkter: 0

LCHF-dager: 7

UKE 5

Kg: 106.8

Treningsøkter: 0

LCHF-Dager: 7

UKE 6

Kg: 106.3

Treningsøkter: 0

LCHF-Dager: 7

UKE 7

Kg: 105.5

Treningsøkter: 0

LCHF-Dager: 7

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

13 Comments

 1. Nastaran Marie Kowkabi

  februar 17, 2014 at 08:54

  Nå har jeg selv blitt superinspirert etter turen til England med deg og har kuttet ut i stor grad. Jeg er riktignok ikke så flink som deg, men nå har raske karbohydrater blitt fjernet fra menyen, ergo slutt med ris, brød, poteter og pasta. I tillegg er sukkerinntaket blitt redusert i STOR grad (Herregud så mye sukker det er i ting man ikke anser som sukker). Allerede føler jeg meg kvikkere og mer opplagt! Takk til deg!

 2. Bella

  februar 17, 2014 at 09:38

  Så flink du er 🙂

 3. Sandra Marie

  februar 17, 2014 at 09:46

  Du er helt rå!
  Et tips, drikk masse varmt vann med sitron.
  Lykke til videre ❤️

 4. katrine

  februar 17, 2014 at 15:22

  At du veier over 100kg hadde jeg ALDRI trodd! Det er i såfall utrolig gjevnt fordelt for du ser både velproposjonert og sunn ut! Men samtidig viser det jo også hvor forskjellig vi er bygd og hvor forskjellig overvekt kan være. Jeg er selv bare 155cm høy, men veier 85kg. Jeg er overvektig, jeg vet det, men jeg har (bank i bordet) aldri hatt plager knyttet til vekten, eller utviklet noen av de skumle livsstilssykdommene. Enda mer overraskende er det at livvide og hoftemålet mitt er innenfor normalen. Forskjellen min er 0.78, på kvinner er det over 0.85 som regnes som overvekt/faregrensen. Men som deg vil jeg jo holde meg frisk og prøver å trene regelmessig og kutte kraftig ned på tilsatt sukker (ikke noe lavkarbo på meg dog…).

  Viktigste er ikke hva vekten viser, men at vi er frisk og har det vel med oss selv 🙂

  • Tove Eggen

   februar 17, 2014 at 15:30

   Joda, har ligget på rundt 112 det siste året, 107 før det, ikke vært under 100 på…kanskje 5 år, og det var en liten periode 🙂 men jg er jo 185, så det er klart at jeg har en annen type vekt – og jeg er enig i deg at man skal ikke være redd for selve tallene på verken vekt eller klesstørrelse 🙂 så lenge man er sunne for seg selv, så er det alt som er viktig. Og samtidig være fornøyd med utseende, uansett vekt 😉 for meg har lchf vært så mye mer enn å bare gå ned i vekt, selv om det er målet pga av prolapsen i ryggen, men de ekstra bonusene som ingen hodepine, mer energi og generelt mindre smerter har vært helt fantastisk! Og det hjelper mye å bare kutte ut raffinert sukker så stå på! Klemmer fra Tove 🙂

   • katrine

    februar 17, 2014 at 18:26

    Heldiggrisen meg jobber deltid i kafe hvor det meste bakes selv. Det tok men ett halvt år, men nå har jeg endelig innsett at jeg MÅ ikke spise kake hver dag og jeg MÅ ikke ta ett helt stykke når jeg prøvesmaker baksten… Har gått ned den vwkten jeg la på meg når jeg startet bare med å bytte ut kakebe, vaflene og svelene med grøvbrødskiver 😉

 5. Bjørnhild Chatinka

  februar 17, 2014 at 16:10

  Du er så flink, Tove! Jeg heier på deg 😀

 6. Sonja Durand

  februar 17, 2014 at 19:36

  Stå på, dette er sprekt!! Ja, du som har en latino mann vil vel ikke ha en mindre rumpe. Artig at det er så kulturelt, min mann skjønner heller ikke hva det er med skandinaver og små rumper, he he.

 7. Maria Terzan

  februar 17, 2014 at 20:16

  Heia! Imponert! 🙂 I hvert fall når du er på jobb, reiser hit og dit. Mange fristelser…

 8. Pingback: TRENINGSLOGG UKE 8: UKES-MENY FOR LCHF - iknowthatmagazine.com

 9. Pingback: ALT JEG KAN OM LAVKARBO / LCHF - iknowthatmagazine.com

 10. Pingback: TRENINGSLOGG: HALVVEIS TIL DIABETES 2… - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.