iknowthatmagazine.com

KAN MAN DATE EKSEN TIL VENNINNA?

Når man er venninner, så finnes det uskrevne regler for vennskapet.

Et av de aller helligste og mest følsomme, er at man ikke skal rote seg borti tidligere amorøse forbindelser til sine venninner. Det seg være kjærester, eks-mann, dateflørt e.l. – Spiller egentlig ingen rolle hvor sterke eller svake følelsene har vært, man bare gjør det ikke.

MEN ingen regel uten unntak? Vel… 

Det er flere ting man bør tenke på og overveie i et slikt tilfelle – jeg er ikke ekspert må nevnes, men jeg er da KVINNE! Så litt vet jeg 😉

Er det kjærlighet eller forelskelse, så er det lite man kan gjøre. Da ønsker de to menneskene å være sammen uansett. Men så kan man spørre seg; hvorfor og hvordan ble det slik i utgangspunktet? Hm…

Hvis det ikke varte så lenge da? Nei nei NEI! Forbudt territorium, uansett lengde på forholdet!

Så kan man spørre seg hva som er viktigst? Venninnas lykke? Ja, faktisk i noen tilfeller.

Hvis venninna før noe som helst har skjedd, kommer til deg på forhånd og forteller deg hva som foregår.

Hvis det er ekte kjærlighet, og man innser at de to andre er en god match, at de er ment å være sammen…da kan det jo vurderes. (For en sjelden gang kan jo dette skje! Merk: en sjelden gang!)

Det her er et dilemma jeg drar meg i håret av…

Grunnen til at dette opptar meg, er at ei venninne av meg har opplevd dette sviket for ikke så lenge siden. Konsekvensen var ikke bare at ei anna venninne hadde rota/styra/flørta med en mann hun nylig hadde hatt en «greie» med (bak ryggen hennes), men at hun i prossessen mister en tredje venninne. Forstå det den som kan…det er ikke lenger et trekantdrama mellom to jenter og en gutt. Nå er det mer trekantdrama med tre venninner. Den tredje venninna havner i midten her. Typ(e)-pisk! %&/()=(/&%

Min venninne fortalte meg alt dette med tungt hjerte og trist i blikket, og var egentlig mest lei seg for sviket av sin venninne. Hun fortalte meg, som jeg mistenkte, at dette ikke dreide seg om en av de sjeldne gangene. At de to andre hadde rota litt sånn fordi det bare ble sånn… Ingen ekte kjærlighet eller uforglemmelig kjemi. Ikke noe alvorlig, ikke noe som varte engang. Altså et stort svik for en liten flørt.

Bilde tatt 17

Jeg kjenner det koker i hodet mitt av slike mennesker. Vi snakker ikke om tenårings-drama-queens her, vi snakker om voksne kvinner som burde vite bedre! Selv de fleste 16-åringer jeg kjenner, vet bedre!

Det bringer meg tilbake på venneskapet igjen, og det store spørsmålet: Kan man date sin eksen til venninna?

Svaret er i 99% av tilfellene NEI, og hvis man mener noe annet, så er man ikke en god venninne.

Eller hva tenker dere?

Jeg prøvde å trøste min venninne…forgjeves…

Kanskje har du som leser, et godt tips til min venninne?

Comments

comments

Maria er bortskjemt, spesielt med tiden sin, og jamrer stadig om at døgnet skulle hatt 48 timer slik at hun får mest mulig ut av dagen. Hun tar seg ofte en lur på ettermiddagen, som igjen fører til sene netter med skriving, retting av oppgaver, facebooking/spilling, snusing på nye reisemål og ikke minst impulskjøp av klær på nettet. Maria er sosial, ansvarsfull, utålmodig og dumsnill. Mest av alt er hun kjent for å ikke gi seg når hun virkelig vil noe i livet.

9 Comments

 1. ~Lin

  januar 31, 2014 at 13:56

  Alt er relativt syns eg.
  Er det snakk om en flørt eller litt gøy fordi *det klør* så er selvsagt svaret at du burde holde deg for god til sånt.
  Er det snakk om potensielt sammen for Livet hadde eg ikkje vært så sort kvitt.
  ER man villig til å miste en venninnen om man dater/er sammen med/gifter seg med exen og man føler at this is it-så er faktisk timing alt. Det er ikkje alltid at det ting har klaffet eller passet før,men at det passer nå -perfekt!

  Er dette eksmannen til venninnen din og far til hennes barn og dere bor i samme by………..eh nope never………i så fall må de to være så ferdig med hverandre at det bare er kjmepegøy OG at abrna syns det også.

  Til venninnen din?
  Girls will be bitches and karma is a bigger bitch så what goes around comes around 🙂

  • Maria Terzan

   januar 31, 2014 at 14:05

   Takk for tipset til min venninne Lin 🙂 Og som du sier er jeg enig med deg. Alt er realitivt og ingenting er svart hvitt…men noen ganger bør man tenke litt på konsekvensene 🙂 I hvert fall hvis det viser seg at det ikke er verdt det engang.

 2. ~Lin

  januar 31, 2014 at 13:58

  eh barna heter det 🙂

 3. Sonja Durand

  januar 31, 2014 at 16:25

  Det er ihvertfall ikke noe å ta lett på…tilliten vokser ikke akkurat hvis du flørter og roter med dine venninners ekser eller crusher for den saks skyld. Så det er off limits. Når det er sagt, er det kanskje slik at vi godt kan øve på å ønske andre godt, uansett. Hvis to mennesker er forelsket, hvorfor skal vi hindre det fordi vi selv blir såret av det? Da kanskje vi skal jobbe litt med oss selv? Det er intet enkelt svar på dette…

  • Maria Terzan

   januar 31, 2014 at 18:37

   Jeg er helt enig i det. Jeg ville ikke gått i veien for min venninnes lykke hvis det var slik at hun var lykkelig med en ev. eks av meg. Selv om det var tungt. Men alt ettersom, her er ikke noe fasitsvar fordi det er følelser det er snakk og det er alltid så forskjellig fra person til person.

 4. Lin

  februar 1, 2014 at 12:53

  enig med dere begge,et dobbeltegget sverd dette. For venner har man ofte lengre enn et forhold…….. on the other hand, man går ikkje BAK ryggen til noen om det er ekte kjærlighet.

 5. Annelen

  februar 4, 2014 at 22:09

  Min forlovede og jeg er faktisk et slik tilfelle, nesten. 2 av mine venner var forelsket/betatt av han uten at jeg visste det var han. Da jeg fant ut at dette var tilfellet var det alt for sent. De hadde bare nevnt et fornavn og jeg visste ikke hvem han var . Så jeg valgte min lykke fremfor deres. Den ene venninna ønsket meg den lykken, den andre ønsket meg til helvete og brukte nesten et år på og prøve å ødelegge vårt forhold med rykter og styggeligheter. Vi har nå vært sammen i 7 år og er fortsatt forelsket og lykkelige og jeg er glad at jeg valgte meg. Noen ganger må man ta noen valg som er best for en selv. Jeg i mitt tilfelle kunne ikke vært mer fornøyd med valget mitt, selv om jeg mistet en venn.

 6. Maria Terzan

  februar 4, 2014 at 22:57

  En av de sjeldne gangene 🙂 så fint at d viste seg å være et godt valg 🙂

 7. ~Lin

  februar 5, 2014 at 23:10

  Annelen
  At dine venninner var forelsket i ham og du ikkje visste det har du ikkje nett gått bak deres rygg 🙂

  Superglad på dine vegne med drømmemannen og at du fikk beholde den ene venninnen. At hun andre ble en biatch må da bare et tap du fint klarer deg uten-kanskje egentlig en gevinst?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.